Skocz do zawartości
stingeros

Co To Są Ddr433 Lub Ddr500?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! nurtuje mnie takie pytanie. Zauwazylem ze plyty max. obsluguja ddr jedynki pc-4200 czyli 400mhz, ale zauwazylem ze sa jeszcze ddr jedynki np. 433mhz i 500mhz. komu one sie przydaja? czy wchodza normalnie pod slot ddr jedynek? bo przeciez potem juz sa ddr2 czyli 533mhz i wyzsze! nie wiem czy dobrze rozumuje ale np. jakbym sobie kupil takie 500mhz geil to wydaje mi sie ze przy podkreceniu kompa nie trzeba z nimi nic kombinowac bo one juz sa wysoko taktowane? nie? pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

. jakbym sobie kupil takie 500mhz geil to wydaje mi sie ze przy podkreceniu kompa nie trzeba z nimi nic kombinowac bo one juz sa wysoko taktowane? nie? pozdro

No mniej wiecej :] zalezy ile i jak kręcisz :wink:

Płyty główne wspierające DDR1 obsługuja oficjalnie DDR400 ale bez problemu radzą sobie z 433, 500 czy nawet 600 więc tym sie nie martw że twoja mobo ma "tylko" 400 bo jak kupisz 500 to tez je obsłuzy - DDR 500 możesz ustawic ofc jako DDR400 wedle życzenia.

Jaka masz płyte?

Edytowane przez -Caleb-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Boże...

Twoja płyta nie obsługuje PC4200 a PC3200 i mają one realne taktowanie 200 MHz (400 DDR). Natomiast producenci stworzyli inne standardy (aczkolwiek nie są one oficjalne i nigdy nie były zatwierdzone przez JEDEC) - mianowicie PC3500/PC4000/PC4200/PC4400/PC4800

Przy podkręcaniu pamięci ponad 200 MHz przydają się moduły specjalnie do tego stworzone :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi