Skocz do zawartości
Ruido

Konto bankowe...

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, gdzei radzicie zalozyc konto bankowe mlodziezowe ??? (niesety na razie tylko mlodziezowe, bo dopiero 17 lat mam 8) ). Mysle zeby zalozyc w mBanku konto izzy. Moze sami posiadacie gdzies konto mlodziezowe i checie sie podzielic wrazeniami ???Interesuje mnie przede wszystkim konoto o najmniejszych miesiecznych wydatkach na rzecz samego prowadzenia konta itd. oraz zeby bylo mozliwe przelewy na inne konta, mozliwosc kupowania w internecie :D

Czekam na wasze propozycje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMHO jezeli pilnie nie potrzebujesz konta to poczekaj do pelnoletnosci i zaloz eKonto w mBanku gdzie nie muszisz uiszczac zadnych miesiecznych oplat. Mam takie konto i jestem very happy.. wiec jesli mozesz to poczekak.. jesli nie to niech inni sie wypowiedza :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestli mozliwosc placenia via INET to jedyny VE ktory to umozliwia to ten emitowany przez PKO Bank Polski w ramach konta Inteligo (dawnie Gesellschaft Berlin).

Oplaty: za karte 99 groszy, jesli srednie saldo < 100 PLN za prowadzenie konta 5 PLN, serwis SMS (fakultatywny) - bodajrze 5 PLN

Ogolnie oplaty smiesznie niskie, wygodny iface via www, elixiry ksieguja na biezaco i wysylaja pierwsza mozliwa sesja transferowa (99 groszy sztuka) (czego BH od czasu przejecia przez Citi nauczyc sie nie moze), przelewy wew. SMS/Email/Quick money na biezaco

Bezpieczenstwo srednie: autoryzacja kodem jednorazowym ze zdrapki

Ogolnie normalne konto dla normalnych ludzi z nienajwyzszymi dochodami. W przypadku osoby maloletniej oczywiscie wymagana zgodna rodzicow oraz brak mozliwosci korzystania z funkcji kredytowej (bodajrze od 21 lat i udokumentowanych dochodach czy jakos tak )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odradzam wbk. Miałem konto i jestem zadowolony. Myśle, że mBank bedzie dobry

To odradzasz czy polecasz:) Ja mam konto pare lat w wbk oczywiscie nie studenckie ale jestem zadowolony. Drogie ale dobre, z reszta teraz nic nie ma za darmo.

A w mBanku nie mam tak wiec ..............

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Polecam IZZY Konto w mbank.

Pozdrofka

Davidian :twisted:

ja wlasnie mam, teraz chyba 5.5% :P

ale jest jedna wada :(

baaaaaaaaaaaaaaardzo duza!!!!!

za karte trzeba zaplacic...ale jak ktos nie potrzebuje, to wygoda, SUPER pomoc telefoniczna i oprocentowanie spowoduja, ze wybierze izzykonto :PPPPPP

hehe

tylko ta karta, chyba 40 zeta :(

poprzednio mialem konto maax w BGZ, ale walneli oprocentowanie 1.25 :P

hyhy

i ucieklem :>

ale jane bylo to, ze w bgz do oblugi konta przez net sciagasz odpowiedni program, co podnosi bezpieczenstwo :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niechce zakładać nowego tematu, ale mam pytanie do posiadaczy eKONTA w mBANKU.

Po założeniu eKONTA, mBANK zadarmo wyrabia karte Visa, ale czy za pomocą tej karty moge dokonywac zakupów w internecie czy musze dodatkowo wyrabiać eKarte (koszt wyrobienia 25zl) ???????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorki że wygrzebuje stary temat,ale ja założe nowy to mnie pewnie zjadą :) a chciałbym sie tylko sie dowiedzieć czy dalej w mbanku nie ma żadnych opłat miesięcznych ani prowizj (w koncie dla co najmniej 18 - latków :) :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez mam zamiar "na dniach" otworzyc sobie konto.

Tylko niebardzo wiem gdzie :lol: mBank , intelligo ,a moze ktos,gdzies ma lepsza oferte :?:

Narazie jestem za mBank'iem (eKonto),ale czekam na wasze sugestie.

THX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W mBanku mam konto juz bardzo długo, ale niestety wprowadzili ostatnio opate za karte bankomatową ok 30 zł/rok ale i tak się opłaca. Przelewy między rachunkami posiadaczy mBanku trwają chwile dlatego mBank jest tak bardzo popularny na Allegro.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie chcesz zadnych oplat bez wzgledu na to ile masz $ na koncie - polecam mbank (ekonto). niestety przewiduje ze wkrotce wprowadza oplate za wydawanie karty - do niedawna zarowno do emaxa jak i ekonta dawali karty za darmo. we wrzesniu (o ile dobrze pamietam) trzeba juz bylo placic za karte do emaxa. dodatkowa wada tej karty to termin waznosci - 1 rok. dla niektorych jest to zaleta - widzialem polamane karty, rogi ulamane, jakos poniszczone jakby ktos cyrklem sie bawil. dla tych co szanuja rzeczy jest to wada bo beda musieli placic za karte co rok (jeszcze oplat nie wprowadzili, wiec na razie nie ma co plakac :wink: )

ogolnie wszedzie placi sie za karty, wiec to tez jest do przezycia - w koncu bank musi zarobic na siebie. inteligo odradzam - dziewczyna miala tam konto, w zasadzie ma nadal... jak masz ponizej 100zl na koncie to juz pojawiaja sie oplaty... w sumie ciekaw jestem ile jej odsetek naliczyli bo chyba na rachunku nie ma ani grosza :wink:

jesli chodzi o inne banki - zastanow sie nad multi. odradzam millenium (ci to nie wiem jak sie na rynku z taka oferta utrzymuja) oraz pko bp - zalatwienie czegokolwiek zabiera caly dzien. poza tym niezle walki tam przechodzily - swego czasu na ocenie zdolnosci kredytowej i metodach szacowania ryzyka w bankowosci nasluchalem sie opowiesci od prowadzacego :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zaloz sobie w BZ WBK, nie wiem jak jest ze studenckim ale moze dostaniesz dostep przez internet za darmo i mozesz sobie tez wykupic ubezpieczenie (EURO26).

No i z zabójczym oprocentowaniem 0,00 % :lol: Chyba wysadze ten bank w powietrze !!! :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja polece multikonto jestem w multibanku, mam je od listopada. Oprocentowanie jest dos wysokie, niskie oplaty bo 1zl za konto i 1 zl za karte, po trzech miesiacach dostep do salda debetowego. Wszystkie operacje przez i-net poza przelewami zagranicznymi sa bez prowizji. Polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to ja powiem co wiem :). Ostatnio przeczytalem porownanie bankof internetowych i najlepiej wypadl mbank. Pod wzgledem oprocentowania drugie miejsce i do tego jest darmowy inne banki oprocz mbank i inteligo kaza sobie co miesiac placic. Ja osobiscie poczekam jeszcze ten rok i zalorze sobie ekonto w mbanku bo jest cudne :]. Czesto cos kupuje przez net albo musze zaplacic przelewem i denerwuje mnie takie chodzenie.

mBANK RULEZZ :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja chyba załze sobie juz wkrótce w mbanku. 18'tka sie zbliza i akurat ekonto sobie chyba zrobię :)

ps. bruce jak to krasta jest płatna ? :| Chyba za druga sie tylko płaci a piersza jest za darmo :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja chyba załze sobie juz wkrótce w mbanku. 18'tka sie zbliza i akurat ekonto sobie chyba zrobię :)

ps. bruce jak to krasta jest płatna ? :| Chyba za druga sie tylko płaci a piersza jest za darmo :|

tak jest w eKONTO za drugą się płaci, być może w IZZY jest inaczej :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak jest w eKONTO za drugą się płaci, być może w IZZY jest inaczej :?

Nie placi sie za druga w mBanku, chyba ze mi zrobili prezenta 8O

Mowie oczywiscie o eKoncie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi