Skocz do zawartości
auperon

Do Grzecha oraz userow GAINWARD GF4 Ti4200 WAŻNE!!!!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem ze post jest juz w innym watku ale mysle ze temat wazny i dotyczy kilku osob dlatego prosze o nie kasowanie.

Grzechu napisal

Zmieniam go poniewaz u mnie Gainward pokazuje juz rewie kolorow, a u mojego kumpla nie i chyba w serwisie tez im dzialal skoro mi go oddali

Grzechu walcz z cholerna MMV i odsylaj tego Gainwarda z powrotem jako zwalona. U mnie (config w podpisie) byly identyczne objawy (rewia kolorow plus zwis a po resecie jakies krzaki przy bootowaniu w DOS) i obecnie jade na Matroxie G200 a karte wyslalem do MMV. Wina lezy po stronie Gainwarda ktory w partie kart z serii GF4 Ti4200 wlutowal nieodpowiednie kondensatory. Tu masz linki na dowod

http://nvidia.pl/?200301120120500

(tylko panowie z Nvidia.pl pochrzanili zdjecia - prawidlowo dzialajace karty maja kondensatory z zielonym brzegiem)

A tu samo zrodło

http://www.excessivehardware.com/modules.p...order=0&thold=0

Wez pod uwage akapit "We just received an email from Gainward and they are preparing an official statement. According to our PR contact, "Gainward will take care of our customers. This situation is NOT taken lightly by Gainward."" Wiec firma wie o tym problemie i niech dystybutor MMV nie robi sobie wala z klientow. Jak mi odesla moja karte z informacja ze prawidlowo dziala to jej nie odbiore i pisze prosto do Tajwanu a ludzikom z MMV narobie niezlego brudu we wszystkich serwisach o sprzecie w naszym pieknym kraju. W takim kraju zyjemy ze o wszystko trzeba walczyc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi raz wyskoczyły własnie takie krzaki :( więcej jak narazie sie nie zdarzyło :D na szczescie

Strasznie mnie to wkurzyło bo w czasie narmalnej pracy nagle okran stał sie kolorowy i widziałem tylko pionowe i poziome paski 8O

Nawet po resecie kompa nadal były tee paski ;)

Dopiero gdy wyłączyłem kompa na 30min fszystko wróciło do normy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem ze post jest juz w innym watku ale mysle ze temat wazny i dotyczy kilku osob dlatego prosze o nie kasowanie.

Grzechu napisal

Zmieniam go poniewaz u mnie Gainward pokazuje juz rewie kolorow, a u mojego kumpla nie i chyba w serwisie tez im dzialal skoro mi go oddali

Grzechu walcz z cholerna MMV i odsylaj tego Gainwarda z powrotem jako zwalona....

Tylko w tym rzecz, ze u mojego kumpla ta karta dziala a u mnie juz nie :(

Bylem dzisiaj w sklepie gdzie ja kupilem i gosciu powiedzial mi ze ja sprawdzi i jak u niego bedzie dzialal to ja opchnie a ja dostane karte innej firmy z doplata lub nie (zalezy od firmy). Powiedzial tez ze jakby co to ja wysle i bedzie sie z nimi klucil - wporzo gosc.

No takze pozyjemy - zobaczymy.

DA VINCI - od tego sie zaczyna :(

Pozdrowka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi raz wyskoczyły własnie takie krzaki

Looknij na zdjecia kart na powyzszych linkach i zobacz u siebie jakie masz kondensatory na karcie po prawej stronie nad pamieciami. Na Excessive Hardware sugeruja ze to ma wplyw na prace grafiki - tym bardziej ze otrzymali powyzszego maila od Gainwarda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko w tym rzecz, ze u mojego kumpla ta karta dziala a u mnie juz nie

Rozumiem pod warunkiem ze u Ciebie wysypuje sie od razu po starcie systemu. Ale jak wiem z autopsji moja najczesciej sie wywalala po kilku dobrych godzinach pracy (nie tylko 3D ale i w 2D). Jak kumpel wlozyl ja na chwile to wszystko moglo byc ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cos te Epoxy "nie lubia" Gainwardow

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=193...7adabd168f4fdd0

Wielki Gainward...zapytajcie czy krzakowi typu Palit albo inne niby no-name się to zdarzyło żeby nie te kondensatory wlutowali.Nie miałem Gainwarda i teraz na pewno nigdy nie kupie.

Teraz tez nie kupilbym Gainwarda - zaluje ze nie kupilem MSI albo Leadteka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tez mialem takie objawy na tym gainwardzie, wyslalem do serwisiu, przyslali mi karte z nowej serii i jak narazie odpukac 4 miechy chodzi miodzio oby tak dalej

musza wam uwzglednic gwarancje (ja dostalem karte po 5 dniach z powrotem)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie jak narazie GF dziala bezproblemowo  moze mialem farta i trafilem na dobry egzemplarz

Z ciekawosci zapytam czy sprawdzales jakie masz kondensatorki. (link do zdjec na poczatku watku).
ta strona niechce mi sie zaladowac :x

o juz sie cos laduje :)

mam karte z zielonym brzegiem ale wlasnie zauwazylem ze wiatrak mi niedziala (karta dziala bezproblemowo) takze seris i tak odwiedze :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]Wielki Gainward...zapytajcie czy krzakowi typu Palit albo inne niby no-name się to zdarzyło żeby nie te kondensatory wlutowali.Nie miałem Gainwarda i teraz na pewno nigdy nie kupie.

a ja jeste zadowolony z mmv jak , wysypal mi sie gf3ti200 dalem opis usterki jeszcze jakis belkot i za 4 dni mialem nowke karte a wes daj jakas inna karte do serwisu bedziesz czekal 14 dni roboczych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy czarne zakonczenia na kondesatorach oznaczaja 100% wadliwosc karty???

Takiej gwarancji nikt ci nie da - poprostu te sie u ludzi najczesciej wywalaja - goscie z excessivehardware wysnuli taki wniosek po porownaniu sporej ilosci tych kart z serii Ti4200 - Gainward stwierdzil ze jest problem lecz nie jest to oficjalne stanowisko firmy tylko odpowiedz na zapytanie serwisu excessivehardware. Mecz swoja karte i jak wszystko bedzie spox to nie masz co sie denerwowac - masz w koncu 36 miechow gwarancji im pozniej sie wysypie (jesli w ogole to zrobi) tym lepiej dostaniesz lepsza w przyszlosci. Ja swoja oddalem bo sie nie dalo pracowac nawet w 2D. Pozdrowienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry za zwloke:P BIG TX :) z tego co zaobserwowalem to moja karta idzie malymi kroczkami ku upadkowi.Jakiesh 2 miechy temu - zwiecha kompa (krzaczki) raz na tydzien a teraz juz 2 - 3 x dzienine :( , poczekamy zobaczymy czas jest po mojej stronie 8) , cya

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra koncze temat wlasnie przyjechala nowa grafa z MMV taka jak w podpisie w sumie serwis zalezy pochwalic mam lepsza grafe za 999,- zeta bez zadnej doplaty a poprzednia kupilem za 880,- z dostawa do domu - mialem wybor z trzech roznych modeli wybralem ta i mam nadzieje ze bedzie sluzyc spox (narazie bo juz niedlugo DOOM3 takie zycie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...