naxt Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 (edytowane) anulowałem zamuwienie i poczekam na Noctua NH-U12P http://www.overclock3d.net/reviews.php?/ca...2p_cpu_cooler/5 nawet Scythe Infinity wymieka.Tylko cena zabija ale biorac pod uwage ze w zestawie mamy wentyl wart 70zł,paste wartą 30zł,swietne mocowanie lepsze od Scythe Infinity,lepsza wydajnosc,mniejsza wage to juz nie wyglada to tak złe :) Edytowane 2 Grudnia 2007 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 (edytowane) hej naxt gdzie kupujesz NOCTUa NH-U12P? bo wszędzie (po za jedną aukcją na allegro) widze wersje NH-U12F. Warto dopłacać do wersji P? Edytowane 3 Grudnia 2007 przez Bulizzor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 hej naxt gdzie kupujesz NOCTUa NH-U12P? bo wszędzie (po za jedną aukcją na allegro) widze wersje NH-U12F. Warto dopłacać do wersji P?ja jeszcze troszke poczekam az pojawi sie w sklepach,wtedy kupuje wersje P.Wersja P od F rózni sie wentylatorem,oraz wyzszym umieszczeniem finów no i co oczywiste troszke lepsza wydajnoscia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katoda Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 ja jeszcze troszke poczekam az pojawi sie w sklepach,wtedy kupuje wersje P.Wersja P od F rózni sie wentylatorem,oraz wyzszym umieszczeniem finów no i co oczywiste troszke lepsza wydajnosciaNo i tym, że wg. http://www.noctua.at wersja P nie jest kompatybilna z S939 :-/ A już zacząłem się wahać, że może zamiast Mugena wziąłbym Noctuę :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 (edytowane) Z niecierpliwością czekam aż Scythe skontruuje Infinity/Mugen na bazie samej miedzi... i tym samym pobije kolejny rekord przebijając być może tym samym kolejną barierę... 1.5KG :lol2: Źródło mojej ekscytacji to wiadomość o przeniesieniu Ninjy w nową kategorię wagową ^_^ Edytowane 16 Grudnia 2007 przez Labovsky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katoda Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 No i tym, że wg. http://www.noctua.at wersja P nie jest kompatybilna z S939 :-/ A już zacząłem się wahać, że może zamiast Mugena wziąłbym Noctuę :(Pozwolę sobie odpowiedzieć na swój własny post, mały OT ale myślę że z pożytkiem. Na stronie http://www.noctua.at/main.php?show=product...d=15&lng=en można zamówić dodatkowe mocowania S939/940/754 dla NH-U12P. A najgorsze jest to, że dowiedziałem się o tym dzień po zamówieniu (i zapłaceniu) Mugena :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 24 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2007 (edytowane) Mam pytanie czy da radę zamontować scythe infinity na lga 775 takim czymś? http://www.allegro.pl/item287979290__therm...zowy_s_775.html http://www.allegro.pl/item285917628__therm...montazowy_.html Te oryginalne plastikowe kołki jakoś słabo wszystko trzymają. Edit:kupiłem to http://www.4speed.pl/index.php?stan=opis&id_towaru=6956 http://www.allegro.pl/item285917976__scyth...w_mocowan_.html Edytowane 24 Grudnia 2007 przez kurczak80 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzperSon Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2007 Mam pytanie czy da radę zamontować scythe infinity na lga 775 takim czymś? http://www.allegro.pl/item287979290__therm...zowy_s_775.html http://www.allegro.pl/item285917628__therm...montazowy_.html Te oryginalne plastikowe kołki jakoś słabo wszystko trzymają. Edit:kupiłem to http://www.4speed.pl/index.php?stan=opis&id_towaru=6956 http://www.allegro.pl/item285917976__scyth...w_mocowan_.html Nawet nie wiedziałem, że takie cuś istnieje :) Byłbym wdzięczny jakbyś napisał jak się sprawuje Infinity na nowym mocowaniu czy jest jakaś zauważalna różnica, bo te oryginalne kołki to badziew jakich mało. Z góry dzięki :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zamówiłem pewnie będzie kilka dni po świętach jeżeli wogóle będzie dostępne w 4speed.Znalazłem na pc labie opis tego i gościu pisał że infinity teraz siedzi twardo i nic się nie rusza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taipan Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2007 Moim zdaniem to wystarczy zestaw 4 srubek z nakretkami i podkladkami za 2zl by zamontowac to do kupy. Tak mam zamontowana Ninje u siebie i moge powiedziec ze na plycie MSI neo2 backplate jest zbedny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blazejj Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2007 (edytowane) I jakie masz temperatury w stresie, powiedzmy na 1.28 - 1.3V ? U mnie przy 3.1Ghz na rdzeniach 65C Edytowane 25 Grudnia 2007 przez Blazejj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taipan Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2007 Przy takich ustawieniach mam 48C, w pokoju jest 28C. Dodam tylko, ze cooler u podstawy ma 35C... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2007 3,1ghz - 1,3v infinity + delta wciag + wyciag 5v temp pokoj - 19-20c idle - 23c Stres 34c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2007 (edytowane) Mierzone termometrem czy czujnikiem z mobo? Edytowane 25 Grudnia 2007 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blazejj Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2007 (edytowane) To jakieś magiczne te tempy macie U mnie mierzone CT 0.95.4 (M0) Edytowane 25 Grudnia 2007 przez Blazejj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2007 (edytowane) Mierzone termometrem czy czujnikiem z mobo? mierzone CT 0.95.4 (M0) po tym co wyczytalem na forum nastawialem sie na wysokie temp a tutaj taka niespodzianka ze grzeje sie to to mniej niz poprzedni X2 Procek z podpisu spokojnie moze chodzic w Passive i nie przekracza 60 stopni (chodz fakt faktem ze mam dosc zimno w pokoju) btw. CT i Speed pokazuja mi podobne temp podobnie jest z SmartGuardianem dolaczonym do DFI Screen robiony na szybko w 1 dzien po kupieniu procka w pokoju mialem wtedy ok 15 stopni :) Edytowane 25 Grudnia 2007 przez Strongmen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2007 moge powiedziec ze na plycie MSI neo2 backplate jest zbedny.Może jest może nie jest ale jak znowu mi jakiś kołeczek się wypnie to wyleci infinity przez okno.A co do śrubek to dosyć niewygodne za każdym razem żeby zdjąć cooler trzeba wyciągać płytę przy ponownym zakładaniu,a tu zapinasz na haczyki i siedzi.Zresztą każdy ma jakiś sposób na sockecie am2 z obudową mogłem jeździć po pokoju i nic się nie urwało ani odpięło a tu wstrząs i kołek wylatuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SILAN Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 tutaj zdjęcia z montażu http://www.pc-experience.de/wbb2/thread.php?threadid=25043 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Clix0r Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 Dzisiaj kupiłem tego klocka: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=286300927 Jak sobie pomyśle że bede musiał to montować tymi debilnymi kołkami to mnie normalnie....... :mur: Montował ktoś to na MSI P6N SLI V2 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whatever Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Ja sobie infinity przyczepiłem, na thermalright bolt-thru kit..ładne śrubki..ładny backplate..demontowanie plastików z infinity max 2minuty .. przykrecenie 4 śrubek do których dojść śrubokrętem nie idzie..min 1h, pociete palce, dużo wulgaryzmów itp..efekt nie wiem jak temp..bo mobo mam nowe, inną paste i nie wygrzaną..ale całość trzyma się napewno solidniej..na plastikowych kołkach temperatura spadała mi 2-3 stopnie jak dociskałem radiator do proca ręką..inna sprawa, że montując to pewnie ładnie rozprowadzoną pastę..trafił..ale może procka doszlifowałem..radiatorem:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Ale się wszyscy nagadaja, co do tych kołków. Mogli to oczywiście lepiej zrobić, ale to inna historia. Wystarczy przeiceż te kołki wdusic mocno, tylko fakt, trzeba je na tyle mocno wdusić, żeby solidnie zaskoczyły z dwoch stron. Wcale się z tym siłować co niektórzy nie muszą, o ile siły na to nie mają, tylko wystarczy pomyśleć chwilkę. Fakt, takich problemów nie powinno być, ale idzie sobie z nimi spokojnie poradzić. Wystarczy zastosować niewielką dzwignię... Ja bawiłem sie Infinity na tyle dlugo, aby z każdej strony i w każdy sposób zrozumiec problemy z montarzem tego chłodziwa. I jak dla mnie, wystarczy dobrze je zazbroić i nic go nie ruszy. Złapałem samą płytę wraz z infinity i całością machałem bardzo energicznie, trzymając za samą płytę i nic, trzyma spokojnie. Także troszkę siły, albo chwilę pomyśleć i chocby za pomocą kombinerek itp, co kolwiek, byle mocne, delikatna dzwignia i pieknie trzyma. Ale ogólnie mocowanie powinno być duzo prostrze w montażu i przede wszystkim duzo mocniej dociskać. Ale jest jakie jest, chłodzenie jest bardzo skuteczne i tanie. Ostatecznie całość zamontowałem w CM-690. Tam jest ekstrymalnie mało miejsca, pomiędzy topem, a zapinką tego Infinity, a łapy mam nad wyraz duże. Gdyby mieć z każdej strony wystarczającą ilość miejsca, nie widzę najmniejszego problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 (edytowane) Panowie, a powiedzcie mi. Mam teraz Ninje Rev.A, czyli ta z backplate. Czekam na Infinity. Jak patrzylem sobie na ten Scythe Reve... costam Kit, to widzialem, ze ten backplate i zaczepy do niego, sa identyczne jak w Ninji. Orientuje sie ktos, czy moge zastosowac sobie ten backplate z Ninji do Infinity ? Bo wtedy moge opylic Ninje jako pod 939 i sobie tego zostawic. Edytowane 12 Kwietnia 2008 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 (edytowane) Panowie, a powiedzcie mi. Mam teraz Ninje Rev.A, czyli ta z backplate. Czekam na Infinity. Jak patrzylem sobie na ten Scythe Reve... costam Kit, to widzialem, ze ten backplate i zaczepy do niego, sa identyczne jak w Ninji. Orientuje sie ktos, czy moge zastosowac sobie ten backplate z Ninji do Infinity ? Bo wtedy moge opylic Ninje jako pod 939 i sobie tego zostawic.Nie wiem dokładnie czy to będzie pasować mam retention kita już dwa miesiące i jakoś czasu nie było go założyć,ale jest jeszcze taka miedziana płytka którą się przykleja na pastę do podstawy coolera i dopiero wtedy na socket.Także bez tej płytki może nie być docisku chyba że powyginasz zapinkę jak to ktoś z pclabu zrobił i założył cooler bez niej ale nie pamiętam dokładnie jak. Edytowane 12 Kwietnia 2008 przez kurczak80 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 dziubek zamontuj sobie normalnie na kolkach lub ew na srubach i bedzie najwydajniej P.S paka powinna byc na pon ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Nie znasz poczty w mojej okolicy, bedzie na poniedzialek, ale na ten za tydzien ;) EOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Nie wyginajcie zapinek z tego kitu!! Ja probowalem i zapinka pekla, sa bardzo kruche... Dobrze radze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 Jak poradziliscie sie z montazem drugiego FANa? Mozna gdzies dokupic te druciki czy jak to zrobiliscie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Wymieniłem Ninje Mini na tego Infinity uzywanego. W jaki sposób czyscicie infinity? Mam taki problem mały, bo tylko jeden drucik do montowania wentyla 120mm, drugi będę musiał dorobić sam drucikiem jakimś... ew. kupić za (paranoja) 10zł nowy zestaw... Zastanawiam się czy jest sens kupować ten kit scythe żeby zmienić zapinki standardowe na 775 czy nie ma to sensu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Jesi sie nie boisz wygiecia laminatu , naprezenia na sokecie to nie kupuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Boisz nie boisz... takie gadanie... najlepiej, żeby wypowiedział się ktoś kto zmienił to mocowanie i zauważył jakieś różnicę bądź też nie... Poprzednia Ninja mini ważyła 580g i było jak najbardziej okey na standardowych kołkach... 40zł drogą nie chodzi... Zamocowałbym to na śrubki zwykłe tyle, że boje że zrobię jeszcze gorzej jak źle to przykręcę... no i nie mam pojęcia co to musiałbym kupić... Ktoś powie jeszcze jak czyścicie Infinity? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...