Skocz do zawartości
casiopea

Dobra Obudowa Do Oc

Rekomendowane odpowiedzi

Planuje wymiane sprzetu i mam dylemat nad obudowa. Obudowa oprocz standardowych bebechow ma jeszcze pomiescic w srodku WC z chlodnica 2x120 wentylatorami. Zastanawialem sie nad tymi dwiema:

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=2...;szerokosc=1759

i

http://www.angela.pl/index.php?action=Towa...;id_towaru=1694 Moja zasilka jak w opisie i tu problem z ta obudowa poniewaz zasilka ma na spodzie wentyl i jesli wsadzic ja do niej to witrak laduje na spodniej czesci obudowy. Czy jest mozliwosc zamontowania zasilki dogory nogami? zeby jej nie uszkodzic ani nie zmniejszyc jej cech?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Thermaltake bedzie lepszym wyborem,

Dobra jakosc wykonania, ogromna ilosc miejsca w srodku no i ten wyglad :)

jakość wykonania jest kiepska w stosunku do ceny ludzie sie skarza na te obudowy

ja osobiście bym brał chieftecka z seri LBX (długa) i chłodnice 2x120 i zmontował to jak ma Miazga82

chieftec może nie jest piekny ... ale jest niezniszczalny i bardzo praktyczny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"jakość wykonania jest kiepska w stosunku do ceny ludzie sie skarza na te obudowy "

Tak sie składa, ze mam tą bude TT i wcale nie sadze, ze jest słabo wykonana , choc fakt za taka kase mozna by dostac troszke lepsze wykonanie , ale to nieznaczy ze jest slaba wiec przeciwne.

Pozatym bude trzeba zobaczyc a nie osadzac ja w oparciu o zdanie innych..

Pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakość wykonania jest kiepska w stosunku do ceny ludzie sie skarza na te obudowy

Wpierw kup, a potem gadaj.

Skarza sie moze Ci co kupuja te tansze wersje z blachy np. TT soprano, ale nie zmienia to faktu, ze tych osob jest raczej malo.

Sam mam Sharka i uwazam, ze obudowa jest bardzo dobra, ale nie zmienia to faktu, ze mozna byloby zawsze cos poprawic.

Oczywiscie wybor jak najbardziej swiadomy i bralem pod uwage wszelkie plusy i minusy wielu obudow.

@casiopea jak przerobki beda dosc mocne to szkoda by mi bylo niszczyc np. kandlafa.

Lepiej wiec kup juz szefa bo te az sie prosze o jakies przerobki.

ps. no chyba, ze wykartkujesz 1000zł na bude, ktora nie wymaga zadnych przerobem i jest wrecz stworzona do WC

LINK

Edytowane przez luki2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(ten cytat to wypowiedz, jednej z osob w tym temacie) , tak jak pisałem sam mam TT Armor i uwazam, ze buda jest swietna , choc ma pare minusów.Od Kandalfa odroznia ja tylko przedni panel no i troszkę mniejsza cena :)

Pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe kaska by byla i na te NFS tylko nie wiem czy mi nie szkoda pieniedzy bedzie. Roznica w cenie to ok 300zl. Planowalem wydac max 700zl. Skladam nowy sprzet na Duo i chyba bedzie lepiej ten nadmiar kaski wrzucic w co innego =]

Sam mam teraz TT Tsunami i w sumie buda ladna i funkjonalna. Temp ok 35C. Ale malo troche w niej miejsca i te kieszenie na HDD =/ wlozysz to cieszko wyjac =]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi