AndyN Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 W chwili obecnej liczę na dwóch kompach: * AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 3800+ * AMD Sempron 2200+ Czy jest możliwe żeby ten Sempron liczył jedną paczkę 22h? Czy też optymalizacja mi nie działa? :blink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free' Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Czy jest możliwe żeby ten Sempron liczył jedną paczkę 22h? Czy też optymalizacja mi nie działa? :blink:Optymalki masz z tego co widzę. Poczekaj aż policzy Ci coś z rzędu claimed ~ 60, wtedy dopiero można ocenić czas liczenia próbek, przy niższym claimed różnie to bywa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Andy coś długo -> P3-1000 liczy próbki 46,884.13/62.54 i 48,276.68/62.53 może jest czymś zajęty nonstop oprócz seti ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 może jest czymś zajęty nonstop oprócz seti ?To inna rzecz, to komp w pracy, z którego korzystam jako "kalkulatora" i edytora tekstu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Hm... pamieci chodza tam synchro itp? nie jest to demon predkosci ale czasy zdecydowanie za duze :] takie czasy to ja mialem na celku 633 :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 moze jest jakis wirek co zjada 80% proca? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Robiłem format i szlag mi trafił linki dodane do Ulubionych :( Podajcie link do strony, na której są statystyki członków teamu PPC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Imo najlepsza stronka ze statami teamu ;] Click Aa co do liczenia próbek przez Sempa. Ja mam podłaczonego u siebie Sempa 2000+ na S A od kumpla i ten procek z optymalką pod SSE liczy próbke za 65 kredytu liczy 32,195.08s to jest około 9 godzin. Także Andy ten twój semp trochę za wolno działa [; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 (edytowane) Aa co do liczenia próbek przez Sempa. Ja mam podłaczonego u siebie Sempa 2000+ na S A od kumpla i ten procek z optymalką pod SSE liczy próbke za 65 kredytu liczy 32,195.08s to jest około 9 godzin. Także Andy ten twój semp trochę za wolno działa [;Ale ten semp gdy liczył nie był idle. To komp na którym pracuję. Word, excel, spss, outlook -------------------- Zrobiłem format. Teraz w swoim profilu w zakładce "Computers on this account" mam dwa razy "AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 3800+". Jak to połączyć? Edytowane 27 Sierpnia 2006 przez AndyN Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Ale ten semp gdy liczył nie był idle. To komp na którym pracuję. Word, excel, spss, outlook -------------------- Zrobiłem format. Teraz w swoim profilu w zakładce "Computers on this account" mam dwa razy "AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 3800+". Jak to połączyć? klikasz na niego i na dole masz merge comupters, wybierasz z listy, ok, i jest ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 (edytowane) Pytanko: Czy da sie tak ustawic bionica aby dzialał jak nikt nie jest zalogowany?? Jezeli da sie to jak? W pliku .xml jest cos takiego: <global_preferences> <run_on_batteries>0</run_on_batteries> <run_if_user_active>0</run_if_user_active> <start_hour>0</start_hour> <start_hour>0</start_hour> <net_start_hour>0</net_start_hour> <net_start_hour>0</net_start_hour> <leave_apps_in_memory>0</leave_apps_in_memory> <confirm_before_connecting>0</confirm_before_connecting> <hangup_if_dialed>0</hangup_if_dialed> <work_buf_min_days>0.1</work_buf_min_days> <max_cpus>2</max_cpus> <cpu_scheduling_period_minutes>60</cpu_scheduling_period_minutes> <disk_interval>60</disk_interval> <disk_max_used_gb>100</disk_max_used_gb> <disk_max_used_pct>50</disk_max_used_pct> <disk_min_free_gb>0.1</disk_min_free_gb> <vm_max_used_pct>75</vm_max_used_pct> <idle_time_to_run>3</idle_time_to_run> <max_bytes_sec_down>0</max_bytes_sec_down> <max_bytes_sec_up>0</max_bytes_sec_up> <cpu_usage_limit>100</cpu_usage_limit> </global_preferences> Wyboldowana linijka tyczy sie chyba tylko gdy user jest zalogowany i pracuje, a ja potrzebuje gdy nikt nie jest zalogowany <_< Edytowane 29 Sierpnia 2006 przez Buu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Wrzuc Seti w service... przy instalacji boinc jest taka opcja :) pozniej optymalki normalnie i seti pracuje w serwisie zanim sie jeszcze zalogujesz do systemu. Inaczej sie nie da. :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavel54 Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Witajcie mam problem dolaczylem do teamu ppc i mam uruchomionego boinca: projekt : seti home uczestnik: pavel54 zespół: purepc.pl work done: 0,00 :-| avg work: 0,00 :-| przydział zasobów: 100 (100,00%) status: połączenie odrzucone nie wiem o co biega :? program nie pobiera zadnych próbek moze mam cos zle ustawione :? jak myslicie :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Hm... a co masz w project w tam napisane? zrob screena i wrzuc tutaj... connection deferred 10 minut? dziwne... polaczenie odrzucone? masz boinca 5.4.9/11? oj chlopie...dzisiaj to juz nie pliczysz.. 373468297 89506678 30 Aug 2006 7:39:28 UTC 30 Aug 2006 7:49:40 UTC Over Client error Compute error 0.00 0.00 --- 373465498 89505985 30 Aug 2006 7:29:14 UTC 30 Aug 2006 7:39:28 UTC Over Client error Compute error 0.00 0.00 --- 373113554 89421701 29 Aug 2006 10:31:54 UTC 29 Aug 2006 10:42:06 UTC Over Client error Compute error 0.00 0.00 --- nawaliles blednych probek.. !!!! wylacz BOINCA narazie i odezwij sie do mnie na gg. moj nr 1281117 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 chyba sprzęt za dużo podkręcony :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Nieeee.... mial app_info wrzucone a pliku od optymalek nie mial.. w app info pokazany plikSETI ktorego nie bylo i boinc nie mial czym liczyc ze sie tak wyraze.. ale juz problem naprawiony i mamy nowego liczacego w teamie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavel54 Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 chyba sprzęt za dużo podkręcony :|Procek smiga jak należy problem juz rozwiązany dzieki Saimek :) i witam wsrod liczących :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 no i fajno-dodatkowo gośc z konkurencji-pclab-a :wink: zachęciem go jak mogłem..a z problemami odesłałem tutaj :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 W jaki sposób wyliczany jest RAC? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 http://boinc-wiki.ath.cx/index.php?title=R..._Average_Credit :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 (edytowane) http://boinc-wiki.ath.cx/index.php?title=R..._Average_Credit :D ja pierdziele, nawet w encyklopedi jest haslo :D (hmmm wwikipedi, ale kij [; ) A ja nie mam pracy!!!!!!!!!!!!!!! aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, dwa jaja mi sie nudza :/ rano odpalam bonca znowu po bojach z oc naczystym systemie, nassał sobie jednostek na 4 dni (tak jak w preferencjach), ale ze wczoraj byl clear cemos to ma jakas powalona date i mu sie sypalo wszytko bo jendostki mialy deadliney na poziomie roku 1991 :D to anulowalem mu wszytkie nienapoczete (mialem jakies 8 godzin policzone w 4 jednostkach napoczetych, wiec szkoda) no i teraz nie chce mi szassac nowych, a stare sie juz pokonczyly :/ buuuuuuuuuuuuuuuuuuu, tak to mi sie nigdy nie wyklaruje rac :/ jak mi x2 liczy 20h na dobie przez tydzien potem przestaje na 2 tygodnie i ta 915 tez jaja :/ 400 rac mnie nie zadowala. //edit az sobie pizze zamowilem! a co tam! :lol: mniami mniemi ;) Edytowane 30 Sierpnia 2006 przez kszonek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 nie che nic mówić K!szonek :wink: ale jesli dobrze widze, to to twoje 2 jajeczne cudo 2.8 ghz ma wydajnosć zblizoną do celinki na 5 ghz :blink: jak to jest suma dla 2 jajek to nie bardzo widdzę tę wydajność :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 nie che nic mówić K!szonek :wink: ale jesli dobrze widze, to to twoje 2 jajeczne cudo 2.8 ghz ma wydajnosć zblizoną do celinki na 5 ghz :blink: jak to jest suma dla 2 jajek to nie bardzo widdzę tę wydajność :lol: bardzo mi przykrto ale to jeszcze trzeba pomnozyc trazy dwa ;) czyli top cudo na AC ma wydajnosc 2x wieksza od celinki na 5ghz :lol: z tego co pamietam to jak powonywalem czas dla 62 pkty to Twoj celek liczyl dłuzej, czyli nawet wiecej niz dwa razy szybszy, ale pamietaj ze to tylko AC + fander@low ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 eh live is brutal :( oddawać mi kasze w celinie oddawać :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 eh live is brutal :( a nawet dwa :D (z czegos jest ten tekst ale nie wiem skad... łatewer) Moge Ci podeslac moją celinke, to sobie jes zlutujesz i zrobisz dual core :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 Czy można BOINCa tak skonfigurować żeby odsyłał przeliczone paczki ale nie ściągał nowych? Chcę "zamknąć" jeden z kompów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 Można. Wzakładce projekty klikasz na No new task i po kłopocie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...