VIRU$ Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Fanboys? :P rozumiem, że nf7, kn9 ale jakie jeszcze? O_onf7, nf7-s rev.2, av8, an8, an8ultra, dobra szkoda zasypywać topic historią aita :P, jestem fanem i tyle i dobrze mi z tym. Wracajac do tematu jak ustawiacie pozostale timingi w biosie i jaki maja one wpływ na oc ramu ?? bo ja tylko te podtswowe 4-4-4-10-21 2t ustawiam i passs. I ile wam udało sie dojechać z CR 1T dla memek na tym kn9 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 (edytowane) U mnie na standardowych taktach wywalają przy 1T :lol: Edytowane 3 Września 2007 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Wracajac do tematu jak ustawiacie pozostale timingi w biosie i jaki maja one wpływ na oc ramu ?? bo ja tylko te podtswowe 4-4-4-10-21 2t ustawiam i passs. I ile wam udało sie dojechać z CR 1T dla memek na tym kn9 ?No ja mam problem z osiągnięciem 1000MHz na OCZ Platinum Alpha z czwórkami... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Command Rate nie zależy od płyty głównej to 1. Moje D9GMH w połączeniu z X2 3800+ Windsor dojechały do 440MHz bodajże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 No ja mam problem z osiągnięciem 1000MHz na OCZ Platinum Alpha z czwórkami... A zobacz 4-5-4 u mnie na okolice 1000 mhz i 4 4 4 sypało się :(, ale jak dałem na 4 5 4 poszło luzik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Ale te memki mają chodzić na 4 4 4. Producent gwarantuje tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Ale te memki mają chodzić na 4 4 4. Producent gwarantuje tyle. Jaki z tego morał ? -> ja miełem ddr 1 pdp patriota 600 mhz i maks na an8ultra szły 560 mhz i ani grama więcej, więc co mobo, procek? Moje memki na kn9 fikały na 800 mhz na 4-4-3-9-21 cr 2t a na dfi na 4-4-3-9--21 cr1t !! więc może mobo ma tak samo troszke znaczenie ? ale chyba najwięcej procek i jego możliwości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Ten sam cep na DFI i memki fikały wyżej (tylko, że mobo zaczęła focha strzelać i max OC 2.6GHz :D). Ale to po zabawie z kilkoma timingami.. na KN9 nie ma takiej możliwości :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
net-land Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 Miał ktos kiedys taki problem?? Moze go krotko streszcze. Prowadze kafejke int i mam u siebie 11x abit kn9. I mam problem z dzwiekiem. Na jednym obudowach dzwiek dziala na przednim panelu ale z obudowa i box orion nie! Tzn dziala prawa słuchawka a lewa prawie wogole. Nie jest to kwestia zepsutej obudowy bo np w polaczeniu z plyta DFi a taka tez mam wszystko dziala ok. Problem jest tylko w polaczeniu kn9 z tym wlasnie iboxem. Obudowy z innymi plytami dzialaja dobrze. Ktos ma jakis pomysł jak rozwiazac ten problem?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 W płytach są stosowane dwa rodzaje połączeń HD Audio i AC97 które nieznacznie różnią się wyprowadzeniami. W większości odudów są złącza pod oba typy i należy odpowiednio dobierać żeby uzyskać prawidłowy dźwięk. Prawdopodobnie ta obudowa albo nie ma odpowiedniej wtyczki albo jest podłączona ta niewłaściwa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 mam u siebie 11x abit kn9.ja sie nie dziwię, jak kupi taki jeden tyle sztuk to brakuje na rynku dla zwykłych użytkowników :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
net-land Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 W płytach są stosowane dwa rodzaje połączeń HD Audio i AC97 które nieznacznie różnią się wyprowadzeniami. W większości odudów są złącza pod oba typy i należy odpowiednio dobierać żeby uzyskać prawidłowy dźwięk. Prawdopodobnie ta obudowa albo nie ma odpowiedniej wtyczki albo jest podłączona ta niewłaściwa. A skad mam wiedziec jakie jest u mnie? a moze sa dwa? Prosze o jakies wskazówki bo juz mnie trafia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ahead Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 A skad mam wiedziec jakie jest u mnie? a moze sa dwa? Prosze o jakies wskazówki bo juz mnie trafia. A ja pierwsze słyszę o różnych wyprowadzeniach dla HD i dla zwykłych. W manualu do KN9 jest jak byk opisane co i jak ma być podłączone, z tym, że może faktycznie w obudówkach j/w są inaczej piny do FP rozłożone. Powinno być tak: Z tego co pamiętam to 4 nie podłącza się wcale (bo i nie ma co najczęściej). Miernik i do boju :wink: Trochę zabawy ale przynajmniej będziesz wiedział na czym stoisz. Być może, że będzie potrzebna jakaś przeróbka w kabelkach od FP obudowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 A skad mam wiedziec jakie jest u mnie? a moze sa dwa? Prosze o jakies wskazówki bo juz mnie trafia.We wszystkich obudowach jakie przerabiałem, na wtyczkach były naklejki z napisami "HD Audio" lub "AC97". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barder90 Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 (edytowane) Małe pytanko....wyjąłem wszystkie części z obudowy bo jutro ją sprzedam i płytę (KN9) położyłem na pudełku od Abita B) Nic się nie przegrzeje ani nie nadtopi pudełka? :rolleyes: EDIT: Dobra już wiem, nic się nie stanie póki nie ma kontaktu z metalami :) Edytowane 5 Września 2007 przez barder90 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 Małe pytanko....wyjąłem wszystkie części z obudowy bo jutro ją sprzedam i płytę (KN9) położyłem na pudełku od Abita B) Nic się nie przegrzeje ani nie nadtopi pudełka? :rolleyes: EDIT: Dobra już wiem, nic się nie stanie póki nie ma kontaktu z metalami :) ja zawsze po demontażu wrzucam mobacza do wiadra z zimną wodą, wtedy praktycznie eliminuje sie ryzyko przegrzania i nadtopienia prawie do zera, pewność daje jednak dopiero zamrożenie tego wiadra w zamrażarce B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 ja zawsze po demontażu wrzucam mobacza do wiadra z zimną wodą, wtedy praktycznie eliminuje sie ryzyko przegrzania i nadtopienia prawie do zera, pewność daje jednak dopiero zamrożenie tego wiadra w zamrażarce B-)Powiedz, że żartujesz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 Jestem pewien że nie żartuje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 @svende jak Cie prosze.. potem będą skargi początkujących użytkowników, że komputer wybuchł :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 (edytowane) delete Edytowane 26 Lipca 2012 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawloHT Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 Bios 1.2 wgrany? Spotkal sie juz ktos z beta 1.3? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 (edytowane) delete Edytowane 26 Lipca 2012 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 No wygląda na to że jest albo za dużo albo za mało pasty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ahead Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 WOW na linii +12v masz niecałe 7v ??? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 WOW na linii +12v masz niecałe 7v ??? :blink:Gdybyś wiedział, że napięć nie mierzymy z biosu i programami to byś sie tak nie dziwił. NAPIĘCIA MIERZY SIĘ MIERNIKIEM!!! - nie drażnij ludzi z działu zasilaczy :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 Spotkal sie juz ktos z beta 1.3?Ta.. ale tylko na te odmiany na nForce 5xx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 (edytowane) delete Edytowane 26 Lipca 2012 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 (edytowane) A przeczytałeś faq o brisbane? Pewnie nie, bo byś wiedział że te procki mają walnięte czujniki.... Edytowane 8 Września 2007 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quintrix Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 Witam Mam KN9 i nie jestem pewien jakie stery sciągnąć ze strony nvidii :? Nie ma tam konkretnie nForce4 Ultra tylko: nForce4 intel 16x nForce4 SLI XE/Ultra intel nForce4/ nForce 500 series AMD nForce4 SLI intel Które mam pobrać do swojej płyty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...