pr1nce Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 (edytowane) jw Edytowane 18 Sierpnia 2006 przez pr1nce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Nie widze tej aukcji, ale z własnego doświadczenia (qpiłem ze 3 papsty po "okazyjnych cenach" na allegro) wiem, że większość z nich jest używana i zajechana, więc nie pracują zbyt cicho... Lepiej coś nowego łyknij... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pr1nce Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 juz poprawilem link. te wlasnei sa nowe, ma ich 30szutk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Jeśli nowe to co innego, ale i tak podejrzanie tanio, radziłbym uważać... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 No ciekawe bo jeszcze 2 lata temu krzyczeli za nie 70zł :blink: Pozatym fander nie jest jakims cudem swiata, bo lepszy wentyl raczej nie trudno znalesc. No tylko, ze nie maja takiej reklamy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pr1nce Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 luki2, to zaproponuj mi cos wzglednie nie drogiego 92mm. Chodzi mi tylko o cisze i przyzwoite dmuchanie, poniewaz ma chlodzic procka. Standardowy cooler we Freezerze64pro jest dla mnie dopiero cichy na 60% mocy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Akasa jest niby cicha... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 (edytowane) zaryzykowałem i kupiłem 3 sztuki :) szkoda, że o aukcji dowiedziałem się dopiero teraz :( wcześniej Pan iwonapes sprzedawał je za 9,99 zł za sztukę. ps. ten papst miażdży jakością i ceną fandera. nie wiem nad czym się zastanawiasz. Edytowane 16 Sierpnia 2006 przez Nierealny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 (edytowane) luki2, to zaproponuj mi cos wzglednie nie drogiego 92mm. Chodzi mi tylko o cisze i przyzwoite dmuchanie, poniewaz ma chlodzic procka. Standardowy cooler we Freezerze64pro jest dla mnie dopiero cichy na 60% mocy ;)Akasa badz Coolink, ale one kosztuja ok 30zł wiec tylko Ci napisalem, ze fander to reklama i nic wiecej :D, ktora zreszta mnie juz irytuje, bo nie sadze aby to byl najlepszy wentyl na rynku. Do jakiego dzialu nie wejdziesz tam "kupuj fandera" :mur: Dlaczego?? Bierz tego papsta, bo nierealny sprawdzil juz co to za cudo. Za tyle to raczej nic nie znajdziesz lepszego. ps. ten papst miażdży jakością i ceną fandera. nie wiem nad czym się zastanawiasz. Ze sie odwarzyles takie slowa tutaj napisac :lol: Oj masz chyba przegibane :wink: ps. napisz prosze o nim cos wiecej. Jaka glosnosc itp. Edytowane 16 Sierpnia 2006 przez luki2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 (blebleble)Miałeś w swoich łapkach choć raz Fandera? Inni ci go polecają bo porównywali go z innymi. Miałem Papsty, Akasy, Noisblockery (BlackNoise) oraz Fandery. Najlepszy z nich był Fander gdyż miał niełyszalne łożysko. Papst również był niezły. Ale NoiseBlocker oraz Akasy były nie do zniesienia, łożysko nawet przy minimalnych obrotach było doskonale słyszalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 (edytowane) Miałeś w swoich łapkach choć raz Fandera? Inni ci go polecają bo porównywali go z innymi. Miałem Papsty, Akasy, Noisblockery (BlackNoise) oraz Fandery. Najlepszy z nich był Fander gdyż miał niełyszalne łożysko. Papst również był niezły. Ale NoiseBlocker oraz Akasy były nie do zniesienia, łożysko nawet przy minimalnych obrotach było doskonale słyszalne. Nosiblockera to nawet nie komentuje. Co do fander to nie jest tak rewelacyjny po prostu. Jak patrze na gosnosc przy predkosci powzej 1000rpm. Pozatym osatnimi czasy zaintersowalem sie coolinkiem, ale jeszcze go nie slyszalem chcoc wg opinni jest wart uwagi. Edytowane 16 Sierpnia 2006 przez luki2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 (edytowane) Mam 120mm Akasę i łożysko słychać, to fakt :wink: Ale nie wiem jak jest z 92mm... AHA. no i mam 2x 80mm Papsty (nowe, nie te o ktorych pisalem wczesniej) no i miodzio i jeśli papsty sa sprawdzone to nie ma co się zastanawiać... Edytowane 16 Sierpnia 2006 przez wozaq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Nosiblockera to nawet nie komentuje. Co do fander to nie jest tak rewelacyjny po prostu. Jak patrze na gosnosc przy predkosci powzej 1000rpm. Pozatym osatnimi czasy zaintersowalem sie coolinkiem, ale jeszcze go nie slyszalem chcoc wg opinni jest wart uwagi. Żaden wentylator 92mm nie będzie powyżej tej prędkości niesłyszalny powirze leci a jak leci to i szumi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 (edytowane) Imo warto brac te papsty. Mialem podobny model na 24V, to na 12 byl ledwo slyszalny, a nizej naprawde rewelacja - tylko wial troche slabo. Roznica do fandera jest na tyle duza ze papst cenowo wygrywa (oczywiscie nie cena sklepowa :) ). Dajcie info jak one sie sprawuja jak juz ktos dostanie. :) Papst zyskal troche zlej slawy, bo produkuje mnostwo modeli i dosc popularne sa w obiegu 120x120x38mm ktore wyja niemilosiernie, ale w tych wentylach priorytetem jest moc. Slabsze papasty z wywazonymi wirnikami, koszmarnie drogie w sklepach to juz zupelnie inna bajka - tylko malo kogo na nie stac. A to co pojawia sie zazwyczaj na allegro to niestety jakies szroty, uzywane wentyle pochodzace z demontazu. Nowe - rzadkosc.S Swoja droga ciekawe czemu tak tanio skoro to nowki... :wink: Edytowane 16 Sierpnia 2006 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 (edytowane) Ostatnio na Allegro były całkiem fajne Papsty z gwarancją widać, że nie jakieś chińskie. KLIK :!: Edytowane 16 Sierpnia 2006 przez GDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Dostal juz ktos te Wentylatory"? i jak Odczucia - rzeczywisice sa nowe ? nosze sie z zamiarem kupna ... poki co kupilem AC AF9225 - tez za 11 ziko ale jak potwierdza sie opinie ze papsty sa nowe to AC wyrzuce przez okno ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Strongmen to ze sa nowe nie znaczy ze beda ciche. Sama nazwa producenta nie implikuje ich niezawodnosci i "nieslyszalnosci" ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...