Skocz do zawartości
Krzysztof Suczyński

WASZE IQ panie i panowie !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Te testy nie są do końca wiarygodne - chodzi mi o to, że typ zadań się powtarza i jak sie wie w jaki sposób to rozwiązywać, to idzie szybciej.

Kiedyś miałem gdzieś fajny teścik na IQ (był chyba w jakiejś gazecie) - jak było wybrać brakującą figurę itp. to w żaden sposób nie można było się tego domyślić. Autor tego testu wymyślał kolejność według tylko sobie znanego sposobu. Nie rozwiązałem tam prawie rzadnego zadania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak masz znajomych na politechnice, to moga ci zalatwic

inna opcja, to takie miejsca jak poradnie psychologiczne itp

ale nie wiem, jak z wiekiem.....

tzn czy pelnoletniego wpuszcza :P

np aleja wojska polskeigo, tam jest siakas taka poradnia.....

ale czy ciebie tam wpuszcza....?

nie wiem :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NA stronie mensy świetne testy są..

Te są to "schematyczne testy" .. ostatnio takie miałem na rozmowie o prace.. i kilka innych.. :)

ja nie wierze w takie testy!

co innego jest w proadni....

sprawdzałem ale strona mensy cos nie działa...

Ale te testy mensy są IMHO o wiel bardziej "prawdziwe" z tego względu że to sa testy gdzie musisz myśleć w innych kategoriach.. Rozwiązania są naprawdę szokujące że aż tak proste, ale trzeba na to wpaśc..

a te testy co link jest podany wyżej są to schematyczne testy, które właściwie wystarczy zrobić kilka i następnie robisz schematycznie , postępując według danej zasady.. To już nie jest wtedy sprawdzanie IQ ale poprostu spradzanie czy masz pamięc i pamietasz jak postąpić w danych zadanu..

JAk znajde czas to napisze mniej wiecej tresc jednego z zadań..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NA stronie mensy świetne testy są..

Te są to "schematyczne testy" .. ostatnio takie miałem na rozmowie o prace.. i kilka innych.. :)

ja nie wierze w takie testy!

co innego jest w proadni....

sprawdzałem ale strona mensy cos nie działa...

Ale te testy mensy są IMHO o wiel bardziej "prawdziwe" z tego względu że to sa testy gdzie musisz myśleć w innych kategoriach.. Rozwiązania są naprawdę szokujące że aż tak proste, ale trzeba na to wpaśc..

a te testy co link jest podany wyżej są to schematyczne testy, które właściwie wystarczy zrobić kilka i następnie robisz schematycznie , postępując według danej zasady.. To już nie jest wtedy sprawdzanie IQ ale poprostu spradzanie czy masz pamięc i pamietasz jak postąpić w danych zadanu..

JAk znajde czas to napisze mniej wiecej tresc jednego z zadań..

Najgorsze są te z alfabetem, kiedy trzeba wyliczać kolejność liter - przydała by się taka tabliczka z wypisanymi A-1, B-2, C-3 itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi