Skocz do zawartości
KvM

GA-7DX+ opinie...

Rekomendowane odpowiedzi

Ktoś ma tą płytkę może? Albo wie, gdzie są jakieś sensowne opisy? Nie ukrywam, że kupiłem ją trochę w ciemno - jutro do mnie przyjedzie. Do tego mam zamiar kupić Durona z tej pięknej serii, która chodzi w okolicach 1400-1500MHz (a nawet jak widziałem na 1700 :o ) Do kompletu będę miał Matroxa G400 całość (MB+grafa) za niecałe cztery stówki brutto wydaj mie się, że to będzie rozsądny zakup, tym bardziej, że w komplecie jest NAV 2001 i płyta ma całkiem niezłe możliwości podkręcania (dawno nie miałem do czynienia z Gigabytem). Cały komp ma się zamknąć w cenie poniżej 1400PLN, zobaczymy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gigabyte zawsze był dobry jeśli chodzi o stabilność, troche gorzej z podkręcaniem( nic nie przebije Epoxów :twisted: ) ale nie jest żle o ile się orientuje to zmiana FSB co 1,asynchronicznie tyż :wink: , i zmiana napięcia z biosu najprawdopodobiej również

Gigabyty to bardzo dobre płyty, sam po wakacjach sobie jakiegoś kupię 8)

Ale zastanów się nad tym Matroxem,

nie lepiej wydac trochę więcej na gf2 gts lub gf3 :?:

Już nawet gf2MX da ci lepszą wydajność :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gigabyte zawsze był dobry jeśli chodzi o stabilność, troche gorzej z podkręcaniem( nic nie przebije Epoxów :twisted: ) ale nie jest żle o ile się orientuje to zmiana FSB co 1,asynchronicznie tyż  :wink: , i zmiana napięcia z biosu najprawdopodobiej również  

Gigabyty to bardzo dobre płyty, sam po wakacjach sobie jakiegoś kupię 8)  

Ale zastanów się nad tym Matroxem,  

nie lepiej wydac trochę więcej na gf2 gts lub gf3  :?:  

Już nawet gf2MX da ci lepszą wydajność :twisted:

Tyle, że ja praktycznie nie gram, za to sporo siedzę przy kompie, a z tego co wiem, to żadna Nvidia, czy nawet ATI nie przebija Matroxa jakością obrazu. Wolę już dołożyć do RAMu Kartę zmienię za parę miesięcy jak Parhelia stanieje do rozsądnego poziomu ;-). Co do podkręcania, to z tego co wiem max FSB jest 161 MHz, możliwość zmiany napięcia procka i RAMu (do 2,8V) i w zasadzie trudno się łudzić, że wyciągnę więcej ze zwykłych pamięci i Durona (bez zmiany mnożnika) Będę pod wrażeniem jeśli się uda 150x10, a jeśli pójdzie 140x10 to będę b. zadowolony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...