Skocz do zawartości
Kowalek

Kupiłem Zasiłkę- Nie Działa

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem ostatnio zasiłkę modecoma 350 w. Wracam do domu, podpinjam ,a tu nie działa. Patrzę a przy wtyczce ATX nie ma jednego kabelka. Czy to jakaś wada czy moze tak powinno być. Komp nie działa a w poprzedniej zasiłce, zresztą również modecoma tylko że starszej było 20 kabelków. Mam prawo do reklamacji czy tak powinno być?? Potrzebuje szybkiej i pewnej odpowiedzi, ponieważ chciałem ją jutro już wymienić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze byś tak podał dokładny model

po drugie jaka jest wtyczka 20 czy 24 pin ?

Wtyczka była 24 pun i do tego była dołączona jeszcze kostka 4 pinowa i obie były złączone taśmą z napisem 20+4 ATX. Model to: http://deliro.pl/pages/produkty.php?id=385 . Pomóżcie mi szybko to jutro będe mógł uzasadnić reklamacje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W nowszych zasilaczach, między innymi w Twoim (standard ATX 2.03) nie ma napięcia -5V.

Nie masz więc żadnych podstaw do reklamacji - to napięcie aktualnie nie jest do niczego potrzebne (chociaż są pewne nieliczne wyjątki !).

Pozdr. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten brakujący kabelek to -5V (biały) niepotrzebny w nowszych płytach głównych, więc zasilka dobra, miałem identyczny problem z szefem i też zastanawiałem się czy to wina brakującego kabelka, ale po paru próbach sam się uruchomił i śmiga do dzisiaj :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i co nowego napisałeś ? - przecież już to wszystko było w moim poście ??? Chyba tylko to, że kabelek jest biały - ha ha ha ! - nabijanie postów i tyle !

Pozdr. :angry:

Edytowane przez Lzep

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten zasilacz z linka to ModeCom 350GTF, nie udzwignie Twojego kompa <_<

Pewnie że nie z tego podpisu :-P Ma ciągnąc komp mojej siostry. Konfig to Sempron 3000+ Gigabyte K8ns 2 x 256 ram, sapphire 9550,

A to troche inna sytuacja

dokladnie ten sam zasilacz nie moze pociagnac gigabyta k8ns semprona 3000+ 256 ram i gigabyte 9550 ;) i to chyba nie moze pociagnac...

Mi ciągnął P4 Northwooda @ 3.5 GHz @ 1.6v i 6800LE (12/6) @ 335/971, ale to ledwo ledwo, wył a napięcia na linii 12v były tragiczne Edytowane przez AragornPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi