Skocz do zawartości
Gość

Abit Kn9 Series - Kn9 Kn9s Kn9 Ultra

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jaki ram z poniżej wymienionych polecicie do kn9, to ma być zeestaw 4 x 1 gb do oc okolice 100 mhz czasy im niżej sie da tym lepiej:

http://allegro.pl/item259801073_geil_quad_...hz_cl4_box.html

VS.

http://allegro.pl/item259789350_kingmax_dd...gaszybkie_.html

Niby obie sa na powerchipach ale jak jest naprawdę ??????????????

A zapomniałem o jednym, jak bedzie na kn9 z oc z 4 x 1gb ?, bankowo nie to samo co z 2 x 1gb ?? ale jak na co można liczyć.

Edytowane przez VIRU$

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, poratujcie.

Dzisiaj rano gram sobie w CSa przez 30 minut, nagle ekran zamarzł.

Zrobiłem mu reseta i tylko słyszę dźwięk pipczenia, tak co 2-3 sekundy jedno pipczenie.

Próbowałem robić reset CMOSa, ale teraz już nic nie słychać, choć płyta startuje, etc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, poratujcie.

Dzisiaj rano gram sobie w CSa przez 30 minut, nagle ekran zamarzł.

Zrobiłem mu reseta i tylko słyszę dźwięk pipczenia, tak co 2-3 sekundy jedno pipczenie.

Próbowałem robić reset CMOSa, ale teraz już nic nie słychać, choć płyta startuje, etc.

Przytrzymaj CCMOS dłużej i wyciągnij kość po LEWEJ stronie (czyli tą najbliżej procka).

Generalnie próbuj odpalić kompa z jedną pamięcią.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie to samo z 195, choć niby dla 2x1gb zalecane jest 127,5 to na 195 jest kapke lepij i nie ma problemów z bootowaniem kompa na 127,5 czasem nie wstaje po odłączeniu zasilania a na 195 jest zawsze oki.

p.s.

http://www.box.net/shared/exme4xatpm

co to za bios ? ponoć jakis modowany do kn9 ale na nf570 ?, ktoś , coś, o nim wie ?

Edytowane przez VIRU$

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.box.net/shared/exme4xatpm

co to za bios ? ponoć jakis modowany do kn9 ale na nf570 ?, ktoś , coś, o nim wie ?

Numerek na nf570 moze wskazywac.

Szkoda, ze nikt nie bawil sie w modowanie biosow pod AM2, byc moze daloby sie zrobic dzielnik pamieci w takiej postaci - 5, 6, 7, 8, 9 (a nie 400/533/667/800). Wtedy moglbym troszke z htt zejsc :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na podstawie porównania zestawu AMD do Intela na MSI Neo2 FR mogę stwierdzić, że KN9 jest naprawdę świetną płytą. Lepiej prowadzi moje Kingstony, niż MSI Neo2 FR, dysk pracuje trochę szybciej i bardzo dobrze się na niej podkręca. Szkoda, że AMD ma trochę wolniejsze procki od Intela.

Edytowane przez martinc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Probowales wgrac spod windy z Flash Menu?

Tak wgrałem z poziomu windy, bo mojego pendriva bootowalnego gdzieś zawieruszyłem. A jako że jestem jakoś emocjonalnie związany z dosem haha to wgrywam zawsze z cdrw z bootem windy 98 ale dziś nie było na to czasu. W razie jak padnie zrobi sie hotflasza już tak robiłem na 2 mobo i poszło jak pomaśle :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jako że jestem jakoś emocjonalnie związany z dosem haha to wgrywam zawsze z cdrw z bootem windy 98

Też jestem tradycjonalistą i nie korzystam z winflasza, jak wygrzebię kn9 z czeluści piwnicy to mu wgram, chwilowo jestem zdrajcą, patrz sig :ph34r:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też jestem tradycjonalistą i nie korzystam z winflasza, jak wygrzebię kn9 z czeluści piwnicy to mu wgram, chwilowo jestem zdrajcą, patrz sig :ph34r:

Taka ładną mobo masz w piwnicy :(

p.s.

jak u innych z tym biosem ? ja tam nie widzę jakiś mega zmian ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bueh, nie chce mi się resetować biosa i wszystkiego potem znów ustawiać :lol2:

Mam nadzieję że ten wysiłek się opłaci i dostanę kilka mhz gratis ;]

No właśnie to ustawianie kurka wodna, szkoda, że nie ma profili jak a an8 na 939 to było by cacy ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi