slavok Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 trzymacie ten ochłap GPW czy sprzedajecie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2010 ja kazałem potrzymać tydzień. Ciekaw jestem jak to będzie. Jeżeli spadnie poniżej 52 sprzedaje od razu. Moim zdaniem pewnie będzie się utrzymywać na stałym poziomie do 55. Wątpię aby 60 przekroczyło w tym roku (są na prawdę sprzeczne zdania na ten temat). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darks Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2010 Debiut GPW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 19 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2010 Co myślicie o ofercie ING dla studentów Młody Lew? Ile tam trzeba mieć najmniej kasy? Chciałbym zacząć coś inwestować, ale najpierw bardziej w celach edukacyjnych [; No i co polecacie do poczytania dla początkującego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2010 Co myslicie nt. akcji gpw? Jak prognozujecie? dalszy spadek czy wzrost np z poczatkiem roku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2010 Długi okres raczej OK, ale wielkiego zarobku w 2-3 miesiące to ciężko powiedzieć. Teraz wszystko poszło w dół, w sumie można kupić po te 50 z kawałkiem. Wczoraj natomiast czytałem, że jak OFE dostaną obligację to mogą drastycznie spaść obroty na gpw, a co za tym idzie zyski i ewentualna dywidenda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2010 Co myslicie nt. akcji gpw? Jak prognozujecie? dalszy spadek czy wzrost np z poczatkiem roku? Mysle ze zanim zaczna rosnac jeszcze zejda w okolice debiutu. Osobiscie inwestuje w Tauron i Optimusa - Tauron bo licze na zwyzke przy wejsciu do Wig 20 (no i generalnie wszystkie wskazniki ma lepsze niz PGE/Enea) i w Optimusa pod katem przejecia CDP i Wiedzmina 2. Dla leszczy jak my chyba nie ma sie co pchac w inne ktorych tak dobrze nie znamy. Swoja droga jakie placicie prowizje na rachunkach maklerskich ? W mbanku (czyli BRE) 0,39% od tranzakcji z minimalna prowizja 3 pln i 0 za prowadzenie rachunku Jest cos tanszego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tedii182 Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2010 Ranking kont maklerskich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 24 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2010 Pytanie. W tym roku robilem operacje tylko na dwoch spolkach. Mam na jadnej stratę w wysokości X pln. Na drugiej spółce mam duzo wyższy zysk. Wyjdzie mi podatek znacznie wyzszy od kwoty straty. Odpisuje od podatku, ktory mi wyjdzie kwotę X? Czy jakos inaczej sie to liczy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 24 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2010 Strata jest "kosztem" i od tego dużego zysku ją odejmiesz i od tego obliczysz sobie ile masz zapłacić belki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Panowie gdzie moge prześledzić notowania konkretnej spółki z GPW w internecie z wykresem na chociaż rok wstecz ? Jest to możliwe bezpłatnie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Bankier.pl - Inwestowanie - Notowania - Akcje klikasz na interesującą Cię spółkę, i pod wykresem wybierasz przedział czasu, w jakim chcesz zobaczyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Dzięki wielkie o to mi chodziło ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2011 Panowie, kiedy JSW wchodzi na GPW? Kiedy odbywają się jakieś zapisy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2011 Jeszcze nawet nie złożono prospektu. Planowo debiut ma się odbyć w ostatnim dniu półrocza, ale przy obecnym strajku i opóźnieniu (na razie kilkudniowym) raczej się to nie uda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2011 (edytowane) Panowie co sądzicie o Optimusie (w którego skład wchodzi CD PROJEKT) ? Wcześniej na nim nieźle zarobiłem i chciałem powrócić w związku z premiera Wiedźmina 2 ale: Analitycy DM BZ WBK rekomendują "sprzedaj" dla akcji Optimus Technologie - Bankier.pl i cena "ma" spaść do 7.60. Pytanie laika - na wuj taka rekomendacja (przed premerą Wiedmina 2) ? I na ile się ludzie tym sugerują ? Edytowane 5 Maja 2011 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2011 opti i tak już jest sztucznie napompowany... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2011 Właśnie też sie z tą opinią spotkałem ze jest sztucznie napakowany - nie zmienia to faktu ze w sumie na prawde nieźle można było zarobić. I teraz takie pytanie: czy premiera i dobre wyniki sprzedaży Wiedzmina 2 może mieć znaczący wpływ na cene akcji Optimusa ? Jak sądzicie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2011 IMO warto trzymać chociaż do premiery, potem to już sie zobaczy. Sprzedałem OPT na zwyżce i kupiłem na spadku także czekam i liczę na ponowny zarobek, a co z tego wyjdzie... [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2011 Ten ciach!a bzwbk to tak kombinuje, nigdy im się nie sprawdzają te "rekomendacje", aż mi śmierdzi rekomendacjami na zamówienie. Cena spadnie, jakiś gruby łyknie duży pakiet, przed premierą (znaczącym wzrostem) i heja. Co z tego, że jest napompowany, jak premiera jeszcze bardziej go napompuje :wink: Póki się zarabia może być balon. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ceylon Opublikowano 6 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2011 Nie wiadomo co ten Optimus zrobi, ja nie ryzykowałbym teraz wejścia jakimś istotnym procentem portfela. Nikt nie wie jak on się zachowa. Przepowiadane bardzo dobre wyniki sprzedaży są od dawna uwzględnione w cenie. O napompowaniu mówiło się już na poziomie 4.50 - 5 zł, a dobił prawie do 10. Wszyscy od dawna powtarzają "trzymać (przynajmniej) do premiery Wiedźmina", więc trzeba uważać po 17. maja. Jeśli np. wyniki sprzedaży nie okażą się jeszcze lepsze niż zapowiadali to w 2. połowie maja pewnie będzie zjazd. Sam mówiłem tacie, żeby sprzedać jeśli osiągnie 9.50 - 9.80 zł, a kolejny raz jak przyszło co do czego nadal je trzymałem no i poleciały. No ale po fakcie to każdy jest mądry. Optimusa mam od 4 - 4.30 zł i wyczułem dobrze 2 korekty, więc z wyceną powyżej 9 zł miałem jakieś +200% zysku. Co do rekomendacji to nie ma sensu zawracać sobie nimi głowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2011 Dzięki wielkie za odpowiedź. No teraz spada ponad 4,5% do 8,60. W sumie sie ciesze ze nie "wróciłem" do niego ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2011 optimusa to się kupowało rok temu ;) około 630% zwrotu hehe. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 24 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2011 Czy jest jakaś dobra mobilna aplikacja do obserwowania notowań na GPW na żywo na telefony (android) ? Najlepiej darmowa ale dobrą, płatna raz też wezmę, na razie nic nie moge znaleźć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darks Opublikowano 29 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2011 Sprawdź ofertę swojego domu maklerskiego, bo być może udostępnia swoją platformę handlową również na telefony bądź inne urządzenia mobilne (coś takiego oferuje ing nie wiem jak inne dm). Można też kupić abonament na stronach www np. parkiet.com ale to już jest marnowanie kasy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2011 (edytowane) Wy widzicie jak leci teraz złotówka na łeb na szyję? Forex > Kursy walut > Pieniądze ... dolar, funt, frank, euro teraz +5% (dolar) - +3,5% (eur i funt) :zonk: ... a frank kosztuje spokojnie powyżej 4,1 zł (ponad 4% podrożał dzisiaj)- :plum: - edyta - Teraz, po 10 godzinach, widzę korekta (dolar 2,5% w dół). ... giełda trochę szarżuje. Edytowane 11 Sierpnia 2011 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Mam takie pytanko, jak zacząć, gdzie najłatwiej można założyć konto i ile minimum muszę mieć środków, żeby chociaż trochę móc się wciągnąć w inwestycje giełdowe? Na początek będzie to traktowane bardziej jako pewnego rodzaju "zabawa", ale nie proponujcie rachunków demo, bo jak nie czuć gotówki to szybko się nudzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FoX 13 Opublikowano 15 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2011 Mam to samo pytanie co kolega wyżej ;) Który bank wysyła potem PIT? Kolega ma rachunek w Aliorze i chwalił, że Alior wysyła mu PITa tego, co zarobił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 15 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2011 PIT wysyła biuro maklerskie, a nie bank. Co prawda nie jest to uregulowane ustawą, ale przyjęła się praktyka na naszym rynku, że każde biuro wysyła do klienta PIT-8C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FoX 13 Opublikowano 15 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2011 Czyli obojętnie gdzie otworzę rachunek maklerski, PIT dostanę? Wracając do głównego pytania, czy możecie coś polecić? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...