Skocz do zawartości
humax5400

Jaki Monitor Lcd 17-cali Kupić ?! Czy Warto Kupować Przez Internet ?

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o podpowiedź. Jaki 17-calowy LCD monitor kupić ? Chciałbym aby miał bardzo dobre parametry.

Interesuje mnie także wasze zdanie na temat kupowania monitorów przez internet. Czy zdażyło się komuś z was jakiś problem/problemy w związku z zakupem przez internet ? Chodzi mi tylko i wyłącznie o sklepy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

generalnie tak, choc fajny jest jeszcze samsung 770p (choc np. mi mniej sie podoba z wygladu, ale to kwestia gustu), dobry jest jeszcze fujitsu-siemens p17-2

i nie chcialbys np. 19 cali? Bo nawet za 1200 zl mozna kupic fajna dziewietnastke (np. to jest niby dobre), a za 1500-1600 zl to juz calkiem... chyba, ze malo miejsca na biurku:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurde, zalezy czego oczekujesz od monitora i ile masz kasy... jeszcze jak nie ogladasz filmow, a monitor sluzy Ci glownie do gier to mozesz brac co Ci pasuje... a jak bawisz sie grafika albo chcialbys obejrzec film w kilka osob to trzeba brac juz cos drozszego (z matryca MVA czyli katy widzenia powyzej 170 stopni)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde, tylko po co mi 19cali ? Ten samsung 173P Plus chyba lepszy technicznie niż ten Benq. Filmów nie oglądam na komputerze wogóle. Co do gier, to tylko strategie, ale może w przyszłości w coś pogram, więc monitor musi być do tego przystosowany. Najwięcej to internet ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ten benq FP91GP to do czego jest dobry? :)

czy on jest po prostu taki do wszystkiego? ;)

ostatnio bylem w sklepie to widzielem jakiegos BenQ'a z jakas matryca, ale za taka szybka, jak w crt :|

aha. czy ten benq bedzie dobry do pracy? :) bo ja w szczegolnosci chodze po www, potem filmy i na koncu cos w rodzaju gta:sa ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a wracajac do tego benq'a... ma on dobra matryce? czy producent daje jakas gware na badpix? :)

Tu jest temat o tym monitorze. Od siebie mogę powiedzieć, że to bardzo udana konstrukcja i pracuje mi się na niej lepiej niż na Samsungu 770P. Nie ma praktycznie smużenia, zero bad pikseli. Z czystym sumieniem mogę polecić.

Edytowane przez lukmek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bedzie dobry... ale jak chcesz tylko grac to chyba lepsze sa tanie monitory na matrycy TN... a przynajmniej kiedys tak bylo...

Ty chyba nie wiesz co mówisz :mur: :mur: :mur: :mur:

Obecnie monitory matryce PVA/MVA to jedyny słuszny wybór w tej cenie. Matryce TN stosuje się dziś tylko w najtańszych monitorach!

Edytowane przez lukmek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więc może ty mi napiszesz jaką 17-stke kupić ?

Samsung 173P+/Samsung 770P.

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
Miałem 770P, a teraz mam BenQ FP91GP. Jak pisałem wyzej, na BenQ gra się lepiej niż na Samsungu. Tu masz test
Edytowane przez lukmek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napisalem, ze kiedys tak bylo... a teraz mimo wszystko to i tak TNy sa zapewne szybsze niz xVA... no i znacznie tansze... i czemu teraz polecasz samsunga, a nie fujitsu, heh?

Tamten post odnosił się 19 cali. Wyraźnie pisze P19-2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czemu sprzedałeś swojego samsunga ??

Bo mnie wkurzała mnie aplikacja MagicTune, która działała kiedy się jej podobało, co uniemożliwiało mi ustawianie monitora. Sprzedając Samsunga zarobiłem jeszcze na tym interesie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi