dymy Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 (edytowane) heh no właśnie ale co? faktycznie przechodzi samo z siebie i trudno określić przyczynę :) Edytowane 8 Maja 2007 przez dymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 Warto sprawdzić czy nie zależy to od ustawień w bios Power Management Setup i jak zachowują się led1 i led2 na płycie. Zwłaszcza ustawienie Restore on AC Power Loss oraz Power On Function. Te ustawienia pokazują że komputer może być w wielu ustawieniach do włączenia nawet po odcięciu zasilania na listwie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 Warto sprawdzić czy nie zależy to od ustawień w bios Power Management Setup i jak zachowują się led1 i led2 na płycie. Zwłaszcza ustawienie Restore on AC Power Loss oraz Power On Function. Te ustawienia pokazują że komputer może być w wielu ustawieniach do włączenia nawet po odcięciu zasilania na listwie. To nie to, już kiedyś to sprawdzałem, ale może niech każdy swoje 3 grosze na ten temat da i znajdziemy na to złoty lek ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz76 Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 A no własnie co do właczania kompa po "nocy" przez około miesiac było spoko nic sie nie działo ale od jakiegos tygodnia moze wiecej też są problemy z uruchomieniem ale jak włacze to nic nie robie poczekam kilkanaście sekund i winda wstaje. Napewno nie jest to wina pamieci, czy zasiłki bo tak jak mówie na początku przez dłuzszy czas wstawał normalnie po wyłaczeniu listwy po prostu moim zdaniem cos jest nie tak z płytą moze ma cos do tego bateria w płycie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ietas>> Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 Panowie ja kombinowalem juz chyba na wszystkie sposoby cos jest walnięte i to wszystko a tak z innej beczki czy da sie ustawic w biosie tak zeby ns włączać kompa przyciskiem z klawiatury albo jakos inaczej a nie przyciskiem w budzie :?: :?: :?: :?: :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajQ Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 mi się nie udało - nie chce mi startować z klawiatury :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 mi się nie udało - nie chce mi startować z klawiatury :( A jest na plycie zworka przelaczajaca +5v na +5vSB ?? Jesli tak to trzeba ja przelozyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajQ Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 (edytowane) ale obciach - o zworkach nie pomyślałem :P patrze teraz w instrukcje i jest zworka włączająca/wyłączająca budzenie z portów PS2. zaraz pod gniazdem PS2 oznaczona jako PS2-PWR1 (domyślnie jest disabled). będę w domu to sprawdzę czy działa. *** EDIT *** po przełożeniu zworki działa :) Edytowane 9 Maja 2007 przez _Dugi_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pr1est Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 witam i ja skusiłem się na zakup KN9. na początku było @#$#%$#^%%^#@@!$%^ JEGO MAĆ!. spotkały mnie chyba wszystkie wyżej wymienione problemy!!! komp zmontowany - twinmos cl5 800, x2 3600 windsor - włączam piszczy ..... grrrr.... drugi raz OK. wchodzę do biosu ustawiam i ustawiam, save&exit iiiiiii wisi, reset biosu i tak z 50x. w końcu zmniejszyłem częstotliwość RAM i ruszył no, winda ładuje sie iiiiiiiiiiiiiiiiii wisi i znowu resest biosu bo komp nie startuje i tak z 50x, w końcu ustawiłem ram jakoś bo już nie pamiętam jak bo było ze 100 różnych wersji i ruszył w końcu ale winda sie ładuje chyba z 15 min, po restarcie komp raz startuje raz nie grrrrrrrrrrrrrrrrrrr %$^%$%# MAĆ. no to znowu do biosu i zmiana napięcie na RAM iiiiiiiiiiiiii po paru restartach chodzi ufffffffff ale poprawinie tylko 1,95V 5-5-5-15 każde inne ustawienie to [gluteus maximus] , restarty zwiechy itp. hmmmmmmm. jeszcze reinstalacja windy bo sie rozleciała po tych restartach i startujemy z OC i tu bardzo miło zaskoczona moja skromna osoba! procek jak narazie 2x2500 , htt 250, vcore 1,37V , pamięci na 1000Mhz śmiga aż miło! :-) płyta super ,jak najbardziej, ale dla lajkoników (większych niż ja ;-) ) i sercowców nie polecam..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruonim Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 na moje oko miales zle docisniete ramy albo grafe ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pr1est Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 w żadnym wypadku! wszystko sprawdzone było na bank, wciśnięte, dociśnięte :-) - 2 dni walczyłem...uuuffff... problemem było pewnikiem odpowiednie ustawienie ram'u.... no i może bios który, zapomniałem dodać upgrade'owałem pod koniec walki............... TYLE ZEPSUTEJ KRWI ALE ILE TERAZ RADOŚCI!!! warto było! hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ietas>> Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 a u mnie na najnowszym biosie 1.2 żl;e pokazuje temperature sempa Hu..... wi co jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezan Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Czy jest różnica w jakie banki wsadzę PDP Patriot Dual LLK 2x 512MB DDR2 EPP 800MHz CL4 / 1000 MHz CL5 a tej płycie? i jakie ustawienia jeżeli chodzi o ns gniazd powinny być? 75/100/125 ?? Oczywiście chodzi o OC tych pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajQ Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 (edytowane) chyba jest. ja mam tylko 1 kość i jak wrzucę do zielonych (ponoć gorszy OC) to mi idą tak jak w sigu a jak do pomarańczowych do na tych samych ustawieniach komp nie wstaje. taka ciekawostka ;) a to może spytam też - dlaczego gdy zmieniam "Trfc1 for DIMM2" na niższe a pamięć siedzi w slocie DIMM3 to mi komp nie startuje? Edytowane 10 Maja 2007 przez _Dugi_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ietas>> Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Widze ze nikt nie chce mi pomoc czy naprawde na nowym biosie nie ma drugiej osoby co jej inne temperatury odczytuje?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Zle to jest jakie? U mnie teoretycznie wszystko w granicach 38stopni w idlu przy pasywnym "skejcie". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwojtowi Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 U mnie ok 40 st idle (temp strasznie skacze) semp 2800@2320MHz@def (1,42V) scythe infinity+ fander na max'a Nawet na x2 3800@2860MHz@1,55V w idle byly nizsze temp :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ietas>> Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Panowie ale ja mam 12 stopni to jakis kosmos jest :blink: :blink: :blink: :blink: :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Panowie ale ja mam 12 stopni to jakis kosmos jest :blink: :blink: :blink: :blink: :blink: To jest optymalna temperatura do schłodzenia piwa. Nic tylko przebudować komputer na barek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 A ja doszedłem do HTT=310 i memki zaczynają wywijać (i tak długo pogoniły jak na memki za 9 dych). Przestawiam dzielnik i spiker się odzywa tak jak w przypadku trfc=105 przy 270HTT + dzielnik 7. Czy dalsze przestawienie coś da? Wogóle za co jest odpowiedzialne to całe trfc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 A ja doszedłem do HTT=310 i memki zaczynają wywijać (i tak długo pogoniły jak na memki za 9 dych). Przestawiam dzielnik i spiker się odzywa tak jak w przypadku trfc=105 przy 270HTT + dzielnik 7. Czy dalsze przestawienie coś da? Wogóle za co jest odpowiedzialne to całe trfc?W wydajności to trfc nie daje nic :(, ale w stabilności sporo, im wyzej tym stabilniej, tak jest i było bynajmniej na mojej mobo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 W wydajności to trfc nie daje nic , ale w stabilności sporo, im wyzej tym stabilniej, tak jest i było bynajmniej na mojej mobo.Czyli jechać do góry?? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ietas>> Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 To jest optymalna temperatura do schłodzenia piwa. Nic tylko przebudować komputer na barek. bardzo śmieszne naprawde co moge miec po[ciach!]e ??? juz sam nie wiem :mur: :mur: :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Kupiłem tą płytę mam zasiłkę Fortron 350 HNL i 2GB pamięci, X2 i karta pod PCI (stara jakiś shit 4megowy). Obudowy niestety nie mam. Podłaczam na ksiazkach wszystko, dioda na płycie się swieci, ale komputer wogole niewstaje? Patrzalem czy przebicia nie ma, odlaczylem dysk, dalej przejechalem srubokretem pwr i nic echo, zimno? Co to moze być, bez grafiki, dyskow - zasilka odpada. Inni ram - probowalem odpada? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 @niko2003 Na ab9 to samo czasem miałem na pająka. Czasem musiałem dłużej przytrzymać śrubokręt, czasem pomagało clear cmos (bo miałem uszkodzoną pamięć i po wyłączeniu już nie chciał nawet zastartować). Próbuj clear cmos, przełóż mem do innego banku, trzymaj dłużej śrubokręt (nawet całą sekundę czy dwie), nawet spróbuj inny śrubokręt. O dziwo po podpięciu do obudowy nie muszę przycisku dłużej przytrzymywać, jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Plyta troche posysa, ze nie mozna z biosu zapodac mniejszego v niz def... chyba, ze o czym nie wiem. :] Sytuacje ratuje cnq. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeyWies Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Plyta troche posysa, ze nie mozna z biosu zapodac mniejszego v niz def... chyba, ze o czym nie wiem. :] Sytuacje ratuje cnq. RightMark CPU Clock Utility i problem załatwiony! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ietas>> Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 a u mnie na najnowszym biosie 1.2 żl;e pokazuje temperature sempa Hu..... wi co jest nie chce zaśmiecać tematu cały czas tym samym pytaniem czy moze ktos pomoc?? tak dla formalnosci moj abit pokazuje 14 stopni :blink: :blink: :blink: :blink: :blink: :huh: :huh: :cry: :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Wgrywales bios jeszcze raz? Zreszta skoro nikt nie odpisal to raczej nie spotkal sie z takim problemem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidzion Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 no i dolaczylem do grona posiadaczy tej mobo....jak narazie testing ale jak najbardziej pozytywne wrazenia...troche szkoda ze max htt to jakies 310MHz...moze nowsze biosy rozwiaza ten problem....puki co biore sie za zwiekszanie zegarow :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...