blokers Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 (edytowane) witam, chce złożyć komuter i potrzebuje kilku porad, oraz zdania na temat tych podzwspołów. części będe kupowal w wiekszosci w gralu ale ich strona cos szfankuje więc podam linki do innych sklepów a ceny beda te za które chce kupić. PROCESOR AMD Athlon 64 3200+ BOX (AM2) Orleans - 314zł http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=29015 COOLER PROCA Arctic Cooling Freezer 64 Pro - 68zł http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=23979 KARTA GRAFICZNA GeForce 7300GT Galaxy 256MB, DDR3, TV&DVI, PCI-E, 1.2ns, Zalman Edition - 454zł http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=7...roducts_id=4940 chyba w tej cenie to bedzie najlebszy wybór. RAM Geil DDR2 1024MB 667MHz (2x 512MB, DualDDR2, CL4) - 398zł http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=13259 PŁYTA GłÓWNA DFI Infinity NF Ultra II-M2 - 359zł http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...roducts_id=5062 czy ktoś się orientuje gdzie w gdyni dostanę ta płyte główną??, w gralu, komputroniku anie net-s jej nie maja, a nie chce zamawiać takiej rzeczy pocza. w ostateczności mogę się przejechać do gdańska ale wolałbym w gdyni kupić. GŁOŚNIKI Creative Inspire 5.1 P5800 - 189zł http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=13432 chciałem kupić Logitech X-530, ale zdyskfalifikowało je to że przycisk power i głośność jest na jednym z głośników. zastanawiam się jeszcze nad tymi modecom'ami. slyszalem o nich kilka dobrych zdań. co o nich sądzicie? ZASILACZ tutaj mam naprawde duży problem. wiele dobrego słyszałem o Fortron'ach 350w, ale obiło mi się o uszy ze 400w juz nie jest taki dobry. czytalem też na forum że chieftec ostatnio sie pogorszył. zastanawiałem się też nad tym (Topower 400 P5 U12 OEM), ale cena jest troche wysoka. w budzie mam troszke wiatraczków. nie ukrywam że będe się bawił w o/c. komputer urzywam głównie do tworzenia www, internetu, ogladania filmów, ale też lubię sobie pograć w nowe gierki i chcialbym to móc robic swobodnie. dysk mam ten (Samsung SpinPoint P80SD 160 GB (SATA II, 8MB cache, NCQ)), wypalarke dvd tą (lite-on dvdrw sohw-1693s) czekam na awsze opinie i pomoc w wyborze. Edytowane 15 Sierpnia 2006 przez blokers Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 ram to ja bym zmienil na ten - i tak beda smigac jako 667 cl4, a zawsze 800-tki:) a na zasilaczu to jakos bym nie oszczedzal i wzial tego topowera... a to dfi niestety na razie tylko w esc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 (edytowane) Pamięci zmieniłbym na GoodRAMY Pro. DFI może dać napięcie do 2.5V na memki, a te pamięci powinny rozwinąć skrzydła przy ok. 2.3V Jeśli chodzi o zasilacz, to z tanich rozwiązań ModeCom MC-350 ATX 2.0. Niestety nie jest on za cichy. Z droższych, to Topower P5 U12 400W OEM. Edytowane 16 Sierpnia 2006 przez lukmek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blokers Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 tylko czy ten modecom udzwignie ten sprzet, cyba jednak szarpne sie na tego topower'a, co do pamieci to wg tego testu to w wieluprzypadkach 800 cl5 sa gorsze od cl4 667, wiec pozostane przy nich. wole jednak mniejsze timeingi. btw ta plyta chyba nie obsluguje 800 wiec byl bym stratny i mialbym 667 cl4. a jak z głośniczkami?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 (edytowane) tylko czy ten modecom udzwignie ten sprzet, cyba jednak szarpne sie na tego topower'a, co do pamieci to wg tego testu to w wieluprzypadkach 800 cl5 sa gorsze od cl4 667, wiec pozostane przy nich. wole jednak mniejsze timeingi. btw ta plyta chyba nie obsluguje 800 wiec byl bym stratny i mialbym 667 cl4. a jak z głośniczkami?? W DFI da się usatwić dzielnik pamięci na DDR2 800. Wystarczy, że podniesiesz GoodRAMOM napięcie na ok. 2.2V i spokojnie wtedy bedą pracować przy 800MHz 4-4-4-x lub nawet 4-3-3-x. I ModeCom spokojnie pociągnie tę konfigurację, tylko jak mówię, nie będzie cicho. Edytowane 16 Sierpnia 2006 przez lukmek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blokers Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 lukmek wiesz mozrze czy z tymi geilami, które podał homzik da rade zrobić to samo co z tymi goodramami?? czy sa tak samo podkrecalne?? niestety na te good ramy pro mnie nie stac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 lukmek wiesz mozrze czy z tymi geilami, które podał homzik da rade zrobić to samo co z tymi goodramami?? czy sa tak samo podkrecalne?? niestety na te good ramy pro mnie nie stac. Te pamięci są pewnie na kościach elpida. Teoretycznie zrobią 400MHz 4-3-3-x przy ok. 2.1V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blokers Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 hmmm teoretycznie powiadasz, no nic kupie te geile 800 jak beda problemy to je wymienie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Ten frezerek chyba nie bedzie pasował na AM2. Musisz patrzyc za czyms takim http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...roducts_id=1139 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blokers Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 witam ponownie. kupilem juz prawie wszystko. czekam jeszcze na zasiłke, ale mam problem z ramem. szukalem w gdyni tych goodramow(bo jednak na nie sie zdecydowalem). w esc nie maja i powiedzieli ze jest problem ze zciagnieciem ich od producenta, w gralu powiedzieli to samo, w komputroniku po rozmowie ze sprzedawca powiedzial mi ze strasznie ciezko juz je dostac i ze zciagniecie ich od producenta graniczy z cudem, a tych goodramow na kosciach Micron D9, to juz nigdzie nie dostane. nie przejmujac sie tym pochodzilem po mniejszych sklepach w gdyni/gdansku i wszedzie to samo. wiec jakie kosci poradzicie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fisher Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 patriot llk 667mhz to samo co GoodRam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blokers Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 ale te patrioty sa ponad 100 zeta drozsze. bo chcialbym 800'ki. moze jakies tansze dobre?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fisher Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Ale ja ci mowi o 667 one kosztuja 400zl tyle samo co GR PRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 20 zl taniej:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fisher Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Ale ja podaje srednia ze wszystkich sklepow w polsce ;) Joke :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...