casiopea Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Planuje wymiane sprzetu i mam dylemat nad obudowa. Obudowa oprocz standardowych bebechow ma jeszcze pomiescic w srodku WC z chlodnica 2x120 wentylatorami. Zastanawialem sie nad tymi dwiema: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=2...;szerokosc=1759 i http://www.angela.pl/index.php?action=Towa...;id_towaru=1694 Moja zasilka jak w opisie i tu problem z ta obudowa poniewaz zasilka ma na spodzie wentyl i jesli wsadzic ja do niej to witrak laduje na spodniej czesci obudowy. Czy jest mozliwosc zamontowania zasilki dogory nogami? zeby jej nie uszkodzic ani nie zmniejszyc jej cech? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Pewnie będziesz musiał lekko pociąć blache BTW jak do WC to brałbym BigTower'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
casiopea Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 ciecie wchodzi w rachube =] tylko ktora wybrac? =/ kusi mnie ten Antec bo i sporo tanszy od tego TT ale jednak Midi nie BigTower. Moze jakies inne sugestie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NFS Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Thermaltake bedzie lepszym wyborem, Dobra jakosc wykonania, ogromna ilosc miejsca w srodku no i ten wyglad :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Thermaltake bedzie lepszym wyborem, Dobra jakosc wykonania, ogromna ilosc miejsca w srodku no i ten wyglad :) jakość wykonania jest kiepska w stosunku do ceny ludzie sie skarza na te obudowy ja osobiście bym brał chieftecka z seri LBX (długa) i chłodnice 2x120 i zmontował to jak ma Miazga82 chieftec może nie jest piekny ... ale jest niezniszczalny i bardzo praktyczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Szef jest piękny :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Dobra Obudowa Do Oc = brak obudowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Popieram, dodałbym jeszcze tylko kilka poprawek :wink: Dobra buda do OC = karton po MOBO zamontowany na parapecie w chłodną jesień/zime (pod warunkiem, że nie pada) :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
casiopea Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 hehehe ale ja nie szukam tak "wyrafinowanego sprzetu" jak karton =] Moze i nie ma dobrej ale sa takie ktore nie wiele od takiej "dobrej" odbiegaja =] A moze TT Armour? =] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 (edytowane) W "obudowie" jaka zaproponowal Xtreme Addict osiagnalem temp widoczna w avatarze :D - bardzo dobre warunki do oc Chlodzenie tez nie drozsze niz Twoje :) Edytowane 17 Sierpnia 2006 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NFS Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 "jakość wykonania jest kiepska w stosunku do ceny ludzie sie skarza na te obudowy " Tak sie składa, ze mam tą bude TT i wcale nie sadze, ze jest słabo wykonana , choc fakt za taka kase mozna by dostac troszke lepsze wykonanie , ale to nieznaczy ze jest slaba wiec przeciwne. Pozatym bude trzeba zobaczyc a nie osadzac ja w oparciu o zdanie innych.. Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 (edytowane) jakość wykonania jest kiepska w stosunku do ceny ludzie sie skarza na te obudowy Wpierw kup, a potem gadaj. Skarza sie moze Ci co kupuja te tansze wersje z blachy np. TT soprano, ale nie zmienia to faktu, ze tych osob jest raczej malo. Sam mam Sharka i uwazam, ze obudowa jest bardzo dobra, ale nie zmienia to faktu, ze mozna byloby zawsze cos poprawic. Oczywiscie wybor jak najbardziej swiadomy i bralem pod uwage wszelkie plusy i minusy wielu obudow. @casiopea jak przerobki beda dosc mocne to szkoda by mi bylo niszczyc np. kandlafa. Lepiej wiec kup juz szefa bo te az sie prosze o jakies przerobki. ps. no chyba, ze wykartkujesz 1000zł na bude, ktora nie wymaga zadnych przerobem i jest wrecz stworzona do WC LINK Edytowane 17 Sierpnia 2006 przez luki2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NFS Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 (ten cytat to wypowiedz, jednej z osob w tym temacie) , tak jak pisałem sam mam TT Armor i uwazam, ze buda jest swietna , choc ma pare minusów.Od Kandalfa odroznia ja tylko przedni panel no i troszkę mniejsza cena :) Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
casiopea Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Hehe kaska by byla i na te NFS tylko nie wiem czy mi nie szkoda pieniedzy bedzie. Roznica w cenie to ok 300zl. Planowalem wydac max 700zl. Skladam nowy sprzet na Duo i chyba bedzie lepiej ten nadmiar kaski wrzucic w co innego =] Sam mam teraz TT Tsunami i w sumie buda ladna i funkjonalna. Temp ok 35C. Ale malo troche w niej miejsca i te kieszenie na HDD =/ wlozysz to cieszko wyjac =] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...