cripple Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Witam, Otóż mam router DI-624 + i dzielę łącze które dostaję od mojego providera, problem polega na tym, że teraz jak dzielę łączę dla siebie i siostry to lan mam tylko między tymi 2 komputerami, istnieje jeszcze LAN w całej sieci osiedlowej, do którego mam problemy z dostępem, tzn. na serwer ftp qmpla wchodzę bez problemu jak podam jego IP czyli 192.168.1.xxx, ale on nigdy nie widzi mojego serwera, a gry chcemy pograć np. w Heroes of might and magic 5 to już ani ja jego gry nie widzę ani on mojej. Może mi ktoś powiedzieć jak ustawić aby móc pograć po LANie osiedlowym ?? Próbowałem demilitizary zone, ale to nic mi nie dało - może źle próbowałem. Mam nadzieję, że ktoś mi rozjaśni jak to ustawić. Z góry dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreamservice Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 zeby kolega widzial Twoj serwer ftp musisz na routerze przekierowac port do swojego komputera, z gra jest podobnie ustawiajac polaczenie lan gra szuka tych komputerow ktore sa w Twojej mini sieci, musisz wyjsc z polaczeniem poza router(NAT) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cripple Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Dzięki FTP już działa, ale heroes dalej nie działa, ani on mnie ani ja jego nie widzę w sieci a przekierowuje porty 8888, 8889. Zna ktoś może stronę gdzie można sprawdzić czy aby napewno tych portów używa gra ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hipoll Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 http://www.gram.pl/pomoc_problem.asp?g=325&p=727 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...