bok_RN Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Najbardziej rozczarował mnie ten zgadkowy blok na NB. Wygląda na straszną tandetę, no i na ekspozycji przydało by się zmyć z niego ślady paluchów.A po czym poznać że to tandeta? Po elementach wykonanych z miedzi (a nie tańszego ALU), po doskonale działającym heat-pipe (poparzyłem nim paluchy :D) czy po najfajniejszych chyba skręcanych złączkach na 8/10 ? Co do rozstawu elementów chłodzących w F3S - jest zoptymalizowany pod procesory 2 rdzeniowe, zaróno pod te z jednym, jak i dwoma kawałkami wafla krzemowego na laminacie. Wspomniany wcześniej przez aerial'a X2 łapie się rdzeniem na około 75% powierzchni "krzyży" - co zapewnia mu z całą pewnością lepsze chłodzenie niż F2S. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Umiesz czytać? Napisałem że wygląda, nie że jest. To się okaże na testach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drejfus Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Kilka fotek nowego F3s :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 a co z blokami pod chipsety intela ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drejfus Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Nic mi o tym nie wiadomo... Narazie na warsztacie mam F3s i Coolrivera 2. jeszcze w tym tygodniu opszerny art o tych nowosciach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość spiegelmann Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 moim zdaniem logo RN na blockach wyglada beznadziejnie, na zywo jeszcze gorzej niz na zdjeciach ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 A jak jajka sa odwrocone o 90' wzgledem krzyzykow :lol: ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drejfus Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 (edytowane) A jak jajka sa odwrocone o 90' wzgledem krzyzykow :lol: ? to masz problem, ale jest to niemozliwe chyba :) Powiem tylko tyle narazie... Pompke jest Super... Blok narazie wstepnie sie testuje... problemy z zapinka a mianowicie jej brakiem rozwiazane :) Edytowane 22 Sierpnia 2006 przez Drejfus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Dlaczego? Duzo jest prockow dwurdzeniowych i sposobow mocowania chlodzenia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bok_RN Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Dlaczego? Duzo jest prockow dwurdzeniowych i sposobow mocowania chlodzenia ;) Analiza porównawcza procków i socketów wykazała kompatybilność F3S z ułożeniem jajek. Jeśli ktoś z szanownych forumowiczów ma inne informacje - poproszę o podesłanie oznaczenia modelu procesora. (mocowanie na mobo względem socketu/procka jest stałe) @BENITO: przestań mnie obrażać - czytać umiem, nie umiem za to - w przeciwieństwie do Ciebie - oceniać wydajności bloków po wyglądzie, i zadałem Ci konkretne pytanie - z czego wynika Twój osąd ? Z odpowiedzi wynika że chciałeś tylko poburczeć, co oczywiście w państwie wolnego słowa Ci wolno. Na zdrowie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 I znów mnie nie rozumiesz, oceniałem wygląd, nie wydajność. Czytaj ze zrozumieniem. No ja pierdzielę.. blok wystawowy powinien być chociaż wyczyszczony z paluchów. To tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 I znów mnie nie rozumiesz, oceniałem wygląd, nie wydajność. Czytaj ze zrozumieniem. No ja pierdzielę.. blok wystawowy powinien być chociaż wyczyszczony z paluchów. To tyle. hmmm byl czysciutki.... tylko wiele osob chcialo go pomacac... (zboczency!!) i nie ladnie nie myc rak przed macaniem... hihihi oj nie ladnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 @Samhain - A jakie zmiany zaszły w tych blokach? - Frost2Gpu rev2 - Frost2Slim rev3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 @Samhain - A jakie zmiany zaszły w tych blokach? F2g przezyl gruntowna renowacje: inaczej mocowana zapinka, na dole przy miedzi... co zapewnilo sztywniejsza konstrukcje po zamocowaniu F2s - drobne zmiany kosmetyczne np zapinki z kwasowki wraz z zapinka na AM2 oraz kilka innych delikatnych zmianek ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Spody w obydwóch blokach pozostały identyczne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 (edytowane) F2g przezyl gruntowna renowacje: inaczej mocowana zapinka, na dole przy miedzi... co zapewnilo sztywniejsza konstrukcje po zamocowaniu Potwierdzam że nowy F2G jest o wiele lepszy niż jego poprzednik ;) Sam aż za sztywno sie on trzyma :D Ale to dobrze... przynajmniej jak sie go ruszy to nie jeździ po rdzeniu jak dziki osioł :lol: A co do F3S to mi sie podoba... i pewnie pare osób zadziwi wydajnością ;) Ja sobie doskonale przypominam jak to było z F2S, że bedzie kiepski i sie zdzwili :D Edytowane 22 Sierpnia 2006 przez Drozda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Spody w obydwóch blokach pozostały identyczne? F2s tak F2g nie poniewaz zapinka na 55mm zostala zrobiona w miedzi... wiec doszly 'uszy' w spodzie... :) Potwierdzam że nowy F2G jest o wiele lepszy niż jego poprzednik ;) Sam aż za sztywno sie on trzyma :D Ale to dobrze... przynajmniej jak sie go ruszy to nie jeździ po rdzeniu jak dziki osioł :lol: i oto chodzilo ;) trzyma jak glupi drzwi :P A co do F3S to mi sie podoba... i pewnie pare osób zadziwi wydajnością ;) Ja sobie doskonale przypominam jak to było z F2S, że bedzie kiepski i sie zdzwili :D doookladnie... na oko juz wielu testowalo i wielu sie nie udalo... ale wiecej nie powiem wkrotce zobaczycie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 kiedy sklep na reality ruszy? :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 kiedy sklep na reality ruszy? :] wkrotce ;) jak tylko zakonczymy sprawy zwiqazane ze zjazdem bierzemy sie za niego... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Napewno wkrótce. Samhain nie tworzyłby nowych bloków bez możliwości ich sprzedaży :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Napewno wkrótce. Samhain nie tworzyłby nowych bloków bez możliwości ich sprzedaży :lol: nikt nie mowi ze sprzedaz musi byc tylko u nas... jest wiele sklepow ktore maja nasze produkty w ofercie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[TiLt] Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Ciekawi mnie jak bedzie ksztaltowala sie cena za F2G rev.2 ? Sam czy mozna liczyc na zdjecia F2G ze zlaczkami katowymi (jezeli dalej bedzie taka opcja)? Otwierajcie ten sklep, bo musze bloczek zanabyc szybciutko :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 (edytowane) Nie chcac robic smietnika zapytam tutajsam czy zaraz po otwarciu sklepu w ofercie pojawi sie ten bloczek Klik bo na ten bloczek mam wielkie smaki hehe :D Edytowane 22 Sierpnia 2006 przez Kosiarz_1987 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Heheh co to za wywijas?:> bloczek z heatpipe? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 tak... juz wczesniej prezentowany nowy blok oparty na technologii HP nazywa sie Colder NB - cena nieznana, a wejdzie do produkcji bardzo niedlugo... dodatkowo powiem ze seria Colder bedzie sie skladac z 3 blokow (NB, CPU oraz GPU ;)) stay tuned :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Oczekiwałem testów nowego bloczku (nb) na zlocie. Niestety nie doczekałem się ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[TiLt] Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 dodatkowo powiem ze seria Colder bedzie sie skladac z 3 blokow (NB, CPU oraz GPU ;)) stay tuned :) hmm czyli cala seria bedzie z heatpipami? czy tylko na nb? bloczek na GPU z heatpipem... hmmm ciekawe... tylko gdzie ten heatpipe ma transportowac cieplo? kurcze wiecej pytan niz odpowiedz :) ale w tej chwili najbardziej interesuje mnie odpowiedz na pytanie "kiedy ruszy sklep?". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 jakie są różnice między coolrivierem I a coolrivierem 2 ? Mam nadzieje że choinki nie są już częścią integralną rezika :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 (edytowane) ' date='23 sie 2006, 13:49' post='2284474'] hmm czyli cala seria bedzie z heatpipami? czy tylko na nb? cala seria :) ' date='23 sie 2006, 13:49' post='2284474'] bloczek na GPU z heatpipem... hmmm ciekawe... tylko gdzie ten heatpipe ma transportowac cieplo? zobaczysz :) ' date='23 sie 2006, 13:49' post='2284474'] kurcze wiecej pytan niz odpowiedz :) ;) ' date='23 sie 2006, 13:49' post='2284474'] ale w tej chwili najbardziej interesuje mnie odpowiedz na pytanie "kiedy ruszy sklep?". hmmm 1 wrzesnia 2006 roku godzina 6:45... jakas taka fajna data :lol: :lol: :lol: :lol: edit: jakie są różnice między coolrivierem I a coolrivierem 2 ? Mam nadzieje że choinki nie są już częścią integralną rezika :) wkrotce test wiec bedziesz mogl zobaczyc... nie, nie sa ;) Edytowane 23 Sierpnia 2006 przez samhain Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 tak... juz wczesniej prezentowany nowy blok oparty na technologii HP nazywa sie Colder NB - cena nieznana, a wejdzie do produkcji bardzo niedlugo... dodatkowo powiem ze seria Colder bedzie sie skladac z 3 blokow (NB, CPU oraz GPU ;)) stay tuned :) dla mnie te bloczki z HP w takiej formie to bezsens :-| zobaczcie jak ten kolos wygląda ani ładu, ani składu, a cena pewnie będzie "nieatrakcyjna" ;) poczekamy, zobaczymy co z tego wyjdzie :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...