BiL63JTZ Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Witam Czy ktoś mógłby wyjaśnić jakie ustawienia wpływają najbardziej na podkręcalność pamięci w Abicie Kn9? Pytam, ponieważ w zaawansowanych ustawieniach zwyczajnie się gubię :D (pomijam już napięcia w SoftMenu, które też zbyt wiele mi nie mówią). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pysiul86 Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 sluchajcie a powiedzie mi jak kupie karte grafivczna pci-e plus dolozze do tego pci sond blastera oraz jeszcze karte TV to zmiensze na tego abita ?? ?? ?? ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeyWies Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 sluchajcie a powiedzie mi jak kupie karte grafivczna pci-e plus dolozze do tego pci sond blastera oraz jeszcze karte TV to zmiensze na tego abita ?? ?? ?? ??A dlaczego ma sie nie zmiescic ??? patrz sygnaturka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pysiul86 Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 jeszcze chcialem sie was zapytac czy do tego abita kn9 bedzie pasowało takie cos czy nie bardzo ?? http://allegro.pl/item208271860_front_pane...t_glownych.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meesha Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 Na KN9 podłączysz wsio oprócz wejścia video i firewire. Ale i tak największy problem to zamocowanie tego ustrojstwa w obudowie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pysiul86 Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 własnie chyba bede musiał zakupic troszke lepszy ten panel bo ten w bude ciazko bedzie zamontowac , nie wiecie gdzie mozna cos takeigo tanieo w miare zlapac sobie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 hmmm ostatnio zauwazylem problem z kn9. rano nie chce sie nigdy uruchomic za 1 razem, tzn wlaczaja sie wiatraki itd, jest dioda ze jest zasilanie ale dalej nic sie nie dzieje. Dopiero wylaczenie zasilania w zasilaczu i ponowne wlaczenie(plus nacisniecie przycisku power w obudowie) powoduje prawidlowy start komputera. Z czego moze wynikac ten problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiL63JTZ Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 Rozwiązania problemu nie znam, ale u mnie za to po zamknięciu obudowy wszystko zamarza na ekranie startowym Abita :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 hmmm ostatnio zauwazylem problem z kn9. rano nie chce sie nigdy uruchomic za 1 razem, tzn wlaczaja sie wiatraki itd, jest dioda ze jest zasilanie ale dalej nic sie nie dzieje. Dopiero wylaczenie zasilania w zasilaczu i ponowne wlaczenie(plus nacisniecie przycisku power w obudowie) powoduje prawidlowy start komputera. Z czego moze wynikac ten problem?Spróbuj przeflashować bios pełną opcją czyli z BootBlockiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 Witam Czy ktoś mógłby wyjaśnić jakie ustawienia wpływają najbardziej na podkręcalność pamięci w Abicie Kn9? Pytam, ponieważ w zaawansowanych ustawieniach zwyczajnie się gubię :D (pomijam już napięcia w SoftMenu, które też zbyt wiele mi nie mówią). Wystarczy przeczytac ten temat od początku do końca i wszystko stanie się jasne :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 temat z problemem startu kompa na kn9 wraca :P a rozwiązania jako tako brak ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek001 Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 Jak sądzicie czy pamięci Kingston 2x1gb 667MHz cl5 nie ograniczą OC Brisbane?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpara25 Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 Jak sądzicie czy pamięci Kingston 2x1gb 667MHz cl5 nie ograniczą OC Brisbane?? NIE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 U mnie Abicik smiga jak zloto (odpukac), zadnych problemow ze startem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 A ja własnie złożyłem drugiego kompa na KN9 tym razem na Corsair'ach i oczywiście wszystko ładnie śmiga. Do tego 3600+ Brisbane @2.92 i całkiem niezły sprzęt za nieduże pieniążki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 witam, wejdzie to coś: http://www.komputronik.pl/Wentylatory_/_mo...pelny,id,42411/ na kn9 ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 hmm a ten start to niespowodowany pamiatkami albo zasilaczem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 hmm a ten start to niespowodowany pamiatkami albo zasilaczem?zasilaczem raczej nie, na poprzednim sprzecie nie bylo takich jazd. Sprobowalem drugich pamieci(Team Group) i tez jest dokladnie tak samo jak na moich Geilach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 zasilaczem raczej nie, na poprzednim sprzecie nie bylo takich jazd. Sprobowalem drugich pamieci(Team Group) i tez jest dokladnie tak samo jak na moich Geilach zgadza się u mnie na g.skill, team, crucial to samo i na chftec, mode com, i topower wiec odpada zasilka i memki ;] ponawiam pytanko czy ten colerek z mojego posta wejdzie na kn9 nf4 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeyWies Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 Obawiam sie ze nie bardzo. scythe zajmuje jeden zlot pamieci a jest mniejszy...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 Scythe Mine rev2 wchodzi bez najmniejszych problemów nie zajmując żadnych slotów pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 (edytowane) Obawiam sie ze nie bardzo. scythe zajmuje jeden zlot pamieci a jest mniejszy......ram i tak mam w slotach 3 i 4 ale moze wejdzie nad ram to chłodziwko ;-] Edytowane 2 Lipca 2007 przez VIRU$ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huchacz Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 odnośnie chłodzenia to Scythe Ninja rev. B nie wchodzi (zasłania pierwszy slot ramu), natomiast idealnie pasuje Scythe Ninja rev. A - tyle, że trzeba do niej dokupić mocowanie od Thermalright XP-120 pod AM2 za 15zł (wychodzi taniej i lepiej się 3ma) a odnośnie startu - moja KN9 też tak robi, tyle że ja jestem cierpliwy i po kilku minutach czarnego ekranu ona się włącza :) - to na 100% wina płyty - żadna inna tego nie robiła, a mam też DFI Infinity M2 z identycznym Brisbane i tymi samymi Geilami i wstaje od razu mimo sporo słabszej zasiłki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quintrix Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Właśnie się dowiedziałem od sprzedawcy w sklepie komputronik, że zaprzestali produkować płyty Abit KN9, niedługo ma się pojawić zastępca :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 (edytowane) :? Ciekawe co bedzie nastepca.... Na DFI Infinity bym sie nie obrazil aczkolwiek molgliby z cena zjechac do poziomu Kn9. Czyzby powtorzyla sie historia z Asrockiem DualSata2 ? :lol: Po zakonczeniu produkcji tej płyty był duży popyt na nią a ludzie byli w stanie za nia wiele dac ;) Edytowane 3 Lipca 2007 przez Wodnik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 No to teraz wiem dlaczego zniknęły z oferty sklepu gdzie sie zaopatrywałem. Oby wyszło coś jak najszybciej. I ciekawe na jakim chipsecie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 (edytowane) Kupować w tej chwilli? Boje sie ze nowa bedzie słabsza :-/ A pewnie jak wyjdzie to juz KN9 Ultra NF4 zniknie, obecnie jakies resztki są. Edit: Swoją drogą wycofać produkt, który szedł jak swieze bułeczki... Edytowane 3 Lipca 2007 przez Nicolass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeyWies Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Widocznie tylko my sie poznalismy na kn9 ze zaprzestali jej produkowac. Co do nastepcy jest cała seria na nforce 5 i watpie zeby cos nowego wyszło pod AM2 od strony abita. Bo po co Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobo90 Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Ufff... Na szczescie ja kupilem w czwartek w Apollo. Odziwo miala wgrany najnowszy BIOS :). A nastepca to pewnie jest AN52 :|. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quintrix Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Dziwne :huh: Zadzwoniłem do sklepu esc.pl i spytałem się czy mają na stanie KN9, powiedzieli że tak, wspomniałem o tym czy to prawda że zaprzestali produkcję? A facet odpowiedział że jest cały czas w sprzedaży :mur: To ja już nie wiem kto tu kręci :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...