Shake Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Release Note: https://a248.e.akamai.net/f/674/9206/0/www2...ease_notes.html Download: https://support.ati.com/ics/support/default...mp;folderID=293 Z optymalizacji: Performance Improvement As with most Catalyst® releases, performance has increased in various situations. Improved shader compiler and transform engine optimizations have led to many significant performance gains in OpenGL applications across the entire Radeon® X1000 series of products. These include: Doom 3 performance improves as much as 6.5% Quake 4 (v1.2 or higher) performance improves as much as 18% Chronicles of Riddick performance improves as much as 20%. Average improvements of 5-10% are commonly seen Prey performance improves as much as 16% Optimizations made to ATI's graphics memory manager have led to significant gains in DirectX applications that make heavy use of graphics memory on 256MB ATI graphics cards: 3DMark06 performance improves as much as 22% on single ATI Radeon® X1000 series cards with 256MB of graphics memory at 1280x1024 and higher when anti-aliasing is enabled. The largest gains are found on the ATI Radeon® X1800 series and ATI Radeon® X1900 series of products Call of Duty 2 performance improves as much as 30% on single ATI Radeon® X550 cards or higher with 256MB of video memory at 1280x1024 and higher when anti-aliasing enabled. The largest gains are found on the ATI Radeon® X1800 series and ATI Radeon® X1900 series of products Issues Resolved in Catalyst® Software Suite 6.8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Uuuuaaaaa, nieźle to wygląda... " "Optimizations made to ATI's graphics memory manager have led to significant gains in DirectX applications that make heavy use of graphics memory on 256MB ATI graphics cards: 3DMark06 performance improves as much as 22% on single ATI Radeon® X1000 series cards with 256MB of graphics memory at 1280x1024 and higher when anti-aliasing is enabled. The largest gains are found on the ATI Radeon® X1800 series and ATI Radeon® X1900 series of products Aż mi się nie chce wierzyć w taki skok wydajności... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 (edytowane) W większości co piszą w readme odnośnie optymalizacji nie ma żadnego związku z rzeczywistością (te wzrosty w % zazwyczaj są z kosmosu , znacznie zawyżone) Edytowane 19 Sierpnia 2006 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Niby tak, ale wcześniej miałem 6.7 teraz załadowałem 6.8 i wydajność w CoD2 wzrosła o jakieś 15% niewiem czy to przez nowe stery czy ogólnie przez ich zmianę, ale wydajność wzrosła. Demo Dark Messiah of Might and Magic też jakby szybciej chodziło choć tego nie mogę potwierdzić bo nie badałem na wcześniejszych sterach dema frapsem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 (edytowane) hmmm no to poczekam na warcatsy :] - obecnie we Flatoucie 30/40 fps :] Edytowane 20 Sierpnia 2006 przez Bio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssszakal Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 super tego szukałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astro Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Jakby nie patrzec to sie pospieszyli z tymi 6.8 , nawet bety nie bylo ;) Wlasnie zaciagam ciekawe jak to bedzie z ta wydajnoscia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_groen Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Czy jakies z nowych catalystow sa optymalizowane do pracy w maszynach z procesorami dwurdzeniowymi ? Gdzies obilo mi sie to na forum o uszy ale nic konretnego nie moge znalezc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 ATI Catalyst 6.8 Performance Analysis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toolboy Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 ATI Catalyst 6.8 Performance Analysistylko dlaczego na żadnym wykresie nie ma Cat 6.8? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Bo jest pomyłka w opisach 6.6 to 6.7 a 6.7 to 6.8 :) , łatwo się domyśleć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toolboy Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 nie słyszałeś, że od myślenia głowa boli B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Albo napisali w nagłówku 6.8 a testowali 6.6 i 6.7 szkoda że nie zrobili porównania w CoD2 bo u mnie jest wyraźny przyrost wydajności jak już pisałem rzędu 15-20% w 1024 i wszystko na high/maximum bez AA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 (edytowane) tutaj masz testy cod 2 na 6.8 Edytowane 21 Sierpnia 2006 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Jak ktoś chce to tutaj macie z CP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 (edytowane) Sądzicie, że taka ekipa benchmarków pozwoli wyłonić najlepsze sterowniki do najnowszych gier? Czy może coś jeszcze dorzucić/wywalić? FEAR X3-Reunion Call Of Duty 2 Edytowane 22 Sierpnia 2006 przez Xanagaz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lateral Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Po instalacji 6.8 mam informację w sterowniku o wersji 6.7. Jak to u Was wygląda? ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astro Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Po instalacji 6.8 mam informację w sterowniku o wersji 6.7. Jak to u Was wygląda? Normalka ,ale wszystko jest ok :) <-cyt. guru3d.com-> **after installation some of you will see a "6.7" driver installed. It's a small label mixup from ATI. The drivers are in fact 6.8, nothing to worry about ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Mam to samo ,ale stery to 6.8 i jak na razie jakby przyrost w F.E.A.R o 3-4 fps w krytycznych momentach ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lateral Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Przyrosty są na X1000 a na pozostałych pewnie niewielkie: https://a248.e.akamai.net/f/674/9206/0/www2...tes.html#260242 ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocza Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Czy daje się odczuć zmiana na Catalysty 6.8 przy Radeonie X800GTO2 :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Jesli grasz w csa to tak :) i nie tylko . Tam gdzie spadało mi do 44 teraz mam 52 fps :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek_2006 Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 To co w końcu lepiej zainstalować? Catalysty 6.8, czy Radeon Omega Drivers 3.8.273? Proszę o odpowiedź, co jest bardziej wydajne (nie zależy mi na podkręcaniu karty graf.) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocza Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 (edytowane) Jesli grasz w csa to tak :) i nie tylko . Tam gdzie spadało mi do 44 teraz mam 52 fps :). Dzięki za odpowiedz. Czasami za gram w CS'a aby się odprężyć. To co w końcu lepiej zainstalować? Catalysty 6.8, czy Radeon Omega Drivers 3.8.273? Proszę o odpowiedź, co jest bardziej wydajne (nie zależy mi na podkręcaniu karty graf.) Dołączam się do pytania może lepiej zainstalować WarCaty :?: Edytowane 26 Sierpnia 2006 przez czocza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 (edytowane) Jeżeli juz sa warcatsy to jak najbardziej one. Omegi jakos od pewnego czasu przynajmniej u mnie nie najlepiej chodzą. Przykład alt + tab w csie powrot do csa i różowe textury :/. Edytowane 27 Sierpnia 2006 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lateral Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Nie widzę większego sensu instalowania "rasowanych" sterowników. Przy obecnych wydajnosciach kart jaki można uzyskać przyrost mocy na tuningowanych sterach? W okolicy 1-2%? Raczej mało prawdopodobne a jesli nawet to jest to praktycznie niezauważalne. Można jedynie kierować się funkcjonalnością wtedy trzeba coś wybrać dla siebie. ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 pojawiły się warcatsy :] http://www.tweaksrus.com/index.php?option=...&Itemid=41/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek_2006 Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 Czy te WarCatsy są wydajniejsze od Catalyst'ów i Omeg? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WormBoy Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 Czy te WarCatsy są wydajniejsze od Catalyst'ów i Omeg?Zwkle WC są najbardziej wydajne. Sam ich używam od dłuższego czasu i jestem zadowolony. @southorn Widziałem porównanie sterów (co prawda trochę starszych) gdzie różnice bywały spore.Np. 35fps na catalystach i 42fps na WC- przyznasz ,że różnica większa niż 1-2%? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtekj Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 mam sciagnac ten plik XG WarCat 6.8 do mojej X550 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...