Skocz do zawartości
Piehursson

Samsung Sm 971p

Rekomendowane odpowiedzi

Od jakiegos czasu zamierzam zmienic mojego poczciwego CRT na LCD. Chce kupic jakis monitor 19" koniecznie na matrycy PVA. Monitor bedzie sluzyl calej rodzinie a wiec i do grania i do pracy "biurowych" a mnie przedewsyzstkim do obrobki zdjec. Do niedawna bylem zdecydowany kupic Samsunga SM 193P+ ale niedawno pojawil sie w Polsce SM 971P. I tutaj moje pytanie. Czy ktos mial do czynienia juz z tym monitorem a moze wie gdzie mozna znalezc jakis ciekawy test tego sprzetu bo poki co mnie sie to nie udalo.

Z gory dziekuje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja go posiadam, jestem zadowolony, wachałem się do ostatniej chwili ale nie żałuję. Pojawił mi sie jeden zielony sub pixel, ale z odl ok 50 cm już go nie widać. No ale jeśli się boisz to weź 970P lub 193P+ bo one posiadają dodatkową 14 dniową gwarancję ZERO BRIGHT DOT, czyli jak masz uwalonego (świecącego) pixela wymieniają na nowy. Co do monitorka to jest naprawdę genialny. I mogę z czystym sumieniem go polecić!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziarsko, ze ktos odpowiedzial na moje pytanie. A molgbys cos wiecej o nim napisac? Na temat smuznia, przejsc tonalnych itd? Ja mam zamiar kupic ten monitor w Komputroniku a tam, daja moliwosc testowania monitora przez 3 dni jesli w tym czasie pojawi sie jakis martwy lub subpixel to wymieniaja sprzet na nowy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Smużenia nie ma, choć narazie nie miałem czasu go przetestować na jakichś FPS. W filmach też jest dobrze i w porównaniu do laptopa na TN (jakiś odcinek 24h, więc w miarę dynamiczny) to jest wogóle bez porównania. Przez ostatni czas jechałem na starej awaryjnej 15 więc kolorki miodzio, podświetlona matryca jest bardzo dobrze.

Cóż moge jeszcze powiedzieć. Polecam w 100%!!

Sam wybierałem monitor od ponad miesiąca więc naprawde naczytałem się opinii, testów itp. I gdyby nie to że 971P wszedł kilka dni temu do oferty to bym brał 970P

Kup a nie pożałujesz!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Szybkie zapytanie do posiadaczy 971P :)Zakupiłem kilka dni temu Samsunga SM971P i mam dziwny efekt - patrząc z góry ekran monitora nie jest równolegle względem podstawy tylko pod lekkim ukosem. Lewa strona ekranu jest wysunięta bardziej od prawej względem podstawy o 4mm. Do monitora nie mam żadnych zastrzeżeń, spisuje się nieźle -obraz jest "soczysty", smużenie przynajmniej dla mnie jest do zniesienia , tylko moja dusza "estety" nie daje mi spokoju odnośnie tego przekrzywienia... Monitor został zakupiony w media markt. Jeżeli ktoś się spotkał z takim samym efektem o prosze o kontakt. Bo jeżeli ten efekt dotyczy całej serii to się trochę uspokoje hehe

Z góry dzięki za odpowiedź

Pozdrawiam!

Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi