Skocz do zawartości
Kowalek

Powyginałem Nóżki- Jak Sobie Z Tym Poradzić?

Rekomendowane odpowiedzi

ja ostatnio prostowałem nóżki w p4 (s. 478) i robiłem to malutkimi śrubokrętami, poszło gładko i proc działa (w dodatku brakuje w nim 2 pinów - urwaly się w transporcie)

najlepsza metoda to lekkie prostowanie czymś małym, uważaj tylko żebyś nie przegiął nóżki w drugą strone bo może się ona połamać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja ostatnio prostowałem nóżki w p4 (s. 478) i robiłem to malutkimi śrubokrętami, poszło gładko i proc działa (w dodatku brakuje w nim 2 pinów - urwaly się w transporcie)

żartujesz z tymi dwoma pinami? :blink: I co procek bez zmian chodził?

powiedz które to może i ja se wyrwe :lol2:

do prostowania nóżek to weż kogoś spokojnego i komu sie łapy nie trzęsą :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepszy jest do tego ołówek automatyczny. Wyjmujesz wkład, nakładasz ołówek na nóżkę i prostujesz. Rozwiązanie takie podał kiedyś ktoś na tym forum. Nicka niestety nie pamiętamm ale mojemu kumplowi uratowałem tak procka. Metoda dość bezstresowa bo idzie gładko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Procek moze chodzic bez 2 a nawet wiecej nożek jesli jest to masa albo zasilanie (nie pamietam nicka ale ktos w venice nie miał ich az 9 ) i proc brykał...

Ja w moim Venice nie mam 40 (Słownie: Czterdziestu) nóżek ale i tak bryka 100% stabilnie na 3200Mhz :lol:

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prawy dolny róg na zdjęciu, brakuje 2 nóżek, kupiłem procka sprawnego na allegro za 75 zł (p4 2.0 z 512 cache - northwood, cena okazyjna), za przesyłke zaplacilem 10 zł a ten burak wysłał procka zwyklym listem za 2 zł a procka nie zabezpieczył niczym, dał do zwykłej koperty nie żadej babelkowej, myslalem że procek trup ale poprostowalem nóżki w kątach (w transporcie sie powyginały) i jakos działa procek.

Fart normalnie że hej.

prawy dolny róg na zdjęciu, brakuje 2 nóżek, kupiłem procka sprawnego na allegro za 75 zł (p4 2.0 z 512 cache - northwood, cena okazyjna), za przesyłke zaplacilem 10 zł a ten burak wysłał procka zwyklym listem za 2 zł a procka nie zabezpieczył niczym, dał do zwykłej koperty nie żadej babelkowej, myslalem że procek trup ale poprostowalem nóżki w kątach (w transporcie sie powyginały) post-133975-1156157145_thumb.jpgpost-133975-1156157145_thumb.jpg i jakos działa procek.

Fart normalnie że hej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ołówek automatyczny, pęseta, linijka czy nożyk - wszystko jest dobre, jeżeli prostujesz powoli i ostrożnie. Z A64 jest trochę łatwiej, bo nóżki są cieńsze i bardziej plastyczne, w P4 prostowało się ciężko, piny są twardsze i bardziej kruche. A tu moja przygoda z procesorem-inwalidą :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi