Skocz do zawartości
art13

Jaką Matryce Polecacie? Chodzi Mi O Monitor 19 Lub 20 Panorame

Rekomendowane odpowiedzi

Przymierzam sie do jakiejs Ijamy lub Samsunga chyba ze mielibyscie jakies inne propozycje?

Zalezy mi na opiniach Ludzi ktorzy maja i uzywaja takich -bede bardzo wdzieczny :D

Kompa bede uzywal do gier i ogolnie pojetej zabawy, ogladalem bardzo fajne monitory Samsunga i Sony w Vobisie i wcale niedrogie.

Bardzo zainteresowal mnie takze monitor-telewizor HDTV Samsunga

W tej chwili mam zwykla 19 Ijamy CRT banka ale jestem z niej bardzo zadowolony. Przymierzam sie do wymiany grafiki z plyta i prockiem wiec na LCD niebede mial juz tyle funduszy, najbardziej zalezaloby mi na tym aby format matrycy byl 4:3, 5:4 tez niejest zly ale ciagle rozgladam sie za tym pierwszym.

oto kilka moich typow:

Monitor 20" TFT Samsung SyncMaster 205BW

Monitor 20" TFT Samsung SyncMaster 204B

Monitor 19" TFT Sony E96D

Monitor 19" TFT Sony HS95PRB

Monitor 19" TFT Eizo FlexScan M1900K --> fajny ale drogi troche

dzieki za podpowiedzi

Edytowane przez art13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Generalnie ja kupilem sobie SM 205BW w media za 1099 i jestem bardzo zadowolony pomimo ze niektorzy narzekaja na matryce TN ale mi to kompletnie nie przeszkadza - obok mam CRT 19 - ale ten samsung jest naprawde super - uzywam go do pracy biurowej -

czesior

jakbys mogl kliknac kilka fotek monitora np: z pulpitem podzczas filmu i podczas gierki i zarzucic mi na emila ? mcieplik(at)gmail.com

to bylbym bardzo dzwieczny ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak do gier bierz TN (bo z nazwy tematu wnioskuje że chodzi o rodzaj matrycy), jedyne co od siebie dodam to patrz na odwzorowanie kolorów ciemnych, jak jeszcze miałem Iiyama to, to był jedyny problem z nią ;) (oprocz psucia mi oczu), gdzies w moich postach sa linki do obrazkow z doom 3 gdzie 6 bit naprawde przeszkadzało.

Edytowane przez Nerevar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi