mycek Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Witam, W moim pierwszym poście chciałem się przywitać i zapytać jak najlepiej zrobić zewnętrzny wiatraczek dmuchający na mnie kiedy używam komputera. Jaki wentylator by się do tego nadawał? I czy opłaca się to robić na usb? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mycek Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Kupujesz sobie wiatraczek np. 12cm, albo większy, jak znajdziesz. Robisz sobie do tego wtyczkę usb i masz cichy powiew chłodnego powietrza. [EDIT] jakie to proste... [/EDIT] http://allegro.pl/item118864177_arctic_coo...14db_cichy.html ten by był? wiatrak jest na 12V, więc czy pracując na usb czyli 5V będzie on wytwarzał wyczuwalny powiew? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 1. beznadziejny pomysł 2. wiatrak 80mm sie nienadaje bo jest za mały 3. raczej bym podłączał wiatraka pod usb bo może sie plyta spalić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mycek Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 wolę nie próbować jak może się spalić :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 wolę nie próbować jak może się spalić no to zrób sobie takie coś: bierzesz wtyczkę USB i rociansz kabelki tam gdzie idą do płyty gł.. Interesują nas dawa kable: czerwony i czarny. Czerwony podłączasz do zasilania z wtyczki molex zasilacza na linii +5V a czarny podłączasz do masy. Tego gniazda już nie podłączasz do płyty, będzie to jedynie gnizdo zsilania wiatraka, do którego podłączasz zewnętrzyn wiatraczek do chlodzenia. Tyle. Sory za literówki, ale mam zalaną klawiaturę i głupoty wyskakują, a nine che mi się już poprawiać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mycek Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 wiatraczek jest na 12V więc chyba moge go do takiego napięcia podłączyć? (wydaje mi się że będzie lepiej pracował) a czy dzięki temu uzyskam jakiś wyczuwalny "powiew"? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 eeee to ty go nie podpiąłeś jeszcze pod mobo albo molexa ? oO - to może sie ni zabieraj za tego "moda" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mycek Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 hehe.. jestem newbie więc się pytam gdzie podłączyć, wole nie ryzykować :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 hehe.. jestem newbie więc się pytam gdzie podłączyć, wole nie ryzykować :lol: w takim razie zapraszam do lektury http://www.mod-planet.com/index.php?module...e&pageid=65 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mycek Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 dzięki, przyda się :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...