Skocz do zawartości
Gość

Abit Kn9 Series - Kn9 Kn9s Kn9 Ultra

Rekomendowane odpowiedzi

ile fsb wytrzymują Wam wasze KN9? moja powyżej 310 sie wysypuje oczywiście spod windowsa bo spod biosu to tak ok 299

Windows- 412

Bios- 370

więcej mi sie bawić nie chciało. Wszystko oczywiście na x2 a na jednym jajku będzie więcej... B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam male pytanie, wlasnie stalem sie szczesliwym posiadaczem KN9 i mam pytanie, mianowicie po wylaczeniu komputera przez caly czas jest napiecie na portach usb,? I drugie pytanie, nad zlaczem zailania do plyty swieca sie diodki zielona i czerwona, co ona oznaczaja?

Juz mam odpowiedz na 1 pytanie, wystarczy przestawic zworki na plycie, zeby nie moznabylo uruchamiac komputera przy pomocy usb

Edytowane przez kameshin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam Panie/Panów!

Czy jest na forum jakiż użytkownika tej płyty który ma pamięci firmy KingMax ?

Dzisiaj byłem na "zakupach" i właśnie takie pamięci kupiłem.

Facet u którego już dużo sprzętu kupiłem bardzo je chwalił, niby kingstony, czy goodramy zostają w tyle...

no to wziąłem te pamiątki na próbę, ale czekam jeszcze na płyte KN9 i właśnie chciałbym wiedzieć czy ktoś ma taki zestaw z tymi pamięciami i jak to się sprawuje.

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zalezy na jakich kościach są. Jak na D9 to będzie nie za ciekawie a jak elpidy to się ciesz :P

te 370mhz sprawdzalem dosc czesto i za kazdym razem wstaje. Na codzień mam 8x200 :-P

Edytowane przez teat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Mam mały problem a mianowicie, jak dam fsb powyżej 260 to płyta ani się waży do współpracy (procedura testowa) -->

pamięci - 533 timingi standart

Htt - x3

fsb - 261,262.... zwiecha przy bootowaniu, lecz przy 260 stabilny

bios 26.03.2007

Dlaczego tak słabo, każdy na tej płycie wyciska spokojnie z palcem w .... ;) fsb 300 :unsure:

A drugie pytanie brzmi ( pewnie padło nie raz) czy można jakoś zjechać z voltami na procku bo u mnie najmniejsze napięcie to standart dla x4000 1.3v i niżej nic nie idzie urwać :sad: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wgrales najnowszy bios? Zwiekszyles trfc dla pamieci? Ustawi tam 195 (czy jakos tak) jesli masz 1gb kosci...

Według strony Abita mam najnowszy bios 23.03.07 ( czy czegoś nie wiem ) ?

2x1024 ramu patrz sygnaturka z trfc 195 przetestuje później i powiem czy pomogło.

I jeszcze jedno pytanie kupiłem płyte na allegro niby miała być Ultra a teraz patrze i cpuz pokazuje mi Kn9 Series (NF-CK804) czyli nie Ultra ale za to Everest ( układ płyty gł. nForce 4 Ultra ) więc nie wiem czy mam na nf4 U czy nie :? . I czy wgrywać biosik od Ultra, nic się nie stanie ?.

Edytowane przez Kolos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Według strony Abita mam najnowszy bios ( czy czegoś nie wiem ) ?

2x1024 ramu patrz sygnaturka z trfc 195 przetestuje później i powiem czy pomogło.

No ja tez mam najnowszy, ale może starszy sie lepiej spisuje :lol: no bo mnie dobija te 416@3433 11 2t :mur:

i widzę że kolega niedaleko mieszka :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No więc mam płytkę ABIT KN9 i procka A64 X2 3600+ Brisbane. Procek nie kręcony działa na def taktowaniu i napięciach. Jednak widzę, że KN9 ma walnięty czujnik temperatury. Sprawa przedstawia się następująco:

SPOCZYNEK:

procesor: 45-47*C

rdzeń #1: 17-23*C

rdzeń #2: 17-23*C

STRES:

Dołączona grafika

Nie wiem czy dobrze myślę ale wydaje mi się że jest walnięty czujnik ogólny a czujniki na rdzeniach pokazują w miarę dobrą temperaturę. Co o tym myślicie?

Proszę o odpowiedź, z góry dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No więc mam płytkę ABIT KN9 i procka A64 X2 3600+ Brisbane. Procek nie kręcony działa na def taktowaniu i napięciach. Jednak widzę, że KN9 ma walnięty czujnik temperatury. Sprawa przedstawia się następująco:

SPOCZYNEK:

procesor: 45-47*C

rdzeń #1: 17-23*C

rdzeń #2: 17-23*C

STRES:

Nie wiem czy dobrze myślę ale wydaje mi się że jest walnięty czujnik ogólny a czujniki na rdzeniach pokazują w miarę dobrą temperaturę. Co o tym myślicie?

Proszę o odpowiedź, z góry dzięki.

Mam to samo :) I sugeruje sie tylko rdzeniami... Ale ja mam w idlu przy tych upalach ok 25*c... Przez te temp jak cos wlacze to wiatrak kreci sie na 100% a szkoda...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gdzie znajdę najnowsze sterowniki do kn9 ??

Na stronie producenta?

Wykręciłem wczoraj taki sobie wynik na szybko, dziś i jutro dalsze próby OC więc może uda się go poprawić. Wszystko na KN9, na DFi coś się nie kręci...

Dołączona grafika

Edytowane przez McDracullo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś wstałem specjalnie przede 8 (w niedziele) żeby pokręcić i pamięci się zbuntowały. Nie idzie nic na tym napięciu. Chyba vmoda trzeba będzie zrobić :D

tez mnie to chyba czeka :D a sprobuj dać tak: 533 i jedziesz na 3433 11 2t <_< Edytowane przez teat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi