k a m e r e k Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Czy po wpieciu klawiatury numerycznej usb jest mozliwe, ze wlaczenie numlocka nie bedzie blokowalo (jako numerycznych) klawiszy z literkami "i,o,p itd "ktore zwykle sluza za wirtualna numeryczna w lapie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcio_wroc Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Czy po wpieciu klawiatury numerycznej usb jest mozliwe, ze wlaczenie numlocka nie bedzie blokowalo (jako numerycznych) klawiszy z literkami "i,o,p itd "ktore zwykle sluza za wirtualna numeryczna w lapie? mam targusa i jak wcisnę przycisk na klawiaturce to na zwyklej klawiaturze wszystko dziala normalnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k a m e r e k Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 tznjak wcisniesz Numlocka to na klawiaturze w lapie te przyciski opisane tez jako "wirtualana numerczna" chodza w trybie literek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcio_wroc Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 tznjak wcisniesz Numlocka to na klawiaturze w lapie te przyciski opisane tez jako "wirtualana numerczna" chodza w trybie literek? sorki, może niejasno to opisałem, więc raz jeszcze. Na klawiaturce numerycznej też jest przycisk NumLock. Jak go się włączy to klawiaturka działa w trybie numerycznym, a klawiatura laptopa w normalnym bez zmiany klawiszy "u,i,o,itp" na numeryczne. Żebyt na klawiaturze laptopa uruchomic tryb Num Lock trzeba włączyć to przez kombinację "Fn+F11"... tak przynajmniej u mnie. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k a m e r e k Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 (edytowane) no wlasnie - a jak tak nie jest to co zrobic z tym fantem? chyba to przeciez w kazdym lapku powinno byc tak jak u ciebie.. a tutaj jak sie wlaczy czy na numerycznej numlock czy w lapku fn+f11 to efekt jest ten sam czyli kicha - > lapek fujitsu amilo Edytowane 22 Sierpnia 2006 przez k a m e r e k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcio_wroc Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 no wlasnie - a jak tak nie jest to co zrobic z tym fantem? chyba to przeciez w kazdym lapku powinno byc tak jak u ciebie.. a tutaj jak sie wlaczy czy na numerycznej numlock czy w lapku fn+f11 to efekt jest ten sam czyli kicha - > lapek fujitsu amilo Może coś w ustawieniach biosu... chociaż bios raczej skromny w możliwościach konfiguracji. Jeśli to nie podziała to już nie wiem co może pomóc. Zobacz jeszcze co się dzieje jak podłączasz klawiaturkę. Ja jak pierwszy raz podłączałem to wyskoczył komunikat o podłączeniu nowego urządzenia HID, potem instalacja sterowników ( z bazy w windowsie więc bez dodatkowej płytki itp. ) i wszystko działa jak należy... Klawisze Num Lock działają od siebie niezależnie. Kończąc więc spróbuj odinstalować to urządzenie i zainstalować na nowo. Może pomoże powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k a m e r e k Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 robilo tak jak piszesz przy instalacji, wiec nie wiem, w biosie nic sie nie da.. a klawiatura - jakich wiele : http://www.allegro.pl/item119023771_klawia...topa_od_sp.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japa Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Toshiba L20-181, Asus A3A - podłączenie klawiatury zewnętrznej i włączenie numlock powoduje przejście klawiatury laptopa w tryb numlock i brak normalnych liter :) Identyczna sytuacja z podłączeniem samej klawiatury numerycznej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k a m e r e k Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 czyli to jest normalna reakcja> w niektorych lapach? dziwne ze tomcio ma inaczej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcio_wroc Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 dziwne ze tomcio ma inaczej ;) no, mam inaczej, bo to acer... pewnie coś spaprali :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k a m e r e k Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 (edytowane) wyczytalem ze niektore keypady maja Unsynchronized Num Lock Feature i pewnie twoj targus to ma... a reszta... daje blokade numlocka... nie wiem czy da sie to obejsc softem ok - znalazlemprogramik - driver z jednej firmy co pasuje do tych tanich numpadów- https://www.genovation.com/dlist.asp?dpid=4...soft+Windows+XP https://www.genovation.com/files/numlockc.exe powinien byc stabilny - wiec jak ktos ma ten shit najtanszy to tym programkiem robi sobie asynchronicznego numlocka albo kupic porzadne numpady targusa itp kensigntona no - kawal dobrej roboty odwalilem ;) Edytowane 22 Sierpnia 2006 przez k a m e r e k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...