dobo90 Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Ale z was lolki sa :lol:. Nie macie nic innego do roboty niz szydzic z Abita . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 buhahah i wszyscy nabierają na dowcipy dymy'ego :lol: . Btw za rok daj jakieś bardziej prawdopodobne [; . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 buhahah i wszyscy nabierają na dowcipy dymy'ego :lol: . Btw za rok daj jakieś bardziej prawdopodobne [; .Kiedy to było prawdopodobne ;] Spójrz - nikt nie przeczyta - bo po chinowemu. Ale data uniwersum - i jest to luty. Także jest to prawdopodobne ;] A raczej było :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 (edytowane) Można gdzieś na forach robić zakłady na dużą kasę, że to na boxie są temperatury. :lol: Min miałem -7; 3*C Edytowane 1 Kwietnia 2007 przez Jarek_135 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 a właśnie, że nie będzie nowych biosów pod KN9 - przynajmniej narazie. facet, który był głównym konstruktorem KN9 opartej o NF4 i zarazem twórcą dotychczasowych biosów nie pracuje już w Abicie. dotychczasowe edycje biosów były na tyle dobre, że nie wymagały dalszych poprawek i firma nie przedłużyła mu kontraktu. był jednak na tyle cwany, że jego następcy nie mogą połapać się w dokumentacji technicznej i stąd takie opóźnienia. z tego co przeczytałem, pracuje teraz dla Asusa (dla zainteresowanych nazywa się P. April). 2559626[/snapback] Kiedy to było prawdopodobne ;] Spójrz - nikt nie przeczyta - bo po chinowemu. Ale data uniwersum - i jest to luty. Także jest to prawdopodobne ;] A raczej było :D Ten kawałek wytłuszczony już bym trochę nie tego ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 wszystko śmiga - korzystam od dłuższego czasu A jak wyglada sprawa ze sterami do do x2 pod wista ? Do xpka wgrywało sie jakis dual core optymizer poprawke driver jakies pliki do rejestru co by 2 jajka ok śmigały a pod xpka jest to potrzebne czy nie ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Vista ma wbudowane. Wgrywasz stery do płyty i już. Było o tym w temacie o X2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek23 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 hej. przymierzam sie do abita ale nie wiem ktora wersje kupic czy to Abit KN9-S chipset: nVidia nForce 550 czy moze to Abit KN9 chipset: NF4 Ultra. sorki za glupie pytanie ale doradzcie. pewnie posluzy do malego OC. pozdro.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 do małego każda się nada ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Hej, mam problem z kn9, niedawno mi ją przysłali to sie od razu pobawiłem pamięciami, ale jak wgrałem nowego biosa to gdzies mi się zapodziały funkcje zmiany cl i command rate :/ to jest normalne?? No i zniknęło info na jakich ustawieniach pamiątki aktualnie pracują..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobo90 Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Hej, mam problem z kn9, niedawno mi ją przysłali to sie od razu pobawiłem pamięciami, ale jak wgrałem nowego biosa to gdzies mi się zapodziały funkcje zmiany cl i command rate :/ to jest normalne?? No i zniknęło info na jakich ustawieniach pamiątki aktualnie pracują..... Pewnie wgrales jednak starego biosa :|. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Hej, mam problem z kn9, niedawno mi ją przysłali to sie od razu pobawiłem pamięciami, ale jak wgrałem nowego biosa to gdzies mi się zapodziały funkcje zmiany cl i command rate :/ to jest normalne?? No i zniknęło info na jakich ustawieniach pamiątki aktualnie pracują.....Upewnij się czy masz nowy bios, bo to co piszesz to objawy old biosu ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucash89 Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Siemka Mam swiezo zlozonego kompa na Abicie Kn9 + Athlon 3000+ + A-Data 667 1gb + 7300 galaxy zalman + jeszcze pare dupereli i jest taki problem ze po zlozeniu wszystkiego i wlaczeniu speaker wyje jak syrena policyjna...takie ciagle piszczenie na zmiane w dwoch tonach i niezbyt wiem o co chodzi tym bardziej ze po odlaczeniu wywolujacego furie speakera komp chodzi juz pol dnia i ma sie calkiem niezle ale jednak martwi mnie ten speaker... Macie moze jakies pomysly? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 (edytowane) sprawdź alerty w biosie dotyczące wiatraka i temperaturki, a wszystko będzie jasne :) Edytowane 5 Kwietnia 2007 przez dymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 (edytowane) Jakie jest maxymalne Vcore i vmem na kn9? Czy na moim 3.5k+ na 1.4v-1.45v na badziewnej msi robie 2.63ghz to mam szanse na okolice 3ghz przy WC? Jaka knkretnie ver abita kupic Pozdrawiam Edytowane 6 Kwietnia 2007 przez kamil2201 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Siemka Mam swiezo zlozonego kompa na Abicie Kn9 + Athlon 3000+ + A-Data 667 1gb + 7300 galaxy zalman + jeszcze pare dupereli i jest taki problem ze po zlozeniu wszystkiego i wlaczeniu speaker wyje jak syrena policyjna...takie ciagle piszczenie na zmiane w dwoch tonach i niezbyt wiem o co chodzi tym bardziej ze po odlaczeniu wywolujacego furie speakera komp chodzi juz pol dnia i ma sie calkiem niezle ale jednak martwi mnie ten speaker... Macie moze jakies pomysly? Mam jeden pomysl który jest wrecz genialny. Podłacz cooler cpu do własciwego gniazda od wentylatorów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucash89 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Juz to zrobilem.Dzieki Dymy za szybka odpowiedz:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Dobra, wgrałem nowy bios i funkcje się pojawiły, wziąłem się za oc, jak narazie htt 310 bo na więcej nie miałem czasu, ale płyta i tak jest dużo lepsza niz takie padło jak asrock. Szczególnie podoba mi się automatyczna kontrola obrotów wentyli, to jest to czego mi zawsze brakowało :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 NeoMagNeT powiec mi jakie vcore i jakie jest vdim na kn9? Czy to dobra płyta? ile ma wejść na wentyle? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucas234 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 NeoMagNeT powiec mi jakie vcore i jakie jest vdim na kn9? Czy to dobra płyta? ile ma wejść na wentyle? pozdro @kamil2201 google nie gryzie piaty link od gory i masz dosyc obszerna recke tej plyty ze wszystkimi potrzebnymi ci informacjami http://www.google.pl/search?hl=pl&q=ab...+Google&lr= Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Piękne vcore :P i vdim.. Swietna płyta do oc i co najważniejsze TANIA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Ja już zamówiłem Abita w przyszłym tygodniu koło środy będzie.A chłodziwo do tego kupiłem pentagrama hp100alcu lite w końcu będzie można coś wycisnąć z proca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 (edytowane) Nie wiem czy ktoś juz ten temat poruszył, ale czy wasze kn9 mają z tyłu jakies wyjścia/wejścia za radiatorem?? Bo widziałem ze na fotce w komputroniku są, ale w mojej ich nie ma. Na tej którą testowali w jakims serwisie tez nie było, więc sie zastanawiam, czy wogle w jakies są. Edytowane 7 Kwietnia 2007 przez NeoMagNeT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Nie wiem czy ktoś juz ten temat poruszył, ale czy wasze kn9 mają z tyłu jakies wyjścia/wejścia za radiatorem?? Bo widziałem ze na fotce w komputroniku są, ale w mojej ich nie ma. Na tej którą testowali w jakims serwisie tez nie było, więc sie zastanawiam, czy wogle w jakies są.Pierwsze rewizje miały Optical In/Out. Potem był tylko Out. Jeśli nie masz to dziwna sprawa. Ja na sojej KN9 SLI mam tylko wyjscie, aczkolwiek miejsce na In mam ;] Tylko pewnie po aplikacji sensora coś by się zjarało ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajQ Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 na mojej nic nie ma... widać Abit zmniejsza koszty ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 CZy abit dobrze pracuje z x2 65nm? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajQ Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 wydaje mi się, że mój egzemplarz pokazuje zawyżone temperatury bo cooler zimny a na procku pod obciążeniem niby 80'C :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 CZy abit dobrze pracuje z x2 65nm?Pracuje, ale na dobrą pracę przyjdzie nam poczekać do nowego biosu, teraz temp dziwne są. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 CZy abit dobrze pracuje z x2 65nm?Gościu - nie bądź ignorant bo strone/dwie wcześniej to byyło mówione. O to ile max HTT w biosie ma tn kn9 tez zapytasz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 A nie wiesz o tym że nie każdy ma czas na czytanie całego wątku? Jakbyś był na tyle uprzejmy to byś napisał.. To że abit chodzi z 65nm to wiem ale pytam czy DOBRZE.. Bo jak narazie to tylko temperatury wyhaczylem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...