Adagio Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Witam! Mam pytanie a mianowicie jakie usługi powinny być włączone aby była mozliwość udostepniania internetu innemu komputerowi? Pozdrawiam i z góry dzieki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 SharedAccess: "Zapora systemu Windows/Udostępnianie połączenia internetowego" oraz RasMan: "Menedżer połączeń usługi Dostęp zdalny" RasAuto: "Menedżer autopołączenia dostępu zdalnego" można ja włączyć tak: sc control SharedAccess ustawić w tryb uruchamiania AUTO: sc config SharedAccess start= auto żeby wszystko działało konieczne jest aby były włączone sterowniki (Sterowniki zgodne z Plug and Play): IpNat oraz RasAcd można je włączyć/ustawić przy użyciu wyżej przedstawionych poleceń Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adagio Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Nie mam tej usługi! SharedAccess: "Zapora systemu Windows/Udostępnianie połączenia internetowego" Mój os to TinyXP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Na przyszlosc zainstaluj normalnego Windowsa, a nie jakies nielegalne pociete badziewie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adagio Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 To była porada? Dzięki! Nie chciałem opini o tym OSie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Nie mam tej usługi! SharedAccess: "Zapora systemu Windows/Udostępnianie połączenia internetowego" Mój os to TinyXP To była porada? Dzięki! Nie chciałem opini o tym OSie. Tak, to byla porada - szczegolnie majac na uwadze Twojego poprzedniego posta. Autorzy TinyXP postanowili wywalic udostepnianie polaczenia i wg. mojej wiedzy bez reinstalki sie z tym nic nie zrobi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgadza się. Sam próbowałem, do czego nadaje się ten system. W sumie funkcjonalność sieciowa na poziomie Windows 95. TinyXP nadaje się głównie do jednego kompa bez sieci - czyli generalnie do gier. Podobne problemy mogą mieć Ci, którzy zechcą uruchomić na tym systemie serwer Apache - sieć zerowa też chyba jest wycięta. Zostaje Ci powrót do normalnego XP lub programy w stylu WinGate, które zamulą system bardziej, niż usługa której Ci brakuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adagio Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Wielkie dzięki Ullisses za informacje. Zrobiłem jak mi podpowiedziałes. Recovery CD z orginalnym OSem poszły w ruch! Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...