Skocz do zawartości
Veilroth

Lekko Industrial Mod Skrzynki

Rekomendowane odpowiedzi

aha.. NO patrząc na Twojego moda widać że posiadasz jakiś niezerowy skill, ale chyba sam przyznasz że do Gnome'a to Ci jeszcze daleko... (abstraciach!ę od mojego skila, zakładając że w tej chwili jest równy 0, i nie wiem jak wywiercić otwór)

dobra nie bocz sie juz - zrozumialem :wink:

A tak jeszcze na marginesie. Dokladnie wiem na co mnie w tej chwili stac i jakie posiadam umiejetnosci. I wiem gdzie bylem jeszcze dwa miesiace temu. W tym modzie (juz o tym pisalem) zdecydowanie CHCIALEM zeby to wygladalo wlasnie tak, a nie ze mi tak po prostu WYSZLO. Moglem to pomalowac gladko, czysto i rowno, ale chcialem na swoj pierwszy mod sprobowac czegos innego. Chcialem zeby buda wyrozniala sie z tlumu i przyciagala wzrok. Odczucia niektorych sa negatywne, innych wrecz przeciwnie. Zobaczymy jak bedzie na zywo.

Kolejny mod nad ktorym rozmyslam, bedzie wymagal wielkiej precyzji w cieciu i perfekcyjnego malowania. Mam nadzieje ze uda mi sie z nim zrobic wszystko to co zamierzam. Ale narazie ciiii.... :wink:

Edytowane przez simic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pelzak wszystko ladnie pieknie ale z racji tego ze lubisz majsterkowac/modyfikowac (jak ja rowniez) pewnie wiesz dobrze ze dobry warsztat to podstawa ;) co z tego ze bedziesz mial talent do takich rzeczy (mowa o modzie) jak do dyspozycji bedziesz mial pare pilnikow na krzyz i sypiaca sie wiertarke. (wszelkie zbieznosci z osobami i ich warsztatami sa przypadkowe :D ). sam wiem ze za niektore rzeczy nie warto sie brac bez odpowiednich narzedzi, oczywiscie mozna robic okrezna droge, np wycinac wieksze otwory (typu okno na plekse itp) wiertarka i pilnikiem zamiast wyrzynarki czy dremela ale efekty czesto sa nie zadowalajace, oczywiscie satysfakcja z wykonanej roboty jest a estetyka czesto stoi na drugim miejscu. Sarkazz gdybys choc troche interesowal sie tym co sie dzieje na bit-tech'u to bys wiedzial jaki sprzet maja do dyspozycji "moderzy" (wiekszosc z nich). ich ogranicza jedynie ich wyobraznia, kasy maja, warsztat pierwszej klasy maja, czego chciec wiecej?

Edytowane przez CarsonPoland

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CHCIALEM zeby to wygladalo wlasnie tak, a nie ze mi tak po prostu WYSZLO. Moglem to pomalowac gladko, czysto i rowno, ale chcialem na swoj pierwszy mod sprobowac czegos innego. Chcialem zeby buda wyrozniala sie z tlumu i przyciagala wzrok. Odczucia niektorych sa negatywne, innych wrecz przeciwnie. Zobaczymy jak bedzie na zywo.

no, ino ja do Ciebie nic nie mam :). Jeśli tak chciałeś to ok.

Pelzak wszystko ladnie pieknie ale z racji tego ze lubisz majsterkowac/modyfikowac (jak ja rowniez) pewnie wiesz dobrze ze dobry warsztat to podstawa ;) co z tego ze bedziesz mial talent do takich rzeczy (mowa o modzie) jak do dyspozycji bedziesz mial pare pilnikow na krzyz i sypiaca sie wiertarke. (wszelkie zbieznosci z osobami i ich warsztatami sa przypadkowe :D ). sam wiem ze za niektore rzeczy nie warto sie brac bez odpowiednich narzedzi, oczywiscie mozna robic okrezna droge, np wycinac wieksze otwory (typu okno na plekse itp) wiertarka i pilnikiem zamiast wyrzynarki czy dremela ale efekty czesto sa nie zadowalajace, oczywiscie satysfakcja z wykonanej roboty jest a estetyka czesto stoi na drugim miejscu. Sarkazz gdybys choc troche interesowal sie tym co sie dzieje na bit-tech'u to bys wiedzial jaki sprzet maja do dyspozycji "moderzy" (wiekszosc z nich). ich ogranicza jedynie ich wyobraznia, kasy maja, warsztat pierwszej klasy maja, czego chciec wiecej?

ja mam akurat kilka pilników i sypiącą się wiertarkę :D... Fakt, może i nie warto, ale gdy sie nie ma co sie lubi to się lubi co się ma :) dlatego wycinam otwory wiertarką :) - da sie to zrobić porównywalnie z wyrzynarką, ale nakład pracy jest 8x większy... wiem coś o tym :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra nie bocz sie juz - zrozumialem :wink:

A tak jeszcze na marginesie. Dokladnie wiem na co mnie w tej chwili stac i jakie posiadam umiejetnosci. I wiem gdzie bylem jeszcze dwa miesiace temu. W tym modzie (juz o tym pisalem) zdecydowanie CHCIALEM zeby to wygladalo wlasnie tak, a nie ze mi tak po prostu WYSZLO. Moglem to pomalowac gladko, czysto i rowno, ale chcialem na swoj pierwszy mod sprobowac czegos innego. Chcialem zeby buda wyrozniala sie z tlumu i przyciagala wzrok. Odczucia niektorych sa negatywne, innych wrecz przeciwnie. Zobaczymy jak bedzie na zywo.

Kolejny mod nad ktorym rozmyslam, bedzie wymagal wielkiej precyzji w cieciu i perfekcyjnego malowania. Mam nadzieje ze uda mi sie z nim zrobic wszystko to co zamierzam. Ale narazie ciiii.... :wink:

Hmmm... wiesz co po paru dniach przemyslalem to co pisalem... powiem Tobie to tak... obudowa wywołuje we mnie wstręt. Jednak pomyślałem sobie że będę traktował Twojego moda jak literature którejśtam epoki.... chyba młoda polska.... Miala na celu powodować w czlowieku jakies uczucia.... Nie było ważne pozytywne czy też negatywne.... Wywołanie w czlowieku odczuć jest przecież równe zwróceniu czyjejs uwagi. Przecież ktoś kto nie obejrzal nie wytknie wad, nie znajdzie zalet....

W tym kontekscie Twój mod mi sie podoba... powoduje wzrost emocji, a czasem ciśnienia. Dodatkowo chwali Ci się ze zabrałeś się za mod nie polegajacy na drobnych poprawkach i przeróbkach... Twoja obudowa nie jest kolejnym klonem...

jednak to wszystko nie zmienia faktu ze kudre wciaz wydaje mi sie ze jest krzywo i mi sie nie podoba... ale to juz przeszlosc i inna bajka.... Czekam na wiecej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok miala byc niespodzianka jak skoncze, ale niech bedzie uchyle rabka tajemnicy. Pamietam jak Radex mi napisal ze fajne, ale zrob cos z tym przodem. No to robie...

>

narzedzia zbrodni wyzej (narazie zlutowalem plytke sterujaca) - jak ktos sie nie domysla co to jest to nizej mala podpowiedz

>

i zebyscie wiedzieli ze CDN!!! :wink:

Edytowane przez simic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nagrod nie ma bo nie rozpisywalem konkursu :lol:

tak to zegar predatora ktory wstawie na front i zrobie mu niezalezne zasilanie (co widac na zdjeciu)

w ostatniej zaslepce dam trzy przyciski - jeden do zerowania sekund, dwa pozostale do minut i godzin

Oby Ci to wyszło, bo jak spieprzysz to znajde i ubije.

?

nie rozumiem co masz na mysli - plytki sa gotowe jedyne co mi zostalo to zrobic zasilanie i wlutowac diody - podpiac transformator, nieco go "wyprostowac", dodac stabilizator a przyciski czy otwor na wyprowadzenie przewodu zasilajacego to juz [ciach!]ly...:huh:

Edytowane przez simic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bylem dzisiaj na ostatnich zakupach:

>

>

przyciski imo bardzo ladne a to drugie to filtr przepuszczajacy czerwone swiatlo - zegar bedzie wstawiony tuz za nia

EDIT ///////////////////////////////////////////////////////

efekt dzisiejszej pracy - bebechy robie w weekend

>

>

p.s. na dniach tez kupie uszczelke i obloze te wloty

pzdr

EDIT 2/////////////////////////////////////////////////////

jeszcze male zdjatko ze zwyklym swiatlem - imo calkiem ladnie zobaczymy jak bedzie z diodami, a podejrzewam ze lepiej :wink:

>

Edytowane przez simic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

środkowy przycisk przesunięty lekko w prawo i do góry :D względem 2 pozostałych :)

ile za nie dałeś? najtaniej widziałem je za 2 pln, normlanie po 2,50..3,00

przycisk naprostuje - mam wystarczajaco miejsca pod obrecza :wink:

za przyciski dalem po 2 za sztuke - filtr to wydatek 2.50

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz wielu to napisalo wiec ja sie nie bede rozpisywal - ale nie podoba mi sie ;). Jestem czlowiekiem ktory lubi clean mody, wszystko dopieszczone itd.

Wg mnie clean moze byc nawet mod w stylu industrial, o ile autor dokladnie zaplanuje moda, i skupia sie na kazdym szczegole obudowy jednoczesnie patrzac jak ten szczegol bedzie pasowal do ogolnej koncepcji budy.

Mysle ze problemem w tym przypadku jest nie skill modera a brak planu pracy. Zreszta wiele ludzi tak zaczyna "a wytne dziure i zobacze", "niepodoba im sie, to moze dorobie zegar predatora".

I na koniec :) z ta myszka miki na froncie i z tya prostokatna dziura mozna zawsze cos jeszcze zrobic ;) od czego jest zywica i szpachla. No i ja bym wogole najchetniej przekonstruowal przod, bo czego z nim nie zrobisz to przebija codegen ktory do industrialu ma sie jak piernik do wiatraka ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@IGI@ masz troche racji, ale troche robi wielka roznice :wink:

jutro sie przejade po sklepachi poszukam tego zestawu reperacyjnego NOVEL`a i bede walczyl z gryzoniem

nie zmienia to jednak faktu ze zamiast niego bedzie tam wlot powietrza bo nie mam zamiaru rezygnowac z 24C na dysku...

co do zegara nic sie nie zmienia - prawdopodobnie w niedziele finisz

pzdr i dodajcie mi wiecej otuchy bo jak narazie to tylko cmokacie a ja juz powoli mam ochote sobie dac spokoj i zostac pustelnikiem... :-|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ja zagrzewam do walki :D to jest fajne w modowaniu ze nie ma nigdy punktu w ktorym mozna powiedziec nic juz sie wiecej nie da zrobic.

Zawsze sie da :)

Powiem tez na zachete ze na sama klapke od mojej obudowy posiwecilem ostatnio z 15 godzin pracy a i tak nie jestem zadowolony z efektu ... :P Zaczalem malowac boki i zapowiada sie kilkadziesiat godzin szlifowania, poprawiania nakladania kolejnych warstw :) Okazalo sie ze jeden politrowy motip to wystarcza na front i kawalek boku :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra dzisiaj wspolnie z kumplem (pozdro Qrak!) udalo sie zlozyc do kupy ten zegar - ponizej pare fotek z efektow

>

obudowa po starym romanie gdzie pojda cale bebechy - gumki z przodu na ktorych bedzie wyswietlacz

>

zasilacz - transformator + mostek + stabilizator + detki = 11.9 na wyjsciu :wink:

>

codegen nareszcie przydatny :D

>

gotowy produkt - wersja rough (jeszcze)...

>

wyswietlacz w akcji - na zywo prezentuje sie lepiej...o wiele lepiej (diody sa czerwone)

>

nowe ogumienie boku - ten rozdzial zamkniety

niebawem bede wstawial zegar do kompa i walczyl z frontem

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mały update

tak zegar prezentuje się po wstawieniu do budy:

>

a tak przed:

>

jeszcze raz to powtórze...na żywo wygląda lepiej :)

kolejne zdjęcie to deratyzacja :)

naniesiona powłoka z żywicy i włókna szklanego - jutro szpachla aluminiowa

stay tuned :wink:

>

Edytowane przez simic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi