Junior Opublikowano 29 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2003 Mam taki dylemat . Niewiem jakiego coolera mam użyć na mojego celka 1.3 Ghz . Mam do wyboru Titana TTC-D5TB i Termaltaka Dragon Orb 3 7000 . No i sam nie wiem którego założyć . Który lepiej będzie schładzać mojego proca ??? Ludzie HELP !!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 29 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2003 no skoro masz do wyboru to ja bym sprobowal najpierw 1 potem 2 ale przy Twoim procku to stawiam na Titana bo Orb jest glosniejszy (przynajmniej ten 7000) Twoj proc standardowo wydziela 33.5W ciepla po podkreceniu (nie wiem jak z napieciem ale gdybys nie zmienial to 41W a gdybys zmienil na 1.6V to 46.5W wiec Titan powinien dac rade a podejzewam ze nawet przy napieciu 8-9V dla wentylatora powinno byc OK ale jak mowie potestuj oba :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 29 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2003 ja polecam TITANA jest prawie nieslyszalny i dosc wydajny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 29 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2003 ja polecam TITANA jest prawie nieslyszalny i dosc wydajny Titana TTC-D5TB prawie nie słyszalny??? :) Przecież on zawala 3000 obrotów na minute, miałęm takiego i jest bardzo słyszalny.Dopiero jak go zwolniłem do 2000 obrotó to był nie słyszalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 30 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2003 na 7V wogole go nie slychac nawet na 12v 3k obroty jest cichy w porownaniu z 7k thermaltake Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junior Opublikowano 30 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2003 Użyje titana . A tak przy okazji titan u mnie obraca się z prędkością 3500 rpm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 30 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2003 Titan......... nie wiem co to za mit krąży po tym forum ze ten cooler jest wydajny miałem go i mogę o nim tylko powiedzieć kawał złomu za to dragon ORb 3 wymiata ale przy 7000rpm jest głośny jak odkurzacz ale nic prostszego można kupić np fan mate za 15zł albo samemu zrobić regulator obrotów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 30 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2003 TITAN jak na swoja cene jest dosc wydajnym Coolerem, ale tak do 1350-1400MHz w 0,18 U mnie na Athlonie XP 1600+ nie @ bylo cieplo - okolo 55C Full Load Zaleta jego jest umiarkowana glosnosc. Przy nim DragonOrb to odkurzacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zembol Opublikowano 30 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2003 nawet nic mi nie mowcie o orbie 3 :) , wytrzymac nie idzie , a swoja droga spzredam orba 3 ( 2 miechy chodzil w kompie :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 30 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2003 Ja mam w drugim kompie Dragon Orba 4900rpm i nie narzekam temp full load mam 44 w zamkniętej obudowie. Ale co prawda to prawda przy 7200rpm poprostu nie da się wytrzymać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...