AdamG Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Jako, że nastał już czas najwyższy na zmianę notebooka (patrz sygnaturka :) ) chciałbym zasięgnąć u Was porady odnośnie zakupu nisko-budżetowego notebooka. Na chwilę obecną myślę o modelu Compaq Evo n180 (na allegro za jakieś 1150 + konieczność zakupu baterii), ale moją uwagę przyciągnęły celerony M na allegro - da się w tej cenie znaleźć jakieś 1,5ghz... Czy Celeron M 1,5ghz będzie bardziej wydajny niż P3 1ghz? Zawsze byłem sceptyczny wobec celeronów, ale ostatnio zaczynam się przekonywać (1mb L2 :blink: ) no i jakie konkretne modele byście polecali ?(nie chcę della ani IBM. nie podobają mi się z wyglądu :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Dużo bardziej - jest to architektura oparta na PM a dokładnie na jądrze Banias (ten celofan ma 512 KB cache L2 :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamG Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 (edytowane) no to w takim razie po prostu jakiś typ dał błędne info na allegro (znowu... :huh: ) (odnośnie 1mb L2) Edytowane 17 Sierpnia 2006 przez AdamG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 http://allegro.pl/item120831626_330_pozyty...512mb_20gb.html a moze to , jenak pm lepsze niz cm ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Proszę o przeniesie tematu do działu Co kupić? - Notebooki, Laptopy i inne. Tam szybciej uzyskasz odpowiedź na swoje pytanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamG Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 (edytowane) http://allegro.pl/item120831626_330_pozyty...512mb_20gb.html a moze to , jenak pm lepsze niz cm ;) jak wspomniałem nie chcę della. Wszystkie mają zwalone matryce ;/ (ten zresztą też :) ) Matryca musi być dla mnie idealna (teraz mam jednego bada i strasznie mnie wnerwia :) A co dopiero przebarwienia :blink: ) no i oczywiście też proszę o przeniesienie i przepraszam za pomyłkę działu :( Edytowane 18 Sierpnia 2006 przez AdamG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 odnśnie celereona M w jakims artykule pisali ze jedyna roznica to tylko brka instrukcji zeby mniej energii jadło a z wydajnoscia bardzo podobnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamG Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 ok, jedno już pewne - będzie celeron M :) powoli przechodząc do konkretów: czy asus a3000 (cel 1,5, 512, 40gb, bat 1,5h-2h, zasilacz +jakieś płyty) za 1450zł warto brać? Stan jak patrzyłem niemal igiełka (LCD też :) ). Mam możliwość go dokładnie obadać, wiec sprawdzę czy nie jest zepsuty. Umowa k-s. I oryginalna torba asus i myszka asus :) To mi wprawdzie nie przeszkadza, ale z ciekawości chciałem zapytać, czy ktoś wie, czy brak jednak licencji na winxp i płyty recovery jest normalny w tych lapach? Pozdrawiam i dziękuję za rozjaśnienie kwestii celerona :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 hmm i jest i nie jest , u mnei np nie bylo bo byl linux na plycie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamG Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 aha. thx. ale to i tak mało istotne... a jak oceniacie cenę? warto kupić, czy nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...