Nadrill Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Jak w temacie. Mam dysk 160 gb, przy instalacji Windowsa mogłem rozdzielić tylko 128 gb. Później zainstalowałem Service Packa 2, który obsługuje już większe dyski. Windows odczytuje mi, że mam wolne jeszcz 21 gb. Jak mogę je rozdzielić? Mam PartitionMagica, tylko nie wiem, jak to zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreamservice Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 a po polsku?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 1. Nie widzę potrzeby "rozdzielania" tej przestrzeni. Zrób jedną partycję na NTFS. 2. Start->Uruchom, wpisujesz "diskmgmt.msc" i wciskasz Enter. Obsługa jest po polsku. Chyba dasz radę. Jeśli nie, to jest jeszcze pomoc w Windows. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drainer Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 (edytowane) Jak w temacie. Mam dysk 160 gb, przy instalacji Windowsa mogłem rozdzielić tylko 128 gb. Później zainstalowałem Service Packa 2, który obsługuje już większe dyski. Windows odczytuje mi, że mam wolne jeszcz 21 gb. Jak mogę je rozdzielić? Mam PartitionMagica, tylko nie wiem, jak to zrobić.temat mówi o zwiększeniu rozmiaru partycji czyli chyba o to chodzi... w partition magicu zaznaczasz tą partycje, która chcesz 'powiększyć' i ja rozciągasz - najprostszy sposób :) a no i żeby się dała powiększyć to wolne miejsce musi być kołoniej Edytowane 23 Sierpnia 2006 przez Drainer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nadrill Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zwiększam partycję(obok niej jest wolne miejsce), daję Apply i się nie zwiększa(tak jakbym anulował). Hm... Czyli jak będę instalował Windę, dać tyle pamięci na partycji C i D ile chcę, a później zwiększyć E? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drainer Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 może coś źle robisz ;] albo 'ustawienia zostaną zastosowane przy ponownym uruchomieniu komputera' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nadrill Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Wątpię... może jest jeszcze jakiś dobry program do partycji? Albo jakiś sposób, żeby przy instalacji dać SP2, bo mam go jako łatkę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreamservice Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 (edytowane) mozesz sp2 zintegrowac z instalka windowsa (albo takiego zdobadz), a co do programow do partycji - jak sobie nie radzisz z PM to inne sobie odpusc Edytowane 23 Sierpnia 2006 przez dreamservice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nadrill Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 mozesz sp2 zintegrowac z instalka windowsa Jak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndiX Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Jak? sciagnij "nlite", prosty programik mozna dolaczyc nie tylko sp, ale tez inne poprawki i sterowniki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nadrill Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 sciagnij "nlite", prosty programik mozna dolaczyc nie tylko sp, ale tez inne poprawki i sterowniki Rozumiem, że jeśli połączę SP2 z instalką XP, odczyta mi, że mam dysk 160gb? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreamservice Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 tak jesli bedziesz mial zintegrowany sp2 to odczyta poprawnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nadrill Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Hm, teraz mam inny problem... Jak chcę zrobić kopię Windowsa(tak na wszelki wypdaek, gdyby coś się zrypało) w Nero(i innych programach), komputer mi się wyłącza... czemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Jak to się wyłącza? Kopię systemu najlepiej robić programem Norton Ghost lub podobnymi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nadrill Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Dobra, zintegrowałem Windowsa z Serice Packiem. Zintegrowany Windows jest na C, mam go teraz nagrać normalnie na płytę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MBX Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 W nLite mogłeś od razu przygotować płytę bootowalną ze swoim Windowsem zintegrowanym z SP2. To rozwiązanie jest wygodniejsze, bo nie musisz wpisywać żadnych opcji w programie nagrywającym, tylko od razu nagrywasz płytę z jej obrazu przygotowanego przez nLite. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nadrill Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Hm, znalazłem jeszcze taki sposób... wygląda on na trochę prostrzy... lepszy? Aha, co do nagrywarki: może wyłącza mi się dlatego, bo mam ją jako master? Mam także zwykły napęd dvd i jest jako slave... gdybym to zmienił może coś by dało? Czy lepiej mieć napęd dvd jako master, a nagrywarkę jako slave? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drainer Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 kiedyś coś czytałem, że lepiej bybyło jak nagrywarka jest na master, a dlaczego to nie potrafie wytłumaczyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nadrill Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Hm, czyli wszystko jedno, czy nagrywarka jest jako master lub slave? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...