keiros Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 czy warto kupić tego acera ? widze ze ma on bardzo dobre wyposazenie jak na ta cene tylko nie wiem czy acer to dobra firma czekam na odpoiwedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcio_wroc Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 (edytowane) czy warto kupić tego acera ? widze ze ma on bardzo dobre wyposazenie jak na ta cene tylko nie wiem czy acer to dobra firma czekam na odpoiwedź wypowiem się bo używam takiego od roku: 1. cena wcale nie taka super bo już gdzieś widziałem nawet za 3180... ale tu jest dołożone 512 ramu+torba i inne [ciach!]ły pewnie najgorszej jakości :wink: ja kupowałem kompa za 4600 więc cena już chyba bardziej nie spadnie i tym trzeba się pocieszać. 2. Komputer pomimo tego że to acer, nie jest taki zły. Nie obchodziłem się z nim lekko ale też nie przeginałem... ot zwykła praca codzienniie + zabawa + net itp. średnio kilka godzin dziennie, niekiedy 24 non stop. W obecnej chwili plastiki raczej nie skrzypią ( poza tym że ze względu na dość wąską szerokość i moje nerwowe tiki :), pasek nad klwiaturą - ten czarny - zaczął lekko pracować po bokach ), lakier ma tendencje do rysowania się ale to załatwiłem oklejając powierzchnie najbardziej narażone folią. matryca cud miód ( o nią starałem się dbać ) i poza tym wszystko też ok. nie miałem żadnych nieprzyjemnych zdarzeń. myślę że to całkiem udany model pod tym względem, chociaż zdaję sobie sprawę że to raczej wyjątek 3. wydajność jak na dzisiaj jest w 100% jak dla mnie wystarczająca. Po dokupieniu 2 GB ram nic go nie łamie. Procek mógłby być szybszy ale nie narzekam. Grafika też daje radę. troche psuje wszystko dysk, ale może ty trafisz na wersję z 5400. u mnie 4200 czasem daje się we znaki. 4. W lecie przy tych wielkich upałach trochę się grzało, ale zblokowanie go na 800Mhz i podłożenie czgoś pod nóżki żeby podnieeść dolną powierzchnię dało pozytywne skutki 5. Bteria po roku straciła 30%. Nie wiem czy to dużo czy mało ale to już się czuje. Wiem jedno, nieważne jakich rad tu ktoś nie napisze... rozładowanie baterii do samego końca w tym modelu skutkuje zwiększeniem wear level 3-5% więc nie radze takich praktyk. Jak kupię nową bateryjkę napewno więcej nie popełnię tego błedu. jeśli nie masz wygórowanych wymagań to wszytsko powinno cie zadowolić. ja mogę dzisiaj śmiało polecić. pozdro PS oczywiście warto żebys rozejrzał się jeszcze po rynku. Może znajdziesz jakąś nowszą propozycję, bardziej rozwojową patrząc w przyszłość, choć ten sprzęt napewno posłuży całkiem dobrze jeszcze jakiś czas Edytowane 22 Sierpnia 2006 przez tomcio_wroc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
contradanza Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 (edytowane) 5. Bteria po roku straciła 30%. Nie wiem czy to dużo czy mało ale to już się czuje. Wiem jedno, nieważne jakich rad tu ktoś nie napisze... rozładowanie baterii do samego końca w tym modelu skutkuje zwiększeniem wear level 3-5% więc nie radze takich praktyk. Jak kupię nową bateryjkę napewno więcej nie popełnię tego błedu. Właśnie zauwazyłem to samo tylko trochę wcześniej i mam dopiero 5%, ale po każdym rozładowaniu poniżej 10% wear level zwiększa się o 1%, dlatego teraz mam ustawione wyłączenie na 12%. pozdrawiam Edytowane 22 Sierpnia 2006 przez contradanza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiros Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 a jak widac te dawanie sie we znaki dysu 4200 rpm? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcio_wroc Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 a jak widac te dawanie sie we znaki dysu 4200 rpm? dwóch operacji dyskowych jednocześnie nie da się raczej przeprowadzić szybko i sprawnie - nagrywanie płyty i kopiowanie czegokolwiek z dysku na pena-usb lub do innej lokalizacji trwa dłużej niż miałoby się ochotę. Poza tym ładowanie się windy i innych programów które wymagają przerzucenia dużych zasobów do pamięci też trwa odpowiednio dłużej... oczywiście wszystko to zamiera na chwilę kiedy trwa opeacja dyskowa j/w. Da się z tym żyć bo laptop to raczej narzędzie do innych zadań niż ciągłe kopiowanie, nagrywanie, itp. Do codziennych zadań starcza. Z ładowaniem windy problem rozwiązałem hibernacją. Restart raz na tydzień i wszystko gra :) Jeśli jednak zamierzasz często i dużo danych przerzucać to: albo zorientuj się jaki dysk jest w tym modelu z linka albo zmień oczekiwania, albo pomyśl o dokupieniu dysku, a ten wsadź w kieszen albo sprzedaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...