dacjano Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 mam problem wczoraj złozyłem sprzet (patrz sig.) i system jest niestabilny nic nie jest krecone podniosłem napiecie na ramie z 1,8 do 2,0v bo ponoc na takim napieciu pracuja domyslnie Ocz co moze byc powodem niestabilnosci???? boze cos z timingami nie tak?? albo cos? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 słaby zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 Co rozumiesz pod pojeciem niestabilny ? Freezy, resety ? Stawiam na zasilacz ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dacjano Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 (edytowane) resetuje sie :mur: choc teraz ustawilem w biosie tref na dimm 1 127,5 (było 105) i dimm2 127,5ns (było75) i wydaje sie mi ze jest dobrze teraz. luknijcie na napiecia cos nie za specjalne sa ale niewiem czy warto sie tym sugerowac bo czujniki ta plyta za dokladnych niema klik Edytowane 14 Czerwca 2007 przez dacjano Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 No to wczas... Przed napisaniem durnego posta mogles ustawic 127,5 na oba sloty... FaQ by mógl ktos zrobic :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 No to wczas... Przed napisaniem durnego posta mogles ustawic 127,5 na oba sloty... FaQ by mógl ktos zrobic :lol: wrzuciłem małe w temacie o Bri - można podlinkować :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 Widzialem :) Napewno przyda sie poczatkujacym a sam temat nie bedzie zawalany niepotrzebnymi pytaniami.. O ile komus zachce zajrzec sie na pierwsza strone... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Ogólnie ten abit jest fajny, szkoda, że kolor nie jest krwisto czerwonyTrzabyło brac AN9 Fatal1ty :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sorax Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Od czego komputer po włączeniu może "wyć" bez przerwy? Chodzi mi o pierwsze uruchomienie na kn9, dopiero co komp złożony i wyje z głośnika systemowego. Co prawda nie podłączyłem jeszcze CD, klawiatury i myszy, ale czy to ma jakiś wpływ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Moze od nieprzeczytania instrukcji? Zle podlaczony cooler cpu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sorax Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Kurcze, przeglądałem instrukcję ale nie wiząłem nawet pod uwagę tego fan'a - dzięki serdecznie za pomoc! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Mod płyty zakończony ;] Zdjęcia z opisem pewnie jutro z samiusieńkiego rana :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidzion Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 jaki mod?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Mod płyty zakończony ;] Zdjęcia z opisem pewnie jutro z samiusieńkiego rana :)Daj fotki i dokladny opis ;] Tez sie do tego moda juz szykuje :P jaki mod?? Vdimm mod :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Vdimm - jest prosty jak sikanie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 ~2.35v realne to za mało? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Do 1000mhz 2,35 moim gejom nie wystarcza :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Aha, ale tam jest jeszcze jakaś dodatkowa opcja +2% czy coś takiego- to coś daje więcej v. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 tez nie styka ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Aha, ale tam jest jeszcze jakaś dodatkowa opcja +2% czy coś takiego- to coś daje więcej v.Tak, ale wystarczy głębiej spojrzeć w pdfa od kontrolera, zeby stwierdzić, że ten potrafi dać VDDRef tylko 1,5% większe :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 co z tym modem :P no i ile jest realnie na ram po tym modzie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 Już go pisze x] A realnie jest od 1.8 do +5V, bo pamięci są zasilane z +5tki ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 Już go pisze x] A realnie jest od 1.8 do +5V, bo pamięci są zasilane z +5tki ;] Hmmmm, 5V po co komu tyle :P haha przy 5 v na ram to jazda hardcorowa by była ;] ale zobaczymy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 @Daron przyjedz do mnie i strzel mi tego moda :D Bo troche sie boje ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 (edytowane) @Daron przyjedz do mnie i strzel mi tego moda :D Bo troche sie boje ;P Nie ma sprawy, chociaż nie jeżdze do Huty x] BTW Panowie: ABIT KN9 Series vDimm mod Starałem się jak mogłem. Edytowane 16 Czerwca 2007 przez DaRoN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Nie ma sprawy, chociaż nie jeżdze do Huty x] BTW Panowie: ABIT KN9 Series vDimm mod Starałem się jak mogłem. Niech bóg ci to wynagrodzi :wink: przyda się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder86 Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Witam. Parę dni temu kupiłem płytę abit kn9 i procek. Moje łącze to 1500/512kbit Problem polega na tym że po zmianie transfery przy ściąganiu czegokolwiek z torrenta np. Linuxa gdzie transfery były zawsze na poziomie 180kb/s a teraz są w granicach 20-50kb/s czasami podciągnie do 100 ale po chwili spada. Korzystam z utorrenta 1.6.1, konfiguracja jest dokładnie taka sama jak wcześniej. Na pewno nie jest to wina Internetu bo podłączyłem drugi komputer i transfery są ok. Przeinstalowałem system ale nic to nie dało, włożyłem nową kartę sieciową i dalej bez efektu. Firewall i anty wirus są wyłączone. Proszę o jakieś porady bo już naprawdę nie mam pomysłu co z tym zrobić. Z płyty ogólnie jestem bardzo zadowolony gdyby nie to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeyWies Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 A co ma do tego ta płyta ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder86 Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Takie coś zaczęło się dziać właśnie po wymianie na tą płytę. Nie wiem co innego mogło by to powodować. Napisałem też że podłączyłem drugi komputer pod to samo łącze i transfery są dobre :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Eeee coś to naciągane ;) co ma sprzęt do transferów. Konfiguracja programu do ściagania się pewnie różni albo serwery udostępniające raz mają większe obciążenie a raz mniejsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...