Staniu0 Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Jestem obecnie na modernizacji komputera zastanawiam się którą wybrać płytę główną: Abit AN8 SLI Fatal1ty czy może: DFI LanParty UT NF4 SLI-DR Expert Myśle zakupić również jakąś lepszą karte graficzną tylko zastanawiam sie czy to dobry moment. Nie wiem czy są już jakieś plany wydawnicze kart obsługujących directX 10, pixel shader 4.0 itd. więc nie wiem czy sie wstrzymać czy kupować??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Z tych dwóch mobo to tylko Dfi, co do grafy to w grudniu najwczesniej beda dostepne gpu z dx10 ale ich cena raczej nie bedzie niska ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 DFI!. Co do grafy bierz teraz - gadanie- cały czas mozna było się z czymś wstrzymywac. a to am2 a to c2d a to nowe ati a to nowa NV i nigdy się nie kupi ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galago Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Heh święta racja... nie czekaj :> Jeśli chodzi o MoBo Abit vs DFI bez namysłu DFI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 wszystko co fatal1ty jest fee płacisz za zaczek (jak addidas i nike) z tą róznicą, że płyta jest dziadowska - szczerze - lepszy już AsRock dual sata Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 A ja zadam inne pytanie: czy jest sens wydawać tyle kasy na płytę, do której w niedługim czasie przestaną być produkowane procesory ??? Według mnie nie ma to sensu. A tak w ogóle, to zastanów się również, czy SLI jest Ci niezbędne. A jeśli chodzi o płyty, to jasne, że DFI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 To zalezy w jakim połozeniu jest gosciu Moze poprostu chce zmodernizowac jedną częśc bo nie ma kasy na więcej bo jezeli chce składac kompa albo ma wiecej kasy (i kocha AMD :-)) to powinien rozglądac się za AM2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 To zalezy w jakim połozeniu jest gosciu Moze poprostu chce zmodernizowac jedną częśc bo nie ma kasy na więcej bo jezeli chce składac kompa albo ma wiecej kasy (i kocha AMD :-)) to powinien rozglądac się za AM2 Ale tez można kupić za dużo mniejsze pieniądze bardzo dobrą mobo, jaką jest Epox 9NPAx. A za zaoszczędzone pieniądze dokupić ramu, itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Znów bawisz się w jasnowidza ;-). Epox to owsze dobra - a może gosciu jest bogaty i chce bajerancą MoBo na ścianie powiesic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Znów bawisz się w jasnowidza ;-). Epox to owsze dobra - a może gosciu jest bogaty i chce bajerancą MoBo na ścianie powiesic. Może i masz rację. To jest tylko moje zdanie, do którego mam prawo. Autor tematu i tak zrobi jak chce. Koniec już z tą dyskusją :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staniu0 Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 (edytowane) Dobra więc na tą płytę miałem zamiar kupić procka: AMD Athlon 64 X2 4800+ i grafe: GeForce 7950 GX2 Asus 1GB (jak widać kasa nie gra roli) tylko zastanawiałem sie nad płytą do tej pory mam abita N7F-S 2.0 i nie narzekam jest to juz moja druga plyta abita i tak jakos sie zżyłem z tą firmą tak jak mozna np z AMD, dlatego pytałem o rade. Co do AM2 czytalem rezencje i jak narazie ponoć żadna rewelacja :/ Edytowane 21 Sierpnia 2006 przez Staniu0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fisher Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Przy tym budrzecie nie lepiej kupic C2D?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 (edytowane) Przy tym budrzecie nie lepiej kupic C2D??Dokładnie Ewentualnie jest jedno sensowne mobo Abita na s939 - mianowicie AT8 32x na Ati Xpress3200 :) to calkiem udana kosntrukcja i jak w podstawce juz ma siedziec x2 4800 to... :) http://techreport.com/reviews/2006q3/xpres...39/index.x?pg=1 http://www.bytesizedreviews.com/index.php?...;action=reviews No albo coś od DFI: http://sklep.benchmark.pl/pelny_23058.html taki Lan Party X3200 Expert na ati :wink: Do tego 2x1900XT@XTX a te kupić już można za 1200-1300 sztuke więc dwa mniej więcej w cenie jednego 7950 wyjdą A na cacku nvidii hdr z aa żadko kiedy da się włączyć :wink: Do tego dolicz zasiłke Tagana Albo TopPower 480W :D W sumie jakbym treaz składał sobie kozacką platformę pod s939 to brałbym Dfi x3200 Zawsze to też trochę oryginalności Edytowane 21 Sierpnia 2006 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 No nie wiem czy kupisz za 1200 jedną matke (crossfire) pod 1900 (jeszcze przy naszej polskiej dostępności ...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 (edytowane) No nie wiem czy kupisz za 1200 jedną matke (crossfire) pod 1900 (jeszcze przy naszej polskiej dostępności ...) No z mamą będzie problem :| W komputroniku są ale ceny mają nieszczególne... Swoją drogą to jeżeli kasa nie byłaby szczególnie istotna to nawet troche dołożyć mógłbym do tej jednej karty master :wink: 2x1900XT to jest bezkompromisowa wydajność :D Edytowane 21 Sierpnia 2006 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staniu0 Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Jesli chodzi o C2D to narazie nie ma duzo plyt, a zadna z narazie istniejacych nie obsluguje SLI. Czekam na chipsety od NVIDII i ATI. Jeśli wyjdzie taka płyta wtedy sprawa bedzie prosta. Swoją drogą ciekawe co tam AMD szykuje na kontratak :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 sli jest na mobo gigabyte ds4 i oczywiscie brac conroe 6300 i grafe x1950 tylko kiedy ona będzie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 SLi można odpalić na i965P i i975X za pomocą zmodowanych sterowników. No i w Polsce jest faktycznie problem z dostaniem z dobrej cenie kart Master. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 (edytowane) Jesli chodzi o C2D to narazie nie ma duzo plyt, a zadna z narazie istniejacych nie obsluguje SLI. Czekam na chipsety od NVIDII i ATI. Jeśli wyjdzie taka płyta wtedy sprawa bedzie prosta. Swoją drogą ciekawe co tam AMD szykuje na kontratak :PZ tego co wiem to Asus ma w swojej ofercie dwie plytki ze wsparciem SLI pod C2 i dwie pod crossfire http://zeus.asus.com/hq/products1.aspx?l1=...share=txt/core2 @ lukmek A jest sens odpalamia SLI/Crossfire @2 x PCI Express X16 slot(run @ x16, x4) Edytowane 22 Sierpnia 2006 przez ChrisG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staniu0 Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 no wlasnie nie ma, tylko moze wyjdzie plyta gdzie bedzie chociaz 16x, 8x bo takie 16x, 4x mnie wcale nie satysfakcjonuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Wa juz http://zeus.asus.com/hq/products4.aspx?l1=...amp;modelmenu=1 http://zeus.asus.com/hq/products4.aspx?l1=...amp;modelmenu=1 http://zeus.asus.com/hq/products4.aspx?l1=...amp;modelmenu=1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...