Skocz do zawartości
mj18

Ddr'y Do Oc

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukaj Patriot XBLK na allegro.

Ja coprawda ze swoich XBLK nie bylm zadowlony bo bledy mialy nawet przy 533 3-4-4-8, ale serwis juz mi wymienil na takie co podobno robia 600 przy 2,5-4-4-8 :D .

Nowe kosztuja 6 stowek, ale na allegro mozna znalesc taniej uzywki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ze swojej strony poleciłbym G.Skille HZ DDR500 - ale do dostania tylko na allegro (może arche ma?)

No i jest jeden problem - mianowicie zazwyczaj sprzedawane sa w zestawach 2x1gb w cenie 750-850 zł :| najlepiej jakbyś znalazł kompana do takiego interesu :D wtedy za ~400 masz naprawdę konkretna pamięć która raczej bezproblemowo osiąga wartości 270-275 mhz i wspaniale synchronicznie idzie z cpu.

Polecam :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://allegro.pl/item119939771_1gb_patrio...12mb_nowa_.html

To jest troszke więcej niż 450zł :D

Bo to sa XBLK DDR 600, a mi chodzi o DDR400, ktore przewaznie i tak sie kreca na 600mhz.

Chodzi mi o TE

Ale niestety w tej chwili nikt nie sprzedaje uzywek na allegro, ale mozesz zagadac do TEGO allegrowicza.

On sprowadza ze stanow nowki XBLK za ok 500zł, wiec juz chyba nie musisz dalej szukac :wink:

Edytowane przez luki2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisałem maila i czekam na odpowiedź :) Wypatrzyłem w jego aukcjach coś takiego http://allegro.pl/item118137751_118137751.html

Przystępna cena...;]

Pozatym jesli chcesz pamieci do super krecenia na Asrocku to jestes zmuszony szukac tylko i wylacznie czegos na samsungach TCCD czyli np. wlasnie te patrioty XBLK czy team EXTREEM.

Jak kupisz cos np. na winbondach to za duzo nie pokrecisz bo Twoja plyta oferuje napiecie dla ram chyba max. 2.8V, a winbondy lubia powyzej 3V, za to tccd wrecz odwrotnie bo max. dla nich to raczej 2,9V.

Patrioty xblk robia 600mhz(cl2,5-4-4-8 ) na napieciu srednio 2,85V.

Edytowane przez luki2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukaj na allegro czegoś na winbondach bh-5, bh-6, ch-5, ch-6, hynixach d-43, samsungach tccd i uccc. (Gdy będziesz wpisywał te nazwy w szukajce, zaznacz "szukaj w opisach" i wpisuj tylko nazwy modeli kostek, czyli nie "winbond bh-5" tylko "bh-5" oprócz tego szukaj każdego modelu w którego nazwie występuje "-" dwa razy. Czyli raz wpisz "bh-5", a potem "bh5" -bez pauzy. Troche namieszałem, ale mam nadzieję, że wszystko zrozumiałeś. :) W ten sposób znajdziesz wszystkie interesujące pamięci. Pozdrawiam. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi