tribal Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 (edytowane) Serdecznie witam wszystkich użytkownikow gdyż to moj pierwszy post na tym forum:) Przedstawiam teraz moj problem Dokupiłem dzis druga kość ram 512mb (twinmos ddr2 533)....(głupek) w sklepie nie zrwócilem uwagi, że dostałem jednostronna, kość którą już mialem w domu była dwustronna(tylko to je różni). W dualu zadziałały od razu(sprzedawca, jak wrócilem, stwierdził ze skoro złapały to jest dobrze - dwustronnych nie bylo:/ ) Jednak: wzrost wydajności jaki zaobserwowalem jest znikowmy: Sandra2007 - Memory bandwith - bylo 3298/3338 a jest 3413/3410 w Everest UE 2006(3.1) zrobiony przed chwila test...juz na obu kościach zapis 2900 (to mnie wlasnie najbardziej martwi:( ), odczyt 4195 przy starcie pokazuje tryb DUAL w cpu-z rownież, timingi pokazuje normalne 4.4.4.12 czy może być tak ze ten dual jest jakiś fikcyjny??....czy mam domagac sie wymiany (niestety na dwustonna bo taka mialem wczesniej) Konfiguracja: Gigabyte i945P-G Celeron 346 ( i tu może jest przyczyna slabych wynikow?) Samsung HD160JJ Bede wdzięczny za każda odpowiedź. Pozdrawiam. Edytowane 19 Sierpnia 2006 przez tribal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RaDdD Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 tak to jest , jeżeli sie nie myle to dual daje przyrosłwydajnośc ~3-5% :D pozdrawiam. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 (edytowane) Niestey limituje Cię przepustowosć magistrali processora. Zrób np 3dmarka 2001 (dobrze reguje na zmiany przepustowosci) i sprawdź jaka jest różnica, ale pewnie nie będzie wielka... Edytowane 19 Sierpnia 2006 przez wisnia666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tribal Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Niestey limituje Cię przepustowosć magistrali processora. Zrób np 3dmarka 2001 (dobrze reguje na zmiany przepustowosci) i sprawdź jaka jest różnica, ale pewnie nie będzie wielka... Pod ręką miałem 3d mark 2006 i zdobyłem teraz 1180, wcześniej 900 - ale tu mogło pomóc samo zwiększenie pamięci...( test na karcie Radeon x800Gto) zdziwiła mnie bardzo różnica w zapisie i odczycie w Everest...czy tu naprawde wszystko jest ok? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klmn Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 jest ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tribal Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 jest ok W takim razie dziękuje bardzo wszystkim za pomoc.....bede na pewno spokojniejszy:) Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...