Skocz do zawartości
ssound

Memory menager not detected...

Rekomendowane odpowiedzi

Error: Memory menager not detected...

Creativ SB 16 emulation driver requires EMM386 or similar

Creativ SB 16 emulation driver not loading

Tak mam jak startuje win 98 (po logo win)

Chodzi o to ze mam za stare stery SB live do dosu? no ale nie moge znalesc nowszych, wiem ze nie potrzebnie instalowalem te stery do dosu ale tak wyszło.

Wie ktos jak usunąć te stery lub ten komunikat?

Wszystko chodzi mi dobrze (mam win 98 i XP) tylko ten error tak nie ładnie wyglada :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyep je z autoexec.bat albo config.sys

albo wpisz devicehigh=c:windaemm386 noems

a tak serio to wyp.. te bzdury od sb emulacji bo to tylko kłpotoy powoduje / krzaczyło mi windę98 na be6 II/

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie autoexec.bat mial wpis: C:PROGRA~1CREATIVEAUDIODOSDRVSBINIT. To powodowalo, ze tez mialem podobne bledy, poza tym w przy wchodzeniu w tryb M$dos (zamknij system-uruchom ponownie w trybie ms-dos) wystepowal emm386.exe error.

Usunalem wpis (rem ...) i jest ok. W dosie dzwieku nie potrzebuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Usunołem linijke z configa ktora miala cos tam emm386 walsnie, natomiast autoexec wyglada tak:

SET BLASTER=A220 I7 D1 H5 P330 T6

SET CTSYN=D:WINDOWS.000

D:PROGRA~1CREATIVESBLIVEDOSDRVSBEINIT.COM

mode con codepage prepare=((852) D:WINDOWS.000COMMANDega.cpi)

mode con codepage select=852

keyb pl,,D:WINDOWS.000COMMANDkeybrd4.sys

Kiedys usune to Creativ itd to po restarcie wraca to na swoje miejsce :cry: , kiedys odznacze to w msconfig to i tak po restarcie wraca, a jak dam wogule zeby nie przetważał autoexec to oczywisci mam ładny czarny ekran po logo windows z samym tylko errorem creativa :lol:

Zrobilem tez tak ze usunołem caly folder DOSdriv z SB live no i wtedy mam Złe polecenie lub nazwa pliku, czy tak juz musu być ?, bo wole juz to zdanie niz 4 linijku błedu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...