Skocz do zawartości
Jarogniew

Wc By Jarogniew Rev 2beta

Rekomendowane odpowiedzi

@-GIZIU-

mi się to co jest teraz bardziej podoba, kwestia gustu:)

Zamierzałem nawet podpisać zdjęcie pompki "najbardziej sexy pompka na forum" :wink:

@aerial

to już raczej ostatnia zmiana węży, w nowej budzie nie będzie okna, więc nie będę się mógł ciągle podniecać wężami :lol:

Edytowane przez Jarogniew

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Racuch te mi sie to nie podoba ale nic z tym nie zrobisz ;) te miejsca sie scieraja od zakladania boku obudowy, zamalowac mozna ale to tylko krotkotrwaly efekt, musialbys malowac bude piecowo (farba proszkowa+wysoka temperatura) albo zabezpieczyc lakierem bezbarwnym. nie warto ;) zakladasz bok i problem znika ;)

----------------

ps. Jarogniew, Wc z klimatem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Racuch te mi sie to nie podoba ale nic z tym nie zrobisz ;) te miejsca sie scieraja od zakladania boku obudowy, zamalowac mozna ale to tylko krotkotrwaly efekt, musialbys malowac bude piecowo (farba proszkowa+wysoka temperatura) albo zabezpieczyc lakierem bezbarwnym. nie warto ;) zakladasz bok i problem znika ;)

----------------

ps. Jarogniew, Wc z klimatem ;)

Jak ktoś potrzebuje to za bronka mogę załatwic :) Edytowane przez WormBoy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Racuch

kurde :oops: wiem, że nie wygląda to ładnie, zresztą boczny panel też za piękny nie jest... stan budy jest sporym minusem B) .. ale już niedługo będziecie mogli pisać pieśni na moją cześć :wink: :lol:

Malik

Nie wierzę :)

@CarsonPoland

Dzięki

@-GIZIU-

popraw cycat w swoim poście:)

Chciałbym ok.150pln może mniej bo trzeba wstawić nową pleksę. B) Zmieniam na Anteca P180.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszysc sie zachwycają, a moim zdanie idealnie jeszcze nie jest. Na przykład ta pompka która tak dosyc przypadkowo stoi luzem, nijak przymocowana. Uniemożliwia to chociażby połozenie budy na jednym i drugim boku, bo pompka by sie walała po obudowie. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miazga82 Pompka po położeniu na bok "oddaje" powietrze z rezerwuaru do układu, więc przykręcanie jej odpada. Zresztą jak odpowietrzam chłodnicę, muszę się namachać obudową i nie zauważyłem żeby pompka jakoś latała, przesuwa się może o 1cm. Jakbym nie miał reza w Laingu bym przykręcił pompkę, a tak IMO sprawiło by to tylko więcej problemów. (żeby nie było, to sprawdzałem to, bo zamierzałem ją zamontować w zatoce 3,25", w końcu z rezem dostałem dystanse do takiego montażu, ale niestety układ stał się mniej wygodny w użytkowaniu :-| )

Ja nie uważam żeby było idealnie:) bo można by jeszcze popracować nad ułożeniem węży :) zrobić coś z chłodnicą. Zdaję sobie z tego sprawę, tyle że w większości tych rzeczy ogranicza mnie obudowa - niby duża, a nic nie włożysz do środka:].

Jak widzisz coś co jeszcze wymaga dopracowania, napisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdaję sobie z tego sprawę, tyle że w większości tych rzeczy ogranicza mnie obudowa - niby duża, a nic nie włożysz do środka:].

Dokładnie, ja mam Anteca SLK3000B (jest na tym samym "szkielecie" co Soprano i kilka innych) i miejsca w środku jest sporo, ale chłodnicy 2x 120 nie wcisnę pod koszyki na przód, brakuje jakieś 7 mm :-| Postanowiłem jednak, że nie będę jej zmieniał tyko pokombinuję - i nie poddam się bez walki ;)

Wiem, że zmieniasz budę, ale można pomalowane blachy w miejscach narażonych na otarcia po prostu okleić bezbarwną taśmą i problem z głowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przypomniałem sobie, że zostało mi parę metrów czarnego oplotu na kable z zbiorowego zamówienia ppc, postanowiłem sprawdzić czy dałby radę i jakby to wyglądało po opleceniu.. węży :lol: Oplot idealnie pasuje na węże 8/10 na 8/11 już niestety nie wchodzi.

Skąd masz te oplotki? Ile za metr?

Bo tak się zastanawiam czy nie przejść na te cieńsze wężyki i złączki skręcane. Łatwiejsze w montażu, rozmontowywaniu. Ale oplotki by się przydały ze względu na ciasne łuki w niektórych miejscach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@AndyN

Tak jak napisałem w cytowanym przez Ciebie poście, mam je ze zbiorowego zamówienia PPC, organizował je user Pekaok, płaciłem 3,66pln/m + przesyłka. Teraz coś takiego organizował user Kosiarz_1987,

ale z tego co widze już się zebrali. Nie pamiętam jaka to była firma, napisz do któregoś z w/w, powinni pamiętać :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obudowa już jest, inna niż początkowo planowałem. Niestety nie jestem w pełni zadowolony z zakupu. Narazie przełożyłem wszystko do niej, żeby zobaczyć co i jak. Teraz czekam na maty APP i gąbkę akustyczną i będę walczył z hałasem. Później docinanie węży, oploty, porządek z kablami etc. i dopiero zamieszczę jakieś zdjęcia.

Narazie to wygląda tak:

obudowa na biurku B)

Dołączona grafika

okno, skierowane w stronę ściany, więc nie mogę podniecać się :wink: moim WC

Dołączona grafika

straszny burdel, nie wiem co z nim mam zrobić :mur:

Dołączona grafika

zdjęcie, na którym nic nie widać, a miało pokazać pompkę

Dołączona grafika

kolejne zdjęcie, które w założeniach miało coś pokazać, w tym przypadku: mocowanie chłodnicy:)

Dołączona grafika

dość marnie to wygląda.

co do obudowy:

-mogłem wziąć Aerocool Baydream, lepiej by się sprawdził (chce się ktoś zamienić?),

-zamocowanie chłodnicy, jest szybkie i proste

-mocowanie na dyski jest beznadziejne, tak przenoszą drgania na obudowę, że słychać to z paru metrów...

-zdejmowanie bocznych paneli porażka, lepsze miałem kiedyś w Modecomie

-zabardzo nie ma gdzie ukryć kabli

-prawdopodobnie będe musiał wyciąć top jak w starej i tam umieścić chłodnice;)

-plus za panelik i sterowanie wentylami z pod systemu

IMO buda nie warta takiej kasy, TT Soprano było dużo lepiej wykonane, szkoda że TT Armor nie ma zasiłki mocowanej na dole, bo już bym miał WC prawie jak Malik :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMO buda nie warta takiej kasy, TT Soprano było dużo lepiej wykonane, szkoda że TT Armor nie ma zasiłki mocowanej na dole, bo już bym miał WC prawie jak Malik :rolleyes:

...jak Malik i GIZIU :wink: Buda mi się podoba, szczególnie przedni wyglad PowerWatch'a ale:

-BTX to wg. mnie pomyłka

-gdyby miała okno z lewej to by było OK

Hehe nie ma jak Armor co :)

Dlatego wlasnie zarzucilem projekt zmiany budy. Dzieki temu moje pudlo bedzie mialo delikatnego moda :)

Teraz to piszesz "nie ma jak Armor" a jeszcze niedawno chciałeś zmienić budę, ZDRAJCA :angry: ;) Jestem ciekaw twojego moda, ja myślę nad tym już od dawna ale kurde nie wiem co tam można wymodzić :D Cholernie mnie ciekawi co wymyśliłeś hehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi