°°° Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 (edytowane) Wszystko o Tej płytce , Zapraszam do tematu. Pozdrawiam :) Edytowane 16 Sierpnia 2006 przez britfanka 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Na stronie DFI jest coś takiego: LANPARTY UT NF590 SLI-M2R/G CPU # AMD® Athlon 64 FX / Athlon 64 X2 / Athlon 64 # Socket AM2 # 2000MT/s HyperTransport interface Chipset # NVIDIA nForce® 590 SLI MCP - Northbridge: NVIDIA® C51XE - Southbridge: NVIDIA® MCP55PXE Memory # Four 240-pin DDR2 DIMM sockets # Supports DDR2 533 and DDR2 667 DIMMs # Supports dual channel (128-bit wide) memory interface # Supports up to 4GB system memory Expansion Slots # 2 PCI Express x16 slots - In SLI or Normal mode, each slot operates at full speed x16 lanes. - Use identical SLI-ready PCI Express x16 graphics cards # 1 PCI Express x1 slot # 1 PCI Express x8 slot # 3 PCI slots BIOS # Award BIOS # CMOS Reloaded # CPU/DRAM overclocking # CPU/DRAM/Chipset overvoltage # 4Mbit flash memory Power Management # ACPI and OS Directed Power Management # ACPI STR (Suspend to RAM) function # Wake-On-PS/2 Keyboard/Mouse # Wake-On-LAN # RTC timer to power-on the system # AC power failure recovery Hardware Monitor # Monitors CPU/system/chipset temperature # Monitors 12V/5V/3.3V/Vcore/Vbat/5Vsb/Vdimm/Vchip voltages # Monitors the speed of the cooling fans # CPU Overheat Protection function monitors CPU temperature during system boot-up Audio # Karajan audio module - Realtek ALC885 8-channel High Definition Audio CODEC - 6 audio jacks - 1 CD-in connector - 1 front audio connector # DAC SNR/ADC SNR of 106dB/101dB # Full-rate lossless content protection technology # S/PDIF-in/out interface LAN # NVIDIA® MCP55PXE integrated with Gigabit MAC (Media Access Control) technology # Two Vitesse VSC8601 Gigabit Phy chips # Fully compliant to IEEE 802.3 (10BASE-T), 802.3u (100BASE-TX) and 802.3ab (1000BASE-T) standards IDE # One IDE connector allows connecting up to two UltraDMA 133Mbps hard drives Serial ATA with RAID # Six Serial ATA ports supported by NVIDIA® MCP55PXE - SATA speed up to 3Gb/s - RAID 0, RAID 1, RAID 0+1 and RAID 5 # Two Serial ATA ports supported by Silicon Image SiI 3132 - SATA speed up to 3Gb/s - RAID 0, RAID 1 and RAID 0+1 IEEE 1394 # VIA VT6307 # Supports two 100/200/400 Mb/sec ports Rear Panel I/O Ports # 1 mini-DIN-6 PS/2 mouse port # 1 mini-DIN-6 PS/2 keyboard port # 2 S/PDIF RCA jacks (S/PDIF-in and S/PDIF-out) # Karajan audio module (6 audio jacks) # 1 IEEE 1394 port # 2 RJ45 LAN ports # 6 USB 2.0/1.1 ports I/O Connectors # 2 connectors for 4 additional external USB 2.0/1.1 ports # 1 connector for 1 external IEEE 1394 port # 1 connector for 1 external serial port # 1 connector for the Karajan audio module # 1 front audio connector for external line-out and mic-in jacks (on the Karajan audio module) # 1 CD-in internal audio connector (on the Karajan audio module) # 1 S/PDIF connector for optical cable connection # 1 IrDA connector # 1 CIR connector # 8 Serial ATA connectors # 1 IDE connector # 1 floppy connector # 1 24-pin ATX power connector # 1 8-pin ATX 12V power connector # 1 4-pin 5V/12V power connector (FDD type) # 1 front panel connector # 5 fan connectors # 1 Debug LED # EZ touch switches (power switch and reset switch) PCB # ATX form factor # 24cm (9.45") x 30.5cm (12") Ale na temat daty premiery nic nie było ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkovich Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Dlaczego DDR2 667 to max? A nie 800? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Dlatego że to proc obsługuje memki a nie mobo i se może pisać nawet że max 533, a ajk proc obsługuje 800 to będą chodzić 800. Pozatym myśle że ten topic jest zbędnie założony, bo narazie nie ma w PL tego DFI i zapewne szybko nie będzie i się tylko śmietnik zrobi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Nie wiem dlaczego tak napisali. Ale podobnie jest z Infinity, na stronie DFI pisze ze max to 667, a w rzeczywistosci mobo obsługuje 800. A z drugiej strony kontroler pamieci RAM znajduje sie w procku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Pozatym myśle że ten topic jest zbędnie założony, bo narazie nie ma w PL tego DFI i zapewne szybko nie będzie i się tylko śmietnik zrobi.Popieram, zaraz będzie co 3-4 dni pytanie "kiedy ta płyta będzie w PL" oczywiście zadawane przez tych któym trudno poszukać czegoś na ten temat :-| Na razie musi wystarczyć temat o DFI infinity ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Dla ułatwienia - szybko nie będzie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkovich Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Nie wiem dlaczego tak napisali. Ale podobnie jest z Infinity, na stronie DFI pisze ze max to 667, a w rzeczywistosci mobo obsługuje 800. A z drugiej strony kontroler pamieci RAM znajduje sie w procku ;) Kontoler w procku a BIOS na płycie. Wzorcowa płyta NVIDII bez problemu pracowała z pamięciami, z którymi płyty ABIT ASUS MSI miały kłopoty - i mają do tej pory. Wniosek? BIOS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 (edytowane) Wiadomo że szybko nie będzie , ale kiedyś będzie, więc założyłam temat ;) Potem też wszyscy powiedzą żeby kupować DFI LP bo jest mega super wypasiona , itp. Więc poczekam na testy płyty, bo nie chcę żałować że kupiłem jakiegoś Badziewa :( :( DFI LAN PARTY RULEZ ;) DFI INFINTY RULEZ ?? Edytowane 16 Sierpnia 2006 przez britfanka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 A wiadomo cos o lan party ale w wersji jakieejs tanszej np na chipsecie nf570 bo dac 800 zł za ta mobo to lekka przesada :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 DFI INFINTY RULEZ ??Też ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Tak 800zł to Przesada powinna max kosztować 600zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Też ;]popieram :D Tak 800zł to Przesada powinna max kosztować 600złi dlatego wybieramy infinity B-) Napewno będzie jakaś pośrednia szkoda, że nie ma info o niej żadnego jeszcze :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Mnie zastanawia jedna kwestia: Skoro w infinity BIOS jest taki jak w LPnF4 to.... jaki będzie w LP AM2? pincet timingów pamięci i tylko jakaś faja będzie mogła je ustawiać - ofc z suportu DFI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Jednak przekonałam się narazie do DFI Infinity , Będe go mieć koło Grudnia ;/ Bo narazie Kupuje Dysk i Grafe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Tak 800zł to Przesada powinna max kosztować 600złA skąd wyście te ceny wzięli? :blink: Na zachodzie np tutaj ceny są niższe. Tutaj 76.32 funta co po dzisiejszym kursie daje 435zł! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 tylko rozmawiamy o lanparty, a nie infinity... infinity to w Polsce jest tansze bo po 360 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 (edytowane) Fotka dfi lan party na am2: Nie wiem czy dobrze widze czy mam przywidzenia ale ona ma otwory montazowe takie jak w 939, wiec bedzie pasowała ninja i inne coolery. PS. Eee, to chyba nie jest am2, była taka płyta na 939?? w opisie było ze to jest na am2, ale teraz juz nie wiem. Edytowane 19 Sierpnia 2006 przez NeoMagNeT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 ja znalazme taka fotke: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Fotka dfi lan party na am2: Nie wiem czy dobrze widze czy mam przywidzenia ale ona ma otwory montazowe takie jak w 939, wiec bedzie pasowała ninja i inne coolery. PS. Eee, to chyba nie jest am2, była taka płyta na 939?? w opisie było ze to jest na am2, ale teraz juz nie wiem. przecież to LP na 939 <_< weź sie zastanów zanim wrzucisz fotke :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboy88 Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 (edytowane) hmmm ... miałem dfi LP SLI-DR pod 939 i nie wyglądała w ten sposób ! : Nie miała wyświetlacza kodów post,nie miała dodatkowego radiatorka,był tylko jeden colerek! Wydaje mi sie że ta mobo z fotki to lan party pod am2 ale jakaś wersja hmm beta ?:> referencyjny egzemplarz ?:> Ps Niech ktoś kto ma dobre oko ,policzy ile jest dziurek w sockecie :D jak jest 940 to znaczy że to pod am2 :D Edytowane 19 Sierpnia 2006 przez badboy88 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 ja znalazme taka fotke: Ta płytka świetnie by wyglądała w mojej obudowie :) Kompozycja kolorów :D Wprost do mojej budy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 (edytowane) Płyta pewnie będzie wymiatać, ale z tego co widze to ma jedno IDE, więc juz sobie jej nie kupie...BTW, DFI chyba chce aby znakiem rozpoznawalnym firmy był mały hałaśliwy wiatraczek na chipsecie, tak jak EPoXa gniazdo zasilania w dziwnym miejscu (lecz niekoniecznie złym, czasem nawet lepszym niz na skraju pcb). EDIT: @badboy88: Zdjęcie tej płyty to chyba DFI na 939 z chipsetem ATi. Edytowane 19 Sierpnia 2006 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 no niestety, wszystkie nowe chipy (i965/975, nforce 5) maja juz jedno gniazdo ide... trzeba powymieniac dyski na sata albo kupic przejsciowki:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Shit, sprawdziłem to jednak była fotka lan party na 939 na chipie ati 3200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 no niestety, wszystkie nowe chipy (i965/975, nforce 5) maja juz jedno gniazdo ide... trzeba powymieniac dyski na sata albo kupic przejsciowki:)Dlaczego niestety? Już czas najwyższy pozbyć sie starych standardów :) posprzedawać dyski i zastąpić je nowymi SATA. Ja już 2,5roku jak ciesze się mniejsza ilością kabli w obudowie :lol2: A DFI powinno iść z duchem czasu :) jak na nowoczesną rozwojową firmę przystało :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 ja bym chcial wiecej nagrywarek sata niz jeden samsung... bo to tez by rozwiazalo problem:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Dlaczego niestety? Już czas najwyższy pozbyć sie starych standardów :) posprzedawać dyski i zastąpić je nowymi SATA. Ja już 2,5roku jak ciesze się mniejsza ilością kabli w obudowie :lol2: A DFI powinno iść z duchem czasu :) jak na nowoczesną rozwojową firmę przystało :wink:Zgadzam sie z tobą w 100%. Sam chętnie bym się przesiadł na jakis napęd dvd na sata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 a kto broni uzywac saty jak sie ma 2 potry ide. lepiej o jeden za duzo niz za malo :P ja jak bede zmienial plyte to nie mam zbytnio ochoty/kasy kupowac nowego drugiego dysku i nagrywary...te mi wystarczaja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 A jak bardzo Ci zalezy to zawsze kontoler kosztuje 30-40zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...