Skocz do zawartości
Damian Grajek

Dalsze mordengi z MSI KT3ULTRA2 i AXP1700 Aiuga

Rekomendowane odpowiedzi

Mam następujący problem na tym sprzęcie za chiny nie moge ustawić FSB 166Mhz obojętnie jaki bym dał mnożnik próbowałem 8,9,10,10,5,11 i poprostu komp nie chce wstać a diody sygnalizacyjne pokazują błąd pamięci . Dodam że memorki to jakieś Saitec 333Mhz CL 2,5 próbowałem różnych ustawień w biosie dawałem napięcie 2,7V DIMM CL3 i nic . Pod windą z Fuzzu Logica jak daje FSB 166 to raz komp działa minute raz 15 minut co najlepsze zdaża się mu zawiesić nawet przy FSB 148 i mnożniku 10,5 . Raczej wykluczał bym tu wine proca bo u mnie aktualnie chodzi 172x10,5 na napięciu 1,62V na maksa udało mi sie go zapuścic na 1933Mhz przy napięciu 1,78V POMOCY BO ZARAZ WYRZUCE TEN BADZIEW PRZEZ ZAMKNIĘTE OKNO!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie dzisiaj udalo mi się ustawić stabilnie FSB na 170Mhx10 . Komp przeszedl 3dmrka le z gorszym wynikiem niż na default , odpalam sandre a tam PCI 42Mhz . Wydaje mi się że ta płyta nie ma dzielnika 5 i z tąd te problemy , ale gościu kupował ją z początkiem 2002roku , jak myślicie da tu coś aktualizacja BIOSU bo słyszałem że te MSI mialy dzielnik 5 Dokładnie to MSI KT3ULTRA2 (6380E) bez lana

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...