wigrus Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 haa a śmieliście się z McDracullo. Ja mam podobnie, też kn9 i 3600+ brisbek. 310x9,5 mam a już 312 to za żadne skarby nie chce, voltaż idzie ładny nawet o 0,1 nic, ściana. Co do pamięci, ustawień to luźne wszystko trfc, dzielnik, ht, cl, cr wszystko jak należy. Zauważcie dziwne trochę, że wszyscy mamy ścianę na kn9, może są jakieś zwichrowane sztukasy co nie chcą przechodzić dalej.(wiem wiem dużo osób idzie więcej niż ja np. na tym mobo, ale to niczego nie zmienia). Więc jaka porada? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 nauczyć się z tym żyć :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 A moja porada jest taka: Sprzedać to i kupić DFI. Wymienić tego wyjca na chipsecie w DFI i kręcić do oporu. Tam procki nagle nie stają. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wigrus Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 Ale dalej wykręcasz się z tematu, nie powiesz nic konstruktywnego, wiesz mi te 3GHz nie potrzebne jest do szczęścia, chcę poprostu sprawdzić jak dobry jest sprzęt do OC i do pochwalenia się...powiedzmy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 A moja porada jest taka: Sprzedać to i kupić DFI. Wymienić tego wyjca na chipsecie w DFI i kręcić do oporu. Tam procki nagle nie stają. ;] Dobrze gada, polać mu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 Bo sie grzeje jak ja pier... Ja jade nonstop 300htt i u mnie chipset jest cieplawy, pewnie to kwestia dobrej wentylacji budy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 Ja jade nonstop 300htt i u mnie chipset jest cieplawy, pewnie to kwestia dobrej wentylacji budy.mam dobrze wentylowana(3*120mm+140mm w zasilaczu) obudowe a mimo wszystko taki objaw jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 (edytowane) Ja jade nonstop 300htt i u mnie chipset jest cieplawy, pewnie to kwestia dobrej wentylacji budy.Ja mam dobrze wentylowana(chyba) i można się oparzyć. Edytowane 9 Czerwca 2007 przez teat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 Yesico Open Air, 120mm z przodu, 120mm z tylu. Moze nie rewelacja, ale jakis tam ruch powietrza jest. Dobra, jaka wersja waszym zdaniem jest lepsza. Ten system, ktory jest fabrycznie, czyli male gowno polaczone rura z tym wiekszym, czy wywalic rure, na mosfetach zostawic ten duzy, a na chipset wstawic Zalmana ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajQ Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 Ten system, ktory jest fabrycznie, czyli male gowno polaczone rura z tym wiekszym, czy wywalic rure, na mosfetach zostawic ten duzy, a na chipset wstawic Zalmana ?mam podobny plan. problem w tym, że wywalenie heatpipe wiąże się z fizyczną ingerencją w układ chłodzenia co niestety spowoduje zapewne problemy z gwarancją :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 Ja bym kupił na nb takie coś klik! a na mostery zrobił bym chłodzenie z jakiegoś box'a i takie mam plany, ale kasy brak :angry: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 Czytalem gdzeis ze tego silent otesa mozna "rozdzielic" tak ze radiatator na mosfetach moze byc osobno. Ile w tym jest prawdy nie wiem :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 No wlasnie gdzies tez widzialem (nie wiem czy przypadkiem, nie w instrukcji od plyty), ze mozna rozdzielic bez problemu te radiatory. Co do gwarancji, to przeciez co za problem pozniej jak cos zalozyc z powrotem wszystko. Tylko nie wiem, czy jest sens sie bawic w to, bo czasu ostatnio nie mam za wiele, wiec chcialem sie dowiedziec, czy ktos juz moze probowal i czy warto bylo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 (edytowane) a na chipset wstawic Zalmana ?Od czasu pojawienia się nF4 wiadomo było że oba zalmany (niebieski i złoty) nie dają rady go schłodzic chyba że założysz dodatkowy wentylator - ale wtedy pożegnaj się z ciszą. Najskuteczniejszym rozwiązaniem jest thermalright HR-05 http://www.allegro.pl/item202584328__therm...na_chipset.html (ewentualnie do SLI) http://www.night-modders.com/index.php?mod...&pageid=460 albo podobne rozwiązanie które polecił teat. Edytowane 9 Czerwca 2007 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 @rafa opcja do SLI za bardzo nie będzie pasować. Skoro pisze w instrukcji że można rozdzielić to nie powinno być problemów z gwarancją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 Ja nie widze tego w instrukcji :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 Cala instrukcje przekartkowalem i niczego nie znalazlem :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 Bardzo możliwe, gdyż opierałem się na tym co napisał @DziubekR1, zaraz sprawdzę u siebie tylko dziewczynę odgonie :lol: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 (edytowane) Jezu, napisalem przeciez, ze nie pamietam gdzie, ale nie jestem pewien, czy nie w instrukcji. Czytanie ze zrozumieniem sie klania. Co do propozycji chlodzenia za 80-90zl na plyte za 230zl, to ja podziekuje. Na DFI LP UT dalem przypilowanego Zalmana, na niego wial Arctic 80mm i cisza idealna, a temp. 35-37C. Ludzie takich nie mieli na tych cudakach za 80-90zl. Widze, ze sie tu raczej nie dowiem, poki sam nie sprobuje, bo tu sami experci, co szastaja kasa na radiatory o wartosci sporo ponad 1/3 wartosc plyty. Edytowane 9 Czerwca 2007 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 Jeśli chodzi o mnie to chłodzenie na płytę główną sam "robiłem" z box'ów. A tutaj trzeba by trochę pokombinować przy tym chłodzeniu NF4, gdyż leży w samym centrum :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ietas>> Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 (edytowane) siema jakie macie stery do ABiCIKA?? Z forum: http://telewizor.eu/forum/viewforum.php?f=9 Edytowane 14 Października 2014 przez mietas>> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 Te z płyteczki!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ietas>> Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 Te z płyteczki!! aha bo ja mam jakies ze stronki najn owsze go nforce wiec se zainstaluje te z plytki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 Skoro masz najnowsze ze stronki to po kiego ci instalowac te z płyteczki? :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 Bo z PŁYTECZKi są lepsiejsze ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudesmen Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 (edytowane) z rozdzeleniem nie ma problemu, podważyłem heatpipe w radziatorze na mosfetach i się odkleił - jak by wysyłac na serwis to nawet butaprenem mozna skleić żeby tylko trzymał a na chipset założyłem np40cu i grzeje się bardziej niż oryginalny radiator - bez żadnego nawiewu można sie popażyć po dłuższej chwili przy okazji everest pokazuje temp. pwm/aux zależnie od wersji, czego to jest temp? Edytowane 10 Czerwca 2007 przez Rudesmen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 z rozdzeleniem nie ma problemu, podważyłem heatpipe w radziatorze na mosfetach i się odkleił - jak by wysyłac na serwis to nawet butaprenem mozna skleić żeby tylko trzymał a na chipset założyłem np40cu i grzeje się bardziej niż oryginalny radiator - bez żadnego nawiewu można sie popażyć po dłuższej chwili przy okazji everest pokazuje temp. pwm/aux zależnie od wersji, czego to jest temp? MOSFETów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 I nie przeklamuje tych mosfetow ? Bo u mnie 78C po dluzszym graniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 Jakie jest max htt na tej ABIT KN9 SLI, nForce 570 SL? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 Raczej nikt tu ci nie odpowie bo wszyscy mają zwykłe KN9 na NF4 Ultra. Ale myślę że będzie podobne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...