Maniek230 Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 (edytowane) Witam! Właśnie dzisiaj kupiłem dysk SEAGATE BARRACUDA 250 GB SATA II. Mam płytę GYGABYTE GA-K8N-SLI i mam problem. Jeden dysk na którym mam windowsa jest na IDE... Wszystko podłączyłem tak jak być powinno. 1. w bios-ie widzi jako IDE 2. System windows go wykrył jako dodatkowe urządzenie ale nie moge z niego korzystać. 3. co z tym zrobić? Prosze o podpowiedź Pozdrawiam Edytowane 22 Sierpnia 2006 przez Maniek230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sasajas Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 ale plyta nie widzi czy windoows nie widzi ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreamservice Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 (edytowane) moze nie jest sformatowany ;) jesli masz windows bez sp2 to musisz patch zainstalowac Edytowane 22 Sierpnia 2006 przez dreamservice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek230 Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 moze nie jest sformatowany ;) jesli masz windows bez sp2 to musisz patch zainstalowacjest sformatowany a windows jest z sp2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreamservice Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 zainstaluj stery sata (nie zaszkodzi) windowsowe nie zawsze dzialaja, sprawdz na innym kompie ( mimo ze bios go wykrywa moze byc uszkodzony dysk badz sam kontroler sata) i upewnij sie czy jednak masz wYlaczony raid w biosie (update i reset biosu mile widziany) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Moze tak sobie wejdziesz w zarządzanie dyskami i dodasz literki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek230 Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Update bios-u robiłem. Dysk juz podłączyłem i działą poprawnie!Dzięki wszystkim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...