Kowalek Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 DZisiaj pogiąłem parę nóżek w moim procku. Czym je wyprostowac zeby nie złamać i czy te nóżki bardzo się łamią czy są wytrzymałe?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drainer Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 ja prostowałem nożem, o ile nie będziesz ich bardzo wyginał to nie powinny się połamać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowalek Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Czyli ostrożnie i wszystko będzie dobrze?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wodnikpl Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Linijka tez dobra ;] Sam kiedys tak robiłem. I wyprostowałem ładnie wszystko ładnie i dokadnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Niektórzy dają do zegarmistrza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 ja ostatnio prostowałem nóżki w p4 (s. 478) i robiłem to malutkimi śrubokrętami, poszło gładko i proc działa (w dodatku brakuje w nim 2 pinów - urwaly się w transporcie) najlepsza metoda to lekkie prostowanie czymś małym, uważaj tylko żebyś nie przegiął nóżki w drugą strone bo może się ona połamać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubi_89 Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 ja ostatnio prostowałem nóżki w p4 (s. 478) i robiłem to malutkimi śrubokrętami, poszło gładko i proc działa (w dodatku brakuje w nim 2 pinów - urwaly się w transporcie) żartujesz z tymi dwoma pinami? :blink: I co procek bez zmian chodził? powiedz które to może i ja se wyrwe :lol2: do prostowania nóżek to weż kogoś spokojnego i komu sie łapy nie trzęsą :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 (edytowane) Procek moze chodzic bez 2 a nawet wiecej nożek jesli jest to masa albo zasilanie (nie pamietam nicka ale ktos w venice nie miał ich az 9 ) i proc brykał... Edytowane 21 Sierpnia 2006 przez Kwazor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grandzu Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Najlepszy jest do tego ołówek automatyczny. Wyjmujesz wkład, nakładasz ołówek na nóżkę i prostujesz. Rozwiązanie takie podał kiedyś ktoś na tym forum. Nicka niestety nie pamiętamm ale mojemu kumplowi uratowałem tak procka. Metoda dość bezstresowa bo idzie gładko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 U mnie w serwerze już ponad dwa lata chodzi Xeon bez trzech nóżek :) Prostowałem nóżki nożykiem do tapet :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 ja prostowalem olowkiem automatycznym :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Procek moze chodzic bez 2 a nawet wiecej nożek jesli jest to masa albo zasilanie (nie pamietam nicka ale ktos w venice nie miał ich az 9 ) i proc brykał...Ja w moim Venice nie mam 40 (Słownie: Czterdziestu) nóżek ale i tak bryka 100% stabilnie na 3200Mhz :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 prawy dolny róg na zdjęciu, brakuje 2 nóżek, kupiłem procka sprawnego na allegro za 75 zł (p4 2.0 z 512 cache - northwood, cena okazyjna), za przesyłke zaplacilem 10 zł a ten burak wysłał procka zwyklym listem za 2 zł a procka nie zabezpieczył niczym, dał do zwykłej koperty nie żadej babelkowej, myslalem że procek trup ale poprostowalem nóżki w kątach (w transporcie sie powyginały) i jakos działa procek. Fart normalnie że hej. prawy dolny róg na zdjęciu, brakuje 2 nóżek, kupiłem procka sprawnego na allegro za 75 zł (p4 2.0 z 512 cache - northwood, cena okazyjna), za przesyłke zaplacilem 10 zł a ten burak wysłał procka zwyklym listem za 2 zł a procka nie zabezpieczył niczym, dał do zwykłej koperty nie żadej babelkowej, myslalem że procek trup ale poprostowalem nóżki w kątach (w transporcie sie powyginały) i jakos działa procek. Fart normalnie że hej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowalek Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Poprostowałem już więksość nóżek linijką i nożem. Jednak zostały jeszcze 2. I są one wygięte w sposób: Jak sobie z tym poradzić?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nappy Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zablokuj je z jednej strony np. linijką, a z drugiej dociśnij np. śrubokrętem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowalek Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zablokuj je z jednej strony np. linijką, a z drugiej dociśnij np. śrubokrętem :)Mam stracha. Uda się?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNs Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Ja w moim Venice nie mam 40 (Słownie: Czterdziestu) nóżek ale i tak bryka 100% stabilnie na 3200Mhz :lol: eeeee i to normalnie dziala :DDD ? glupi to ma szczescie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Ołówek automatyczny, pęseta, linijka czy nożyk - wszystko jest dobre, jeżeli prostujesz powoli i ostrożnie. Z A64 jest trochę łatwiej, bo nóżki są cieńsze i bardziej plastyczne, w P4 prostowało się ciężko, piny są twardsze i bardziej kruche. A tu moja przygoda z procesorem-inwalidą :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...