Kosiarz_1987 Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 hehhe spoko to nawet wyglada z tymi oplotami :D ogónie w twoim wc nie ma sie do czego przyczpeic :D gratuluje pomysłowoasci :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 czyli sie mylilem :D Jarogniew znalazles sposob na lamliwosc wezy :D brawo, oczywiscie pomijajac te sprezynki na weze co nie ktorzy zakladaja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Wg. mnie wcześniej z czerwonymi wężami lepiej wyglądało. Jarogniew, masz najbardziej sexy pompkę jaką tu widziałem :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Tak btw tych wezy, to ja bym radzil uwazac bo to uzaleznia :) Jeszcze jakis wariant i staniesz sie jak Mailik "stylista wezy" :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 (edytowane) @-GIZIU- mi się to co jest teraz bardziej podoba, kwestia gustu:) Zamierzałem nawet podpisać zdjęcie pompki "najbardziej sexy pompka na forum" :wink: @aerial to już raczej ostatnia zmiana węży, w nowej budzie nie będzie okna, więc nie będę się mógł ciągle podniecać wężami :lol: Edytowane 30 Września 2006 przez Jarogniew Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 żebyś nie popadł w samozachwyt to do poprawy jeszcze zostało np. to: i będzie ,fajniutko ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Tak btw tych wezy, to ja bym radzil uwazac bo to uzaleznia :) Jeszcze jakis wariant i staniesz sie jak Mailik "stylista wezy" :lol: Dobra dobra, ja juz skonczylem z wezykami :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Racuch te mi sie to nie podoba ale nic z tym nie zrobisz ;) te miejsca sie scieraja od zakladania boku obudowy, zamalowac mozna ale to tylko krotkotrwaly efekt, musialbys malowac bude piecowo (farba proszkowa+wysoka temperatura) albo zabezpieczyc lakierem bezbarwnym. nie warto ;) zakladasz bok i problem znika ;) ---------------- ps. Jarogniew, Wc z klimatem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WormBoy Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 (edytowane) Racuch te mi sie to nie podoba ale nic z tym nie zrobisz ;) te miejsca sie scieraja od zakladania boku obudowy, zamalowac mozna ale to tylko krotkotrwaly efekt, musialbys malowac bude piecowo (farba proszkowa+wysoka temperatura) albo zabezpieczyc lakierem bezbarwnym. nie warto ;) zakladasz bok i problem znika ;) ---------------- ps. Jarogniew, Wc z klimatem ;) Jak ktoś potrzebuje to za bronka mogę załatwic :) Edytowane 30 Września 2006 przez WormBoy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 (edytowane) A jaką budę kupujesz? Ile byś chciał za tego Soprano (jeśli dobrze pamiętam) ? Edytowane 3 Października 2006 przez -GIZIU- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 @Racuch kurde :oops: wiem, że nie wygląda to ładnie, zresztą boczny panel też za piękny nie jest... stan budy jest sporym minusem B) .. ale już niedługo będziecie mogli pisać pieśni na moją cześć :wink: :lol: Malik Nie wierzę :) @CarsonPoland Dzięki @-GIZIU- popraw cycat w swoim poście:) Chciałbym ok.150pln może mniej bo trzeba wstawić nową pleksę. B) Zmieniam na Anteca P180. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 Wszysc sie zachwycają, a moim zdanie idealnie jeszcze nie jest. Na przykład ta pompka która tak dosyc przypadkowo stoi luzem, nijak przymocowana. Uniemożliwia to chociażby połozenie budy na jednym i drugim boku, bo pompka by sie walała po obudowie. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 (edytowane) Miazga82 Pompka po położeniu na bok "oddaje" powietrze z rezerwuaru do układu, więc przykręcanie jej odpada. Zresztą jak odpowietrzam chłodnicę, muszę się namachać obudową i nie zauważyłem żeby pompka jakoś latała, przesuwa się może o 1cm. Jakbym nie miał reza w Laingu bym przykręcił pompkę, a tak IMO sprawiło by to tylko więcej problemów. (żeby nie było, to sprawdzałem to, bo zamierzałem ją zamontować w zatoce 3,25", w końcu z rezem dostałem dystanse do takiego montażu, ale niestety układ stał się mniej wygodny w użytkowaniu :-| ) Ja nie uważam żeby było idealnie:) bo można by jeszcze popracować nad ułożeniem węży :) zrobić coś z chłodnicą. Zdaję sobie z tego sprawę, tyle że w większości tych rzeczy ogranicza mnie obudowa - niby duża, a nic nie włożysz do środka:]. Jak widzisz coś co jeszcze wymaga dopracowania, napisz. Edytowane 1 Października 2006 przez Jarogniew Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 Zdaję sobie z tego sprawę, tyle że w większości tych rzeczy ogranicza mnie obudowa - niby duża, a nic nie włożysz do środka:].Dokładnie, ja mam Anteca SLK3000B (jest na tym samym "szkielecie" co Soprano i kilka innych) i miejsca w środku jest sporo, ale chłodnicy 2x 120 nie wcisnę pod koszyki na przód, brakuje jakieś 7 mm :-| Postanowiłem jednak, że nie będę jej zmieniał tyko pokombinuję - i nie poddam się bez walki ;) Wiem, że zmieniasz budę, ale można pomalowane blachy w miejscach narażonych na otarcia po prostu okleić bezbarwną taśmą i problem z głowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 brakuje jakieś 7 mmTo może warto pomyśleć o ustawieniu chłodnicy nieco pod kątem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 Tak btw tych wezy, to ja bym radzil uwazac bo to uzaleznia :) Jeszcze jakis wariant i staniesz sie jak Mailik "stylista wezy" :lol:Raczej "Malik zaklinacz węży" :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 To może warto pomyśleć o ustawieniu chłodnicy nieco pod kątem?Myślałem już o tym, zreszta myślę cały czas. Jeżeli mi się od myślenia nie przegrzeją zwoje, to w ciągu tygodnia powinienem złożyć całość do kupy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 Raczej "Malik zaklinacz węży" :D Odezwal sie "spec od pompek" :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 Przypomniałem sobie, że zostało mi parę metrów czarnego oplotu na kable z zbiorowego zamówienia ppc, postanowiłem sprawdzić czy dałby radę i jakby to wyglądało po opleceniu.. węży :lol: Oplot idealnie pasuje na węże 8/10 na 8/11 już niestety nie wchodzi.Skąd masz te oplotki? Ile za metr? Bo tak się zastanawiam czy nie przejść na te cieńsze wężyki i złączki skręcane. Łatwiejsze w montażu, rozmontowywaniu. Ale oplotki by się przydały ze względu na ciasne łuki w niektórych miejscach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 @AndyN Tak jak napisałem w cytowanym przez Ciebie poście, mam je ze zbiorowego zamówienia PPC, organizował je user Pekaok, płaciłem 3,66pln/m + przesyłka. Teraz coś takiego organizował user Kosiarz_1987, ale z tego co widze już się zebrali. Nie pamiętam jaka to była firma, napisz do któregoś z w/w, powinni pamiętać :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 Ja rowniez z tamtego zamowienia mam 3m :) Fajna sprawa te oplotki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 Pochodzą z firmy Helukabel rozmiar od 3mm do 9mm. Ciekawe jak będa wyglądać na Innovatekach UVBlue :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 @GDR Wąż od bloku NB do MIPS'a na mosfetach, to niebieski uv-aktywny innovatek .. nie świeci się pod UV jeżeli o to Ci chodzi :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 Jarogniew zmieniłeś już obudowe ? Jak tak pokaż rezultaty :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 to zmieniłeś bude czy nie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 (edytowane) Obudowa już jest, inna niż początkowo planowałem. Niestety nie jestem w pełni zadowolony z zakupu. Narazie przełożyłem wszystko do niej, żeby zobaczyć co i jak. Teraz czekam na maty APP i gąbkę akustyczną i będę walczył z hałasem. Później docinanie węży, oploty, porządek z kablami etc. i dopiero zamieszczę jakieś zdjęcia. Narazie to wygląda tak: obudowa na biurku B) okno, skierowane w stronę ściany, więc nie mogę podniecać się :wink: moim WC straszny burdel, nie wiem co z nim mam zrobić :mur: zdjęcie, na którym nic nie widać, a miało pokazać pompkę kolejne zdjęcie, które w założeniach miało coś pokazać, w tym przypadku: mocowanie chłodnicy:) dość marnie to wygląda. co do obudowy: -mogłem wziąć Aerocool Baydream, lepiej by się sprawdził (chce się ktoś zamienić?), -zamocowanie chłodnicy, jest szybkie i proste -mocowanie na dyski jest beznadziejne, tak przenoszą drgania na obudowę, że słychać to z paru metrów... -zdejmowanie bocznych paneli porażka, lepsze miałem kiedyś w Modecomie -zabardzo nie ma gdzie ukryć kabli -prawdopodobnie będe musiał wyciąć top jak w starej i tam umieścić chłodnice;) -plus za panelik i sterowanie wentylami z pod systemu IMO buda nie warta takiej kasy, TT Soprano było dużo lepiej wykonane, szkoda że TT Armor nie ma zasiłki mocowanej na dole, bo już bym miał WC prawie jak Malik :rolleyes: Edytowane 16 Października 2006 przez Jarogniew Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 (edytowane) Hehe nie ma jak Armor co :) Dlatego wlasnie zarzucilem projekt zmiany budy. Dzieki temu moje pudlo bedzie mialo delikatnego moda :) Edytowane 16 Października 2006 przez Malik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 Mocowanie chłodnicy: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 Jarogniew: ta buda mi sie jakos nie podoba. Szkoda e zmianiles. Tamten ukladm i sie bardziej podobal. W tym to jakis takie nieporzadek panuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 IMO buda nie warta takiej kasy, TT Soprano było dużo lepiej wykonane, szkoda że TT Armor nie ma zasiłki mocowanej na dole, bo już bym miał WC prawie jak Malik :rolleyes:...jak Malik i GIZIU :wink: Buda mi się podoba, szczególnie przedni wyglad PowerWatch'a ale: -BTX to wg. mnie pomyłka -gdyby miała okno z lewej to by było OK Hehe nie ma jak Armor co :) Dlatego wlasnie zarzucilem projekt zmiany budy. Dzieki temu moje pudlo bedzie mialo delikatnego moda :) Teraz to piszesz "nie ma jak Armor" a jeszcze niedawno chciałeś zmienić budę, ZDRAJCA :angry: ;) Jestem ciekaw twojego moda, ja myślę nad tym już od dawna ale kurde nie wiem co tam można wymodzić :D Cholernie mnie ciekawi co wymyśliłeś hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...