humax5400 Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Proszę o podpowiedź. Jaki 17-calowy LCD monitor kupić ? Chciałbym aby miał bardzo dobre parametry. Interesuje mnie także wasze zdanie na temat kupowania monitorów przez internet. Czy zdażyło się komuś z was jakiś problem/problemy w związku z zakupem przez internet ? Chodzi mi tylko i wyłącznie o sklepy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 samsung 173p plus :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 A co myślicie o IIYAMA X436S-S ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 ma kiepska matryce (slabe kolory i katy widzenia) - nic ciekawego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Aha czyli najlepsza 17-stka to ten Samsung tak ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 generalnie tak, choc fajny jest jeszcze samsung 770p (choc np. mi mniej sie podoba z wygladu, ale to kwestia gustu), dobry jest jeszcze fujitsu-siemens p17-2 i nie chcialbys np. 19 cali? Bo nawet za 1200 zl mozna kupic fajna dziewietnastke (np. to jest niby dobre), a za 1500-1600 zl to juz calkiem... chyba, ze malo miejsca na biurku:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniak Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 A co powiecie na LG 1732P?? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 kurde, zalezy czego oczekujesz od monitora i ile masz kasy... jeszcze jak nie ogladasz filmow, a monitor sluzy Ci glownie do gier to mozesz brac co Ci pasuje... a jak bawisz sie grafika albo chcialbys obejrzec film w kilka osob to trzeba brac juz cos drozszego (z matryca MVA czyli katy widzenia powyzej 170 stopni) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 W cenie Samsunga można dostać bardzo dobry monitor LCD 19 cali, czyli BenQ FP91GP. Oparty na dobrej martycy xVA. Ma duże kąty widzenia, posiada pełną paletę barw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Kurde, tylko po co mi 19cali ? Ten samsung 173P Plus chyba lepszy technicznie niż ten Benq. Filmów nie oglądam na komputerze wogóle. Co do gier, to tylko strategie, ale może w przyszłości w coś pogram, więc monitor musi być do tego przystosowany. Najwięcej to internet ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 a ten benq FP91GP to do czego jest dobry? :) czy on jest po prostu taki do wszystkiego? ;) ostatnio bylem w sklepie to widzielem jakiegos BenQ'a z jakas matryca, ale za taka szybka, jak w crt :| aha. czy ten benq bedzie dobry do pracy? :) bo ja w szczegolnosci chodze po www, potem filmy i na koncu cos w rodzaju gta:sa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 patrzac na parametry to benq jest naprawde fajne... a jak masz 1500-1600 zl to jest i samsung 19-tka - 193p plus albo 990p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Ale ja pytam o 17 cali ;) ... Mi nie jest potrzebne 19-cali. Nie mam pozatym 1500zł ;) Samsung 173P Plus będzie najlepszy tak ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 jak dla mnie to tak:) szczegolnie jesli mniej grasz, a wiecej czasu siedzisz na necie albo ogladasz filmy chyba ze wolisz samsunga 770p - to to samo tylko w innej obudowie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 patrzac na parametry to benq jest naprawde fajne... a jak masz 1500-1600 zl to jest i samsung 19-tka - 193p plus albo 990p Wymienione przez Ciebie Samsungi są kaszaniaste. O wiele lepszy Fujitsu-Siemens P19-2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 zalezy co kto lubi... jak czytalem kiedys testy to wychodzilo na to, ze monitorki bardzo podobne... tylko fujitsu brzydsze:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 a wracajac do tego benq'a... ma on dobra matryce? czy producent daje jakas gware na badpix? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 jak dla mnie to tak:) szczegolnie jesli mniej grasz, a wiecej czasu siedzisz na necie albo ogladasz filmy chyba ze wolisz samsunga 770p - to to samo tylko w innej obudowie Ale może będę chciał grać w coś, więc w tym wypadku monitor wypadnie słabo ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 (edytowane) a wracajac do tego benq'a... ma on dobra matryce? czy producent daje jakas gware na badpix? :) Tu jest temat o tym monitorze. Od siebie mogę powiedzieć, że to bardzo udana konstrukcja i pracuje mi się na niej lepiej niż na Samsungu 770P. Nie ma praktycznie smużenia, zero bad pikseli. Z czystym sumieniem mogę polecić. Edytowane 16 Sierpnia 2006 przez lukmek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 bedzie dobry... ale jak chcesz tylko grac to chyba lepsze sa tanie monitory na matrycy TN... a przynajmniej kiedys tak bylo... poczytaj te testy i zobacz sobie: http://mva.pl/?id_kategorii=2&top=71&kategoria=222 http://mva.pl/?id_kategorii=2&top=71&kategoria=234 i opinie klientow: http://skapiec.pl/site/cat/12/comp/58179_komentarze/ http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=20122 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=20123 http://sklep.proline.pl/shop.php?prodid=SA...+17+173P%2B+BLA http://sklep.proline.pl/shop.php?prodid=SAMSUNG+17+173P%2B http://www.sirius.pl/komputery/towar_wyszu...17_SM_173P.html Fujitsu http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=23006 http://www.sirius.pl/komputery/towar_wyszu...D_17_P17-2.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 (edytowane) bedzie dobry... ale jak chcesz tylko grac to chyba lepsze sa tanie monitory na matrycy TN... a przynajmniej kiedys tak bylo... Ty chyba nie wiesz co mówisz :mur: :mur: :mur: :mur: Obecnie monitory matryce PVA/MVA to jedyny słuszny wybór w tej cenie. Matryce TN stosuje się dziś tylko w najtańszych monitorach! Edytowane 16 Sierpnia 2006 przez lukmek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Ty chyba nie wiesz co mówisz :mur: :mur: :mur: :mur: Obecnie monitory matryce PVA/MVA to jedyny słuszny wybór w tej cenie. Matryce TN stosuje się dziś tylko w najtańszych monitorach! Więc może ty mi napiszesz jaką 17-stke kupić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 (edytowane) Więc może ty mi napiszesz jaką 17-stke kupić ? Samsung 173P+/Samsung 770P. » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Miałem 770P, a teraz mam BenQ FP91GP. Jak pisałem wyzej, na BenQ gra się lepiej niż na Samsungu. Tu masz test Edytowane 16 Sierpnia 2006 przez lukmek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 napisalem, ze kiedys tak bylo... a teraz mimo wszystko to i tak TNy sa zapewne szybsze niz xVA... no i znacznie tansze... i czemu teraz polecasz samsunga, a nie fujitsu, heh? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 napisalem, ze kiedys tak bylo... a teraz mimo wszystko to i tak TNy sa zapewne szybsze niz xVA... no i znacznie tansze... i czemu teraz polecasz samsunga, a nie fujitsu, heh? Tamten post odnosił się 19 cali. Wyraźnie pisze P19-2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 no tak, sorki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Samsung 173P+/Samsung 770P. » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Miałem 770P, a teraz mam BenQ FP91GP. Jak pisałem wyzej, na BenQ gra się lepiej niż na Samsungu. Tu masz test A czemu sprzedałeś swojego samsunga ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 A czemu sprzedałeś swojego samsunga ?? Bo mnie wkurzała mnie aplikacja MagicTune, która działała kiedy się jej podobało, co uniemożliwiało mi ustawianie monitora. Sprzedając Samsunga zarobiłem jeszcze na tym interesie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...