adamlop Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 Mój egzemplarz nie wspiera :/, ale za bardzo nie widzi mi się wysyłac do agito na gware i czekac bez kompa miesiac czasu albo i dłużej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 To nie jest tak że ta płyta wspiera albo nie - w chipsecie nF4 jest wbudowany kontroler SATAII. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 (edytowane) Witam. Jaki ram z poniżej wymienionych polecicie do kn9, to ma być zeestaw 4 x 1 gb do oc okolice 100 mhz czasy im niżej sie da tym lepiej: http://allegro.pl/item259801073_geil_quad_...hz_cl4_box.html VS. http://allegro.pl/item259789350_kingmax_dd...gaszybkie_.html Niby obie sa na powerchipach ale jak jest naprawdę ?????????????? A zapomniałem o jednym, jak bedzie na kn9 z oc z 4 x 1gb ?, bankowo nie to samo co z 2 x 1gb ?? ale jak na co można liczyć. Edytowane 27 Października 2007 przez VIRU$ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 Geile. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość -TN- Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 Panowie, poratujcie. Dzisiaj rano gram sobie w CSa przez 30 minut, nagle ekran zamarzł. Zrobiłem mu reseta i tylko słyszę dźwięk pipczenia, tak co 2-3 sekundy jedno pipczenie. Próbowałem robić reset CMOSa, ale teraz już nic nie słychać, choć płyta startuje, etc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 INSERT z klawy nie pomaga (klawa nie USB). U mnie działa tylko insert w niektórzych przypadkach (reste CMOS nic nie daje). Wszystko podociskane? ramy itp.? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 Panowie, poratujcie. Dzisiaj rano gram sobie w CSa przez 30 minut, nagle ekran zamarzł. Zrobiłem mu reseta i tylko słyszę dźwięk pipczenia, tak co 2-3 sekundy jedno pipczenie. Próbowałem robić reset CMOSa, ale teraz już nic nie słychać, choć płyta startuje, etc. Przytrzymaj CCMOS dłużej i wyciągnij kość po LEWEJ stronie (czyli tą najbliżej procka). Generalnie próbuj odpalić kompa z jedną pamięcią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość -TN- Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 Chula, przełożyłem pamięci i działa, choć jak zmieniam trfc na 127.5 ns to znowu to samo. Zostawiłem i na razie chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 Zmieniasz z jakiej wartości? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość -TN- Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 75 ns. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 Ja mam 195 bo na 127.5 płycie odbija i nie zawsze bootuje jak w twoim przypadku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 Dokładnie. W kompach które składałem na KN9 195ns było najlepsze i najbardziej OC frendly :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 (edytowane) U mnie to samo z 195, choć niby dla 2x1gb zalecane jest 127,5 to na 195 jest kapke lepij i nie ma problemów z bootowaniem kompa na 127,5 czasem nie wstaje po odłączeniu zasilania a na 195 jest zawsze oki. p.s. http://www.box.net/shared/exme4xatpm co to za bios ? ponoć jakis modowany do kn9 ale na nf570 ?, ktoś , coś, o nim wie ? Edytowane 1 Listopada 2007 przez VIRU$ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobo90 Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 http://www.box.net/shared/exme4xatpm co to za bios ? ponoć jakis modowany do kn9 ale na nf570 ?, ktoś , coś, o nim wie ? Numerek na nf570 moze wskazywac. Szkoda, ze nikt nie bawil sie w modowanie biosow pod AM2, byc moze daloby sie zrobic dzielnik pamieci w takiej postaci - 5, 6, 7, 8, 9 (a nie 400/533/667/800). Wtedy moglbym troszke z htt zejsc :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 Przecież to "fizycznie" niemożliwe - ściągnij sobie dokumentację ze strony AMD dla K8 AM2... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 Ten BIOS można zassać ze strony ABITa. Nic w nim modyfikowanego czy czegokolwiek. Normalny oficjalny BIOS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martinc Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 (edytowane) Na podstawie porównania zestawu AMD do Intela na MSI Neo2 FR mogę stwierdzić, że KN9 jest naprawdę świetną płytą. Lepiej prowadzi moje Kingstony, niż MSI Neo2 FR, dysk pracuje trochę szybciej i bardzo dobrze się na niej podkręca. Szkoda, że AMD ma trochę wolniejsze procki od Intela. Edytowane 4 Listopada 2007 przez martinc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ahead Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Witam ponownie! Moja mobo już wróciła z serwisu i wreszcie zaczęła dawać głos :lol2: Jednak Komputronik nie jest taki zły jak o nim piszą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
net-land Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Mam pytanie, Po ile mozna sprzedac KN9 na allegro?? Mam 11 takich płyt kupionych w lipcu. Uzywane do teraz. Na gwarancji oczywiscie. SPrzedaje bo zwijam interes. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 a na alledrogo w zakonczonych aukcjach poszukać nie łaska? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
net-land Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 hmm nie wiem jak sie szuka aukcji ktore juz sie skonczyły :( Jakies sugestie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 prosić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Nie spać -> wgrywać ;p 1.3 http://www.abit.com.tw/page/en/download/do...PE=Socket%20AM2 zmiany niewielkie ale na brisbim normalne temp, i na moim f3 kapkę mniejsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobo90 Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 (edytowane) Nie spać -> wgrywać ;p 1.3 http://www.abit.com.tw/page/en/download/do...PE=Socket%20AM2 zmiany niewielkie ale na brisbim normalne temp, i na moim f3 kapkę mniejsze Probowales wgrac spod windy z Flash Menu? Edytowane 6 Listopada 2007 przez d0b0c0p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Probowales wgrac spod windy z Flash Menu?Tak wgrałem z poziomu windy, bo mojego pendriva bootowalnego gdzieś zawieruszyłem. A jako że jestem jakoś emocjonalnie związany z dosem haha to wgrywam zawsze z cdrw z bootem windy 98 ale dziś nie było na to czasu. W razie jak padnie zrobi sie hotflasza już tak robiłem na 2 mobo i poszło jak pomaśle :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Nie spać -> wgrywać ;p1.3 http://www.abit.com.tw/page/en/download/do...ket%20AM2zmiany niewielkie ale na brisbim normalne temp, i na moim f3 kapkę mniejszeNo to jeszcze w tym tygodniu update :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 A jako że jestem jakoś emocjonalnie związany z dosem haha to wgrywam zawsze z cdrw z bootem windy 98Też jestem tradycjonalistą i nie korzystam z winflasza, jak wygrzebię kn9 z czeluści piwnicy to mu wgram, chwilowo jestem zdrajcą, patrz sig :ph34r: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Też jestem tradycjonalistą i nie korzystam z winflasza, jak wygrzebię kn9 z czeluści piwnicy to mu wgram, chwilowo jestem zdrajcą, patrz sig :ph34r:Taka ładną mobo masz w piwnicy :( p.s. jak u innych z tym biosem ? ja tam nie widzę jakiś mega zmian ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Bueh, nie chce mi się resetować biosa i wszystkiego potem znów ustawiać :lol2: Mam nadzieję że ten wysiłek się opłaci i dostanę kilka mhz gratis ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Bueh, nie chce mi się resetować biosa i wszystkiego potem znów ustawiać :lol2: Mam nadzieję że ten wysiłek się opłaci i dostanę kilka mhz gratis ;] No właśnie to ustawianie kurka wodna, szkoda, że nie ma profili jak a an8 na 939 to było by cacy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...