Skocz do zawartości
pr1nce

Do Usuniecia

Rekomendowane odpowiedzi

zaryzykowałem i kupiłem 3 sztuki :)

szkoda, że o aukcji dowiedziałem się dopiero teraz :( wcześniej Pan iwonapes

sprzedawał je za 9,99 zł za sztukę.

ps. ten papst miażdży jakością i ceną fandera. nie wiem nad czym się zastanawiasz.

Edytowane przez Nierealny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

luki2, to zaproponuj mi cos wzglednie nie drogiego 92mm. Chodzi mi tylko o cisze i przyzwoite dmuchanie, poniewaz ma chlodzic procka. Standardowy cooler we Freezerze64pro jest dla mnie dopiero cichy na 60% mocy ;)

Akasa badz Coolink, ale one kosztuja ok 30zł wiec tylko Ci napisalem, ze fander to reklama i nic wiecej :D, ktora zreszta mnie juz irytuje, bo nie sadze aby to byl najlepszy wentyl na rynku.

Do jakiego dzialu nie wejdziesz tam "kupuj fandera" :mur:

Dlaczego??

Bierz tego papsta, bo nierealny sprawdzil juz co to za cudo.

Za tyle to raczej nic nie znajdziesz lepszego.

ps. ten papst miażdży jakością i ceną fandera. nie wiem nad czym się zastanawiasz.

Ze sie odwarzyles takie slowa tutaj napisac :lol:

Oj masz chyba przegibane :wink:

ps. napisz prosze o nim cos wiecej.

Jaka glosnosc itp.

Edytowane przez luki2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(blebleble)

Miałeś w swoich łapkach choć raz Fandera? Inni ci go polecają bo porównywali go z innymi. Miałem Papsty, Akasy, Noisblockery (BlackNoise) oraz Fandery. Najlepszy z nich był Fander gdyż miał niełyszalne łożysko. Papst również był niezły. Ale NoiseBlocker oraz Akasy były nie do zniesienia, łożysko nawet przy minimalnych obrotach było doskonale słyszalne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałeś w swoich łapkach choć raz Fandera? Inni ci go polecają bo porównywali go z innymi. Miałem Papsty, Akasy, Noisblockery (BlackNoise) oraz Fandery. Najlepszy z nich był Fander gdyż miał niełyszalne łożysko. Papst również był niezły. Ale NoiseBlocker oraz Akasy były nie do zniesienia, łożysko nawet przy minimalnych obrotach było doskonale słyszalne.

Nosiblockera to nawet nie komentuje.

Co do fander to nie jest tak rewelacyjny po prostu.

Jak patrze na gosnosc przy predkosci powzej 1000rpm.

Pozatym osatnimi czasy zaintersowalem sie coolinkiem, ale jeszcze go nie slyszalem chcoc wg opinni jest wart uwagi.

Edytowane przez luki2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam 120mm Akasę i łożysko słychać, to fakt :wink: Ale nie wiem jak jest z 92mm...

AHA. no i mam 2x 80mm Papsty (nowe, nie te o ktorych pisalem wczesniej) no i miodzio i jeśli papsty sa sprawdzone to nie ma co się zastanawiać...

Edytowane przez wozaq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nosiblockera to nawet nie komentuje.

Co do fander to nie jest tak rewelacyjny po prostu.

Jak patrze na gosnosc przy predkosci powzej 1000rpm.

Pozatym osatnimi czasy zaintersowalem sie coolinkiem, ale jeszcze go nie slyszalem chcoc wg opinni jest wart uwagi.

Żaden wentylator 92mm nie będzie powyżej tej prędkości niesłyszalny powirze leci a jak leci to i szumi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Imo warto brac te papsty. Mialem podobny model na 24V, to na 12 byl ledwo slyszalny, a nizej naprawde rewelacja - tylko wial troche slabo. Roznica do fandera jest na tyle duza ze papst cenowo wygrywa (oczywiscie nie cena sklepowa :) ). Dajcie info jak one sie sprawuja jak juz ktos dostanie. :)

Papst zyskal troche zlej slawy, bo produkuje mnostwo modeli i dosc popularne sa w obiegu 120x120x38mm ktore wyja niemilosiernie, ale w tych wentylach priorytetem jest moc. Slabsze papasty z wywazonymi wirnikami, koszmarnie drogie w sklepach to juz zupelnie inna bajka - tylko malo kogo na nie stac. A to co pojawia sie zazwyczaj na allegro to niestety jakies szroty, uzywane wentyle pochodzace z demontazu. Nowe - rzadkosc.S Swoja droga ciekawe czemu tak tanio skoro to nowki... :wink:

Edytowane przez aerial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi