Skocz do zawartości
k a m e r e k

Klawiatura Numeryczna Usb

Rekomendowane odpowiedzi

Czy po wpieciu klawiatury numerycznej usb jest mozliwe, ze wlaczenie numlocka nie bedzie blokowalo (jako numerycznych) klawiszy z literkami "i,o,p itd "ktore zwykle sluza za wirtualna numeryczna w lapie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy po wpieciu klawiatury numerycznej usb jest mozliwe, ze wlaczenie numlocka nie bedzie blokowalo (jako numerycznych) klawiszy z literkami "i,o,p itd "ktore zwykle sluza za wirtualna numeryczna w lapie?

mam targusa i jak wcisnę przycisk na klawiaturce to na zwyklej klawiaturze wszystko dziala normalnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tznjak wcisniesz Numlocka to na klawiaturze w lapie te przyciski opisane tez jako "wirtualana numerczna" chodza w trybie literek?

sorki, może niejasno to opisałem, więc raz jeszcze. Na klawiaturce numerycznej też jest przycisk NumLock. Jak go się włączy to klawiaturka działa w trybie numerycznym, a klawiatura laptopa w normalnym bez zmiany klawiszy "u,i,o,itp" na numeryczne.

Żebyt na klawiaturze laptopa uruchomic tryb Num Lock trzeba włączyć to przez kombinację "Fn+F11"... tak przynajmniej u mnie.

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wlasnie - a jak tak nie jest to co zrobic z tym fantem?

chyba to przeciez w kazdym lapku powinno byc tak jak u ciebie.. a tutaj jak sie wlaczy czy na numerycznej numlock czy w lapku fn+f11 to efekt jest ten sam czyli kicha - > lapek fujitsu amilo

Edytowane przez k a m e r e k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wlasnie - a jak tak nie jest to co zrobic z tym fantem?

chyba to przeciez w kazdym lapku powinno byc tak jak u ciebie.. a tutaj jak sie wlaczy czy na numerycznej numlock czy w lapku fn+f11 to efekt jest ten sam czyli kicha - > lapek fujitsu amilo

Może coś w ustawieniach biosu... chociaż bios raczej skromny w możliwościach konfiguracji. Jeśli to nie podziała to już nie wiem co może pomóc. Zobacz jeszcze co się dzieje jak podłączasz klawiaturkę. Ja jak pierwszy raz podłączałem to wyskoczył komunikat o podłączeniu nowego urządzenia HID, potem instalacja sterowników ( z bazy w windowsie więc bez dodatkowej płytki itp. ) i wszystko działa jak należy... Klawisze Num Lock działają od siebie niezależnie. Kończąc więc spróbuj odinstalować to urządzenie i zainstalować na nowo. Może pomoże

powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Toshiba L20-181, Asus A3A - podłączenie klawiatury zewnętrznej i włączenie numlock powoduje przejście klawiatury laptopa w tryb numlock i brak normalnych liter :) Identyczna sytuacja z podłączeniem samej klawiatury numerycznej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyczytalem ze niektore keypady maja Unsynchronized Num Lock Feature i pewnie twoj targus to ma... a reszta... daje blokade numlocka...

nie wiem czy da sie to obejsc softem

ok - znalazlemprogramik - driver z jednej firmy co pasuje do tych tanich numpadów- https://www.genovation.com/dlist.asp?dpid=4...soft+Windows+XP

https://www.genovation.com/files/numlockc.exe

powinien byc stabilny - wiec jak ktos ma ten shit najtanszy to tym programkiem robi sobie asynchronicznego numlocka

albo kupic porzadne numpady targusa itp kensigntona

no - kawal dobrej roboty odwalilem ;)

Edytowane przez k a m e r e k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi