Skocz do zawartości
Xaon

Harvest Moon - Seria

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Dręczy mnie jedno pytanie, jakie były części Harvest Moon'a oraz kiedy i na którą platformę były wydane, jakie były mutracje tej gry (patrz wersje na GBA), czym się charakteryzowały poszczególne części i ogólnie wszystko.

Grałem tylko w Harvest Moon: back to nature na psx'a oraz w mutanta na GBA pod tym samym tytułem. Pamiętam, że gra była świetna, drażnienie kur motyką, używanie dojarki na burmistrzu, te gały gdy się spijesz, różne imprezy we wsi, dziwny koleś w kolorowej czapeczce sprzedający różne przedmioty, a podrywanie pewnej dziewczyny na wino już wogóle xD. Acha, spowiedź też była zabawna :P.

Czekam na opinie i informacje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czegoś mi brakuje, ale nie jestem pewien czy była na pewno taka część.

W komiksie MegaTokyo był podany tytuł Harvest Moon: Dust Bowl, a co jeszcze bardziej mnie dziwi, to to, iż był podany jako port na pc.

A tak poza tym, to troche mnie dziwi iż jest aż tak cicho o tej grze. Imo jest duużo lepsza od simsów i ma o wiele dłuższą historię niż choćby Final Fantasy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak poza tym, to troche mnie dziwi iż jest aż tak cicho o tej grze. Imo jest duużo lepsza od simsów i ma o wiele dłuższą historię niż choćby Final Fantasy.

Jak dluzsza skoro pierwszy Final powstal w 87, a Harvest w 96...

Chociaz ja to slaby jestem z matmy :roll:

Edytowane przez Jin*

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dluzsza skoro pierwszy Final powstal w 87, a Harvest w 96...

Chociaz ja to slaby jestem z matmy :roll:

Sorki, rąbnęło mi się. Ale patrzyłem nie po datach tylko po platwormach i NES z SNESem mi się pomylił :P Ale i tak jest dość długa historia.

BTW, coś mi te daty nie bardzo pasują. 1996 na SNESa?! W '94 był już PSX, chyba że tak późno wypuścili tą grę. Zresztą data 2000 przy wersji na psx-a też świadczy o późnym wydaniu tej gry.

Dobra, przyznaję się do błędu i do hmm... niewyspania :P

P.S. Spylon. Pisząc "Mineral Town" masz na myśli "Harvest Moon: Mineral Town" o którym wzmianki jeszcze nigdy nie słyszałem ani nie czytałem. Czy może masz na myśli to miasteczko w "HM: Back to Nature"?

Poza tym dręczy mnie kwestia "Harvest Moon: Dust Bowl".

I jeszcze jedno, pamięta ktoś może jak duża była szklarnia??

Edytowane przez Xaon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

P.S. Spylon. Pisząc "Mineral Town" masz na myśli "Harvest Moon: Mineral Town" o którym wzmianki jeszcze nigdy nie słyszałem ani nie czytałem. Czy może masz na myśli to miasteczko w "HM: Back to Nature"?

I jeszcze jedno, pamięta ktoś może jak duża była szklarnia??

Właśnie mam na myśli to miasteczko :). Szklarnia? W HM:BTN na psx można było w niej zasiać 4 pola 3x3. Czyli 36 roślin/warzyw/owoców można było mieć i można było sadzić rośliny/warzywa/owoce z każdej pory roku ;) Achh fajny był ten HM. Na GBA też jest i to jest praktycznie kopia z psx'a, "nihil novi" :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi