Skocz do zawartości
goralsim

Zestawik Do 2000zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!

Mam zamiar kupić jakis zestawik do 2000zł bez dysku twardego i bez nagrywarki DVD bo to przekładam ze starego kompa Dysk : WD 1600Jb 160GB 8MB CACHE i nagrywarka to Liteon DVDRW 1693 SOHW. Musze kupić proca mobo karte i ramy oraz jakąs zasiłke . Myśle o czymś takim:

Proc : Athlon 3500 lub 3700 San DIego

Mobo: tu mam dylemat na AM2 czy na s.939 ale raczej myślałem o s.939 Gigabyte K8NMF-9

Grafa: HIS Radeon X1800GTO lub GF Galaxy 7600Gs Zalman Edition

Ram: :mur: I tutaj nie wiem chodzi mi o 1GB nie weimczy lepiej 2X512??

Zasiłka: :mur: Nie mam pojęcia ale chyba jakś do 200zł może jakiś Topower lub Modecom Chieftec??

Komp ma służyc do grania

PROSZE O PROPOZYCJE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponuję:

AMD Athlon64 3200+ AM2 - ok. 300 zł

Dfi Infinity nF Ultra IIM2 - ok. 360 zł

ADATA Vitesta 2x1GB 667MHz - ok. 640 zł

Galaxy GeForce 7600GS 256MB GDDR3 1.2ns Zalman - ok. 580 zł

Topower P5 U12 400W OEM - ok. 200 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie przewiduje żebym coś podkręcał ale kto wie..

hint: warto ;) mozna sporo zaoszczedzic, przykladowo na procu biorac 3000+ i podkrecajac go.

na Twoim miejscu zdecydowalbym sie na AM2. za jakis czas pojawia sie proce K8L i jesli beda dosc udane to bedziesz mogl pomyslec o zmianie samego procka w ramach modernizacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko zestawik ale czy AM2 jest lepsze od s.939 a jeżeli tak to pod jakim względem może jakiś link AM2 vs s.939

Co to za ramy jeszcze o nich nie słyszałem a nie wystarczyło by 1GB??

Jeśli komp do gier, to powinno być 2GB ramu.

AM@ jest bardziej przyszłościowe, bo procki pod s.939 niedługo przestaną być produkowane.

Test: klik!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DFI Infinity NF Ultra II-M2 359zł

AMD Athlon 64 X2 3800+ BOX 636zł

DDR2 2x512MB PC6400 800MHz Patriot LLK CL4 487zł

Galaxy GF7600GS ZALMAN 256MB 1.2ns 500/1400 ok 600zł

ModeCom MC-350ATX 2.0 350W 125zł

RAZEM: 2207zł troche więcej niż 2000zł ale możesz wziąśc tanszą płyte główna np jakiś Asrock lub tańsze pamieci.

Edytowane przez maruh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do tej pory jeszcze nie znamy prawdziwej wydajności AM2 która sukcesywnie będzie poprawiana, ale to tak jakby wypuścić program w wersji beta. :> s939 może i jest powoli wycofywany, a procki nie będą produkowane 'szkoda' bo sprawuje się dobrze w 'cieniu' wypromowanej AM2... Proponuję nie pogrzebywać s939... pewnie za 3 może 4 miesiące AMD stwierdzi że podstawka AM2 jest małowydajna i wymyślą cos w stylu AMDUnited. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak to ma byc sprzet do gier to wolalbym ten zestaw lukmeka, 2 rdzenie i 800-tki do gierek raczej niepotrzebne

2 rdzenie do gierek niepotrzebne :blink: chopie coraz wiecej gier będzie z nich korzystać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli brać na AM2?? i 2GB ramu ale przypominam że musze sie zmieścicć poniżej 2ooo tys

Jaka ma być konkretnie płyta główna pod AM2?? Proc raczej nie bedzie na niej krecony a ma to być płyta troche przyszłościowa??

No i nadal nic nie wiem jaką zasiłke wystarczy kupić żeby to poradziła

Edytowane przez goralsim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Małe oc, problemy z biosem, chipset się przegrzewa, trzeba dac na radiator wentylatorek, usb nie zawsze działają. Ma problemy z niektórymi dyskami twardymi (winda odpala sie bardzo pomału). Ogólnie ta mobo to dla mnie trochę shit a ze da sie wytzrmac to narazie nie zminiam (brak kasy)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

e tam, oc nienajgorze jak za ta kase... chipset moze i troche goracy, ale komp ani razu mi sie nie zawiesil... w biosie tez nie (za to dfi mi sie zawiesilo w biosie:)) , z usb i hdd (seagate, ibm/hitachi) problemow tez nie mialem... z pamieciami 800 tez nie... ja z czystym sumieniem polecam:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponuję:

AMD Athlon64 3200+ AM2 - ok. 300 zł

Dfi Infinity nF Ultra IIM2 - ok. 360 zł

ADATA Vitesta 2x1GB 667MHz - ok. 640 zł

Galaxy GeForce 7600GS 256MB GDDR3 1.2ns Zalman - ok. 580 zł

Topower P5 U12 400W OEM - ok. 200 zł

Podpisuję się pod tym wszystkimi możliwymi członkami. ;-) Widzę żę lukmek to nasz forumowy mastah w dziedzinie zestawów komputerowych. ;-)

ja polecam goodramy 1 GB 667 mhz za 276, dobrze się kręcą i są tanie, a zasilłka oczywiście Tagan TG380-U01 Black RoHS za ok 230 z zenfista.

Te goodramy są ok, ale zasilacz Topowera jest lepszy niż ten Tagan.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi