Skocz do zawartości
lewy

Zestaw Za 3500zł (za 2070zł Bez Lcd I Drukarki)

Rekomendowane odpowiedzi

Składam config dla znajomego, cały zestaw z monitorem, obudową, drukarko-skanerem(nie wiem jak to ładnie nazwać :wink: ) . Czy coś w tym warto zmienić?

Mobo: DFI Infinity NF Ultra II-M2 ---- 360zł

Nagrywarka : BenQ DVD+/-RW DW1655 LightScribe bulk black + soft ----- 145zł

Karta Graficzna : GF7600GS Galaxy256MBDDR3 1.2ns ZalmanTV-Out, PCI-E ----- 580zł

Dysk : Seagate 160 GB Barracuda 7200.9(8MB, Serial ATA II) ----- 225zł

Procesor : AMD Athlon64 3000+ AM2 ----- 275zł

Pamięć : GoodRAM 2x512MB 667MHz CL5 ----- 300zł

monitor : BenQ FP91gp ----- 1150zł

Obuduowa : Xpower 3346 Black bez zasilacza ----- 65zł

zasilacz : ENERMAX EG 365P-VE ----- 120zł

drukarka i skaner: Brother 115c ----- 290zł

łącznie -----ok.3510zł

W sumie nie jestem tylko pewien co do zasiłki, czy udźwignie taki config.

Edytowane przez lewy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak taka dobra plyta to moze lepsze pamieci? geile chociaz? :) za 400 zl dostaniesz fajne...

bo jak plyta nie do oc to lepiej asrock am2-xli:)

a w czym geile sa lepsze od GoodRam ?? ( tym bardziej jesli te 667 beda na micronach d9) ?? za 400 z groszem dostanie GR pro na d9 i geile leza i kwicza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

~co do Goodram'ów jak dostane je na micronach to do lekkiego oc napewno starczą. a jak dostane na elpidach... to zawsze będzie można je później wymienić :wink: . Tych 3500zł nie moge przeskoczyć, a zejść to już nie ma z czego(chyba że dysk, ale raczej 80gb mniej za 50zł sie nie opłaca).

~Poczytałem conieco o tym modecomie i generalnie ludzie są z niego zadowoleni, pozatym jakiegoś poważniejszego oc nie będzie bo to sprzęt dla kumpla który na razie z podkręcaniem nie miał wiele wspólnego, więc nic lepszego nie trzeba. Co do Chiefteców... sam mam 420w i trzyma napięcia świetnie, ale ostatnio wypuścili jakieś słabe serie, więc narazie odpadają (przynajmniej tańsze modele).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie kupuj czasem tych GoodRAMów. Dołóz do a-data vitesta 667 albo czegos innego, jak trafisz na kosciach TSOP to bedzieszz lezał i kwiczał (tak, są DDR2 na TSOPach, i własnie na goodram 667 mozna takie trafić). Ja moje wczesniejsze goodramy 667 tez kupowalem z nadzieją na trafienie D9, jednak "trochę" się zdziwiłem jak ujrzałem te kosci pierwszy raz. Beznadziejne o/c. NIE POLECAM!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więc tak, za taki sprzęt(przy częściach ceny z różnych sklepów) :

Mobo: ASUS M2N-E nForce570 Ultra Socket AM2 DualDDR2 ----- 368zł

Nagrywarka : BenQ DVD+/-RW DW1655 LightScribe bulk black + soft ----- 145zł

Karta Graficzna : GF7600GS Galaxy256MBDDR3 1.2ns ZalmanTV-Out, PCI-E ----- 580zł

Dysk : Seagate 160 GB Barracuda 7200.9(8MB, Serial ATA II) ----- 225zł

Procesor : AMD Athlon64 3000+ AM2 ----- 275zł

Pamięć : A-Data Vitesta 2x512MB 667MHz ----- 300zł

monitor : BenQ FP91gp ----- 1150zł

Obuduowa : Techmaster CX-3156 Midi Tower czarna ----- 61zł

zasilacz : Modecom mc350w ----- 120zł

drukarka i skaner: Brother 115c ----- 299zł

...w Siriusie chcą 3540zł.

Właściwie jest tylko jeden problem - nie mają DFI na AM2, a koleś polecił mi tego Asusa za 368zł. Którą płyte z tych podanych na Siriusie ( http://www.sirius.pl/komputery/towar_cenni...3_69/Filtr.html ) proponowalibyście wziąć? Na pewno nie może być droższa niż ten Asus za 368zł.

Edytowane przez lewy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czemu nie mozesz kupic dfi z esc.pl/znak.pl ? i moze warto dolozyc 100 zl do lepszych pamieci ram? reszta ok, o ile chcesz podkrecac kompa:) choc jeszcze freezer 64 pro albo scythe mine na cpu by sie przydaly:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi