a1t2 Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Proszę o radę. Czy jest możliwe aby odratować kartę ze złym biosem wgranym na której jest ciemność podłączając ją do drógiego PCI-E na płycie i wgrać jakoś dobry bios?? Bo na tej karcie jakoś komp sie niechce obudzić :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_cin Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 a nie masz starego s3 trio na zwykly pci albo innego "parchacza" chyba bedzie latwiej niz 2x pci-e .. hm ale moze sie myle ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a1t2 Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 mi chodzi oto aby odratować kartę wgrywając na nią nowy bios. I mam pytanie czy da się to jakoś zrobić podpinając kartę pod drugie gniazdo PCI-E, a na pierwszym żeby byłą jakaś sprawna karta. Bo na moim 6600 po zmianie biosu no kompie odrazu po włączeniu jest ciemność Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_cin Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 wiec pisze ci ze afaik nie musisz uzywac do tego dwoch kart pci-e tylko swoja "martwa" pci-e i jakas na pci .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreamservice Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 sprobowac mozesz,powinno sie udac, zepsuc juz raczej nic nie zepsujesz chyba, ze podczas flashowania podasz zly numer adaptera (karta na pierwszym zalaczu winna miec nr 0) ale flashrom powinien wykryc niezgodnosc sprzetu i rodzaj pamieci eprom. powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a1t2 Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 wiec pisze ci ze afaik nie musisz uzywac do tego dwoch kart pci-e tylko swoja "martwa" pci-e i jakas na pci .... W sumie racja. Jutro poszukam jakiegoś "parchacza" :) Może sie uda coś zadziałać. Dzięki za radę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a1t2 Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 :D Udało się :D Dzięki za pomoc, podłączyłem drugą kartę na pci i wgrałem nowy bios Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Jak ma sie plytke z SLI idzie bez problemu ,najpierw wykrywa pierwsza a pozniej druga.Sam tak robilem na swoich grafach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...